• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Papaganin on ayak tirnak kirilmasi

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Kanatli uzmani yok kusculara gosterdim igne arti diger tedavileri uyguladik ama cevap alamiyoruz

Bugun fark ettim kanatlarini kullanmiyor artik yukari atip ucuyor mu diye bakayim dedim hafif zarar vermeden kanat cirpma refleksi bile yok tas gibi dusuyor sanirim oluyor yavas yavas 😔

Kurtaramayacagimi anladim elim kolum bagli son gunlerini iyi yasasin diye artik cabaliyorum 😥

Umarim herkese bir ders olur veteriner filan hikaye kusculara (hobici ama dukkan sahiplerine degil) erken gosterseydim kurtarirdim
Rabbimden umut kesilmez. Siz onunla ilgilenmeye, ilaçlarını kullanmaya devam edin. Dualarımız onunla, inşallah iyiye ilerleyecek. Bizlerin inancıda çok önemlidir bu konularda, emin olun sizin düşüncelerinizi içinizden geçirdiklerinizi hisseder o. Asla kötü düşünmeyin.

kedi501

Paylaşımcı
Rabbimden umut kesilmez. Siz onunla ilgilenmeye, ilaçlarını kullanmaya devam edin. Dualarımız onunla, inşallah iyiye ilerleyecek. Bizlerin inancıda çok önemlidir bu konularda, emin olun sizin düşüncelerinizi içinizden geçirdiklerinizi hisseder o. Asla kötü düşünmeyin.
Umudu kestim ama tedaviye devam edicem simdi konustum kuscu ile sen devam et dedi tedsviye ama kanatlarini actim kapattim ayaklarina masaj yaptim ama hic tas gibi kanatlari

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Sallomone enfeksiyonu dedi sanirim tam yazimini yanlis yazmis olabilirim insana da bulasmiyormus dikkat et dedi zor vaka dedi hem siniri hem bagirsaklari etkiliyor kotu yem vermissin dedi dogru o konuda da hakli olum riski var dedi bakalim goturucem tr de olmayan bir ilac var sana vericem dedi isallah cozer sorunu 😔
TR de olmayan ilaç dediği nedir? hangi ilaçtır?

kedi501

Paylaşımcı
Her ihtimale karsi yeni bir kus ariyorum cocuklarim uzulur gormezlerse

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Her ihtimale karsi yeni bir kus ariyorum cocuklarim uzulur gormezlerse
Kuşunuzun sinir sisteminde sıkıntı var, TR de olmayan ilaç onda nasıl varmış
TR de olmayan ilaç yok zaten
Ücretli verecekse almayın lütfen
Sinir sistemi çöküyor Rabbim den dileğim acı çekmesin inşallah 🤲🤲

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Yem ile papağanı takas yazmışsınız konuyu sildim
2. Bir konu açmak yasaktır

kedi501

Paylaşımcı
Kuşunuzun sinir sisteminde sıkıntı var, TR de olmayan ilaç onda nasıl varmış
TR de olmayan ilaç yok zaten
Ücretli verecekse almayın lütfen
Sinir sistemi çöküyor Rabbim den dileğim acı çekmesin inşallah 🤲🤲
Yok herseyi ucretsiz verdi bana yaptigi ignelerde ucretsiz evinde 100 den fazla kus var gidip gordum evet sanirim olume dogru gidiyoe kurtaramadik kusu ana tedaviye devam ediyorum

kedi501

Paylaşımcı
salı gunu yazmıştım kuşum taş gibi oynama yok kanat çırpma yok ucma refleksı yok dıye

bir yerde okudum masaj yapın felçli oldugu ıcın açılması lazım bacak ve kasların dıye

ıkı gundur uc kez masaj yaptım ayaklarına ayaklarını tutup gövdesine ittim cektık egzersız gıbı fizik tedavi şeklinde

daha sonra kanatlarını ellerımle actım masaj yaptım son olarak da elımde sankı ucuyormus gıbı odasında gezdirdim

ve sonuç

ayakları bu sabahta yaptıgm masajda daha guclu oldgunu ve oynattgınız gordum tunekten alırken sıkı sıkı tuttu tunegı

kanatlarını cırptı ne zamandır ilk kez asagı yukarı harekettını yaptı refleks olarak elımde ucuyormus gibi gezdirince etrafta

tunege koydumda ne zaandır gormuyordum silkinme harekerini yaptı

bir umut ısıgı dogdu benım ıcın gun de iki üç kez devam edicem masaj ve egzersizlere işallah kurtarıcam kuşumu

