• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papaganımın neyi var acil lütfen korkuyorum

Rmeysss

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Ses kısılması, derin nefes alıp verme, hapşırık gibi ses çıkarma
Hastalık Belirti Tarihi
15 Haz 2024
Benim sevda papağanım var bugun memlekete gitmek için arabayla yola ciktik yolun 15. Dakikasinda falan kusum kanatlarını cırpıp gagasiyla altlarina kasimaya basladi sürekli olarak kanat cirpti sanki bisey soktu gibiydi bi süre sonra sakinlesti su falan içirdik aradan 5 saat falan geçti şuan da hıçkırık gibi sesler çıkarıyo ve sesi kısıldı bide derin derin soluk aliyor ( dişi ve kızgınlık dönemindw yumurtluyor)

Rmeysss

Yeni Üye
Dışkısı bu şekilde fakat video nasıl eklemem gerektigini bilmiyorumIMG_6710.png

Mustafa27

Eski Forumcu
Moderator
Redaktör
Maalesef ki kuşunuz cereyana mâruz kalmış veya hava değişimi sebebiyle solunum yolu hastalığı geçiriyor , iyi bir kanatlı uzmanı görmesi gerekiyor bayramda açık olurlar mı bilmem şuanlık sıcak tutmaya çalışın odada cam açılmasın kafesin 3 tarafını örtünüz ve kekik çayı yapabilirsiniz fakat durumu iyi görünmüyor kekik çayı yetersiz kalabilir bu durumda ;

Rmeysss

Yeni Üye
Maalesef ki kuşunuz cereyana mâruz kalmış veya hava değişimi sebebiyle solunum yolu hastalığı geçiriyor , iyi bir kanatlı uzmanı görmesi gerekiyor bayramda açık olurlar mı bilmem şuanlık sıcak tutmaya çalışın odada cam açılmasın kafesin 3 tarafını örtünüz ve kekik çayı yapabilirsiniz fakat durumu iyi görünmüyor kekik çayı yetersiz kalabilir bu durumda ;
Tesekkür ederim yardımınız için kekik çayı verdim 4-5 yudum kadar icti ekstra olarak çok az bir miktarda suyuna ekledim sıcak su torbasi koyup üzerine yarim şekilde havlu örttüm maalesef ki köye geldiğimden sebep yanımda vitamin ekstra besin vs yok şuan açık bir veteriner bulma ihtimalim de yok umarim sabaha iyi olur ;/ tekrar tesekkurler.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Benim sevda papağanım var bugun memlekete gitmek için arabayla yola ciktik yolun 15. Dakikasinda falan kusum kanatlarını cırpıp gagasiyla altlarina kasimaya basladi sürekli olarak kanat cirpti sanki bisey soktu gibiydi bi süre sonra sakinlesti su falan içirdik aradan 5 saat falan geçti şuan da hıçkırık gibi sesler çıkarıyo ve sesi kısıldı bide derin derin soluk aliyor ( dişi ve kızgınlık dönemindw yumurtluyor)
Merhaba, dış parazit uygaladınız mı?
Dışkılar iyi değil, cereyan olabilir Mustafa27 hocamın söylediği gibi,
Ani ciyaklama, kanat çırpma bit ısırığı yüzünden olabilir,
Karnı tok mu yem yedi mi?
Yeni dışkı paylaşırsanız sevinirim

Rmeysss

Yeni Üye
Dış parazit uygulamadık. Bit gelebilecegi herhangi bir mekanda ve durumda bulunmadi. Bi kac saat önce yem yedi fakat iştahsızdı pek yemedi çekirdeklerini seçti daha çok. Kafesi sıcak tutsun diye tabana biraz peçete koydum şuan yeni dışkı goremedim. Hapsırma sesleri hala devam ediyor sadece biraz daha stabil sekilde:/

Rmeysss

Yeni Üye
Merhaba, dış parazit uygaladınız mı?
Dışkılar iyi değil, cereyan olabilir Mustafa27 hocamın söylediği gibi,
Ani ciyaklama, kanat çırpma bit ısırığı yüzünden olabilir,
Karnı tok mu yem yedi mi?
Yeni dışkı paylaşırsanız sevinirim
Eğer bit gelmişse tekrardan bir kaşınma benzeri bir atak yaşamaz mıydı ani ciyaklama olmadı fakat kanadi bir yere takılmıs gibi kanat cirpti ve gagasiyla kontrol etti daha sonra sakinlesti suan da bu sekilde nefes alip veriyor

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Dış parazit uygulamadık. Bit gelebilecegi herhangi bir mekanda ve durumda bulunmadi. Bi kac saat önce yem yedi fakat iştahsızdı pek yemedi çekirdeklerini seçti daha çok. Kafesi sıcak tutsun diye tabana biraz peçete koydum şuan yeni dışkı goremedim. Hapsırma sesleri hala devam ediyor sadece biraz daha stabil sekilde:/
Kekik çayı verdiniz, burnuna sprey yapın rahatlar😊 dış parazit damlasını 3 ayda bir uygulayın lütfen

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Eğer bit gelmişse tekrardan bir kaşınma benzeri bir atak yaşamaz mıydı ani ciyaklama olmadı fakat kanadi bir yere takılmıs gibi kanat cirpti ve gagasiyla kontrol etti daha sonra sakinlesti suan da bu sekilde nefes alip veriyor
Farklı bir minik canlıda gelmiş olabilir bir anda, tepki göstermiş, onun etkisi olabilir, sivrisinek, üvez ısırmış olabilir, ufak bir Zehirlenme olabilir

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Yemi ne zamndır yiyor, bayat olabilir mi? Yada nemli?