@Şehmus BAKIR
@Demet bükay
@Aslı Ö.
@TarçınTaş
@Tuba K.🥈

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
salı gunu yazmıştım kuşum taş gibi oynama yok kanat çırpma yok ucma refleksı yok dıye

bir yerde okudum masaj yapın felçli oldugu ıcın açılması lazım bacak ve kasların dıye

ıkı gundur uc kez masaj yaptım ayaklarına ayaklarını tutup gövdesine ittim cektık egzersız gıbı fizik tedavi şeklinde

daha sonra kanatlarını ellerımle actım masaj yaptım son olarak da elımde sankı ucuyormus gıbı odasında gezdirdim

ve sonuç

ayakları bu sabahta yaptıgm masajda daha guclu oldgunu ve oynattgınız gordum tunekten alırken sıkı sıkı tuttu tunegı

kanatlarını cırptı ne zamandır ilk kez asagı yukarı harekettını yaptı refleks olarak elımde ucuyormus gibi gezdirince etrafta

bir umut ısıgı dogdu benım ıcın gun de iki üç kez devam edicem masaj ve egzersizlere işallah kurtarıcam kuşumu

@Şehmus BAKIR
@Demet bükay
@Aslı Ö.
@TarçınTaş
@Tuba K.🥈
Rabbim şifa versin o cana dualarımız onunla. Başından beri sinir sistemiyle olduğunu söylemiştim halada aynı düşüncedeyim. Çok güçlü maşallah siz onun bu savaşına destek olup mücadelenizi bırakmayın Allah'tan umut kesilmez

kedi501

Paylaşımcı
Rabbim şifa versin o cana dualarımız onunla. Başından beri sinir sistemiyle olduğunu söylemiştim halada aynı düşüncedeyim. Çok güçlü maşallah siz onun bu savaşına destek olup mücadelemizi bırakmayın Allah'tan umut kesilmez
aynen ayakları ve kanatları olmadan sadece gagası ıle hem su ıcıyor hem yem yıyor

kuscuda kılosu da ıyı dedı dırı bır kus baska bır kus olsa 2 ay bu enfeksıyona dayanmaz olurdu dedı

bugun gordum ya uctugunu ıyıye gıdıyor

gun gun yazıyorum kı benden sonra yararlanırlar bu bılgılerden gun gun neler yasandı ne oldu nasıl yasatıldı dıye

Tuba K.

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Forum Rehberi
aynen ayakları ve kanatları olmadan sadece gagası ıle hem su ıcıyor hem yem yıyor

kuscuda kılosu da ıyı dedı dırı bır kus baska bır kus olsa 2 ay bu enfeksıyona dayanmaz olurdu dedı

bugun gordum ya uctugunu ıyıye gıdıyor

gun gun yazıyorum kı benden sonra yararlanırlar bu bılgılerden gun gun neler yasandı ne oldu nasıl yasatıldı dıye
Kaç gr şuan tarttınızmı.

kedi501

Paylaşımcı
yok ama eliyle baktı gögsü dolu dedi 2 ay enfeksıyon ıle ugrasan ve sadece gagası ıle hareket eden kus ıcın cok dırı dedı

efe1903

Tutkulu
Kanatlı uzmanına götürdün mü, götürdüysen nereye?

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye

ve sonuç

@Şehmus BAKIR
@Demet bükay
@Aslı Ö.
@TarçınTaş
@Tuba K.🥈
Daha iyi haberlerle gelin inşallah, Allah'ım yardımcısı olsun inşallah atlatacak inancım sonsuz ona🙏🏻🙏🏻

kedi501

Paylaşımcı
Aksama dogru sirkeli su ile banyo yaptirdim masaj yaptim kanatlarini iyice cirpti kafeste tuylerini de patlatmis kendi ,suan iyi gorunuyor cok sukur ayaklari daha guclu kavriyor elimi sag taraf gucsuz ama belli incelmis kullanmaya kullanmaya keske onceden baslasaydim.fizik tedaviye

TarçınTaş

Paylaşımcı
Yardımsever üye
Aksama dogru sirkeli su ile banyo yaptirdim masaj yaptim kanatlarini iyice cirpti kafeste tuylerini de patlatmis kendi ,suan iyi gorunuyor cok sukur ayaklari daha guclu kavriyor elimi sag taraf gucsuz ama belli incelmis kullanmaya kullanmaya keske onceden baslasaydim.fizik tedaviye
geç olsun güç olmasın, iyi olsun yeterli. Maşallah miniğe en kısa zamanda uçuşlarını görmek istiyoruz🩵🩵🩵

Üst Alt