• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papaganimin cinsiyeti ve yasi

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Dişi ve yaşında görünüyor 👍 kanatalti ve kuyruk altı resimlerini ekleyin bakalım

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Bana 4 aylık ve erkek olduğu soylendi, siz degerli hocalarının da bilgi ve tecrübelerinden faydalanmak isterim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Kuş Erkek olabilir ama 4 aylık değil
Kur ötüşü var mı?

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR hocam daha pek ötmüyor 3 gündür bende yani çok büyük bir kus ise ve alistirmama durumu varsa geri verebilirim görüşünüz o yüzden çok önemli açıkçası cinsiyeti pek sorun etmiyorum

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Ve hırçın bir kuş elle yakaladigimda elimi kanattiyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yani açıkçası 7 Aydan küçük değil yaşına yakın eğitimi zor ama imkansız değil takdir sizin

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gelişmeleri bizimle paylaşırsanız sevinirim 😊

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
Tabiki hocam İnşallah ☺

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
@Şehmus BAKIR hocam daha pek ötmüyor 3 gündür bende yani çok büyük bir kus ise ve alistirmama durumu varsa geri verebilirim görüşünüz o yüzden çok önemli açıkçası cinsiyeti pek sorun etmiyorum
Yavru kuş bile olsa, karakterine bağlı, size gelmeden önce yaşamış olabileceği bir travma veya korkuya bağlı, verilen ilgiye bağlı olarak yabani kalabilir yine. Önemli olan yaşı kaç olursa olsun, karakteri ne olursa olsun evlerimize getirdiğimiz kuşlarımızı ailenin bir ferdi hatta evin minik yaramaz çocuğu olarak görmemiz gerekir. Bu yüzden geri vermeme kararınızı çok mutlu oldum 🙂

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
@Şehmus BAKIR iyi akşamlar hocam bugün suktanimi elime aldım elden yem yiyor avucllarimda disleme yok kendini sevdiriyor ☺
Şuanda göğsümde uyuyor :) sanırım erken alıştık
Şuan sıkıntımız daha 4 gün uçarken duvara çarpıyor inşallah zarar vermez kendine sanırım.muhabbet kusumunda etkisi oldu çünkü o bana çok düşkün hep yanımdaydı
Bende işten izin aldım 4 gün 16 saat sultanimla ilgileniyrum

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
@Şehmus BAKIR iyi akşamlar hocam bugün suktanimi elime aldım elden yem yiyor avucllarimda disleme yok kendini sevdiriyor ☺
Şuan sıkıntımız daha 4 gün uçarken duvara çarpıyor inşallah zarar vermez kendine sanırım.muhabbet kusumunda etkisi oldu çünkü o bana çok düşkün hep yanımdaydı
Bu çok iyi haberler hocam 😊 aynı şekilde devam ediniz size tam alışmadan salmayin vurmasın kendini 👍

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Odanın içini tanımadığı için duvar ayna ve camlara çarpabilir, dolap ve koltuk aralarına düşebilir, yararlanabilir, hatta onun canından çok sizin canınız ve endişelenirsiniz. Size bir kaç öneride bulunayım. Odaya ve kafesin yerine alışana kadar kafesin yerini değiştirmeyin, mümkünse kafesine yakın tunek, oyun alanı veya kolay konacağı yerler ayarlamaya çalışın. Hatta oraya parmağınızda götürün göğsünü tuneyeğe yere yaklaştırır kendisi konar oraya alışır benimser. Bu odaya alışma olayını 2-3 güne indirir. Kafesten çıkartığınızda siz uçurmayın, kendi istediği zaman uçsun zaten size alışkın ve sakin ise konacağı yeri belirlemeden uçmaz duvara çarpma olayı istemsiz uçuş veya korkudan olur.. Cam ve aynalara çarpma ise odayı tanımadığından olur. Kafesin girişine tunek tutturun daha kolay girip çıkması için. Evdeyken kapısını açın kendi girip çıksın. Odaya eve alıştı diyelim, kapısı sürekli açık girip çıkıyor bile olsada geceleri mutlaka kafese koyun ve kapıyı kapatın. Sultanlar karanlıkta hiç görmezler sinekten sesten bir şeyden ürküp uçup biryerlere çarpıp kendine kalıcı hasar veribilirler. Yaşı bilemeyecem eğer kuğruğu tamamen oluştuysa 4 aydan büyüktür. Cinsiyet için kesin çözüm ise video açın sultan papağanı sesleri dinletin erkek mutlaka tepki verir taklit eder veya bastırmaya çalışır. Dişiler çok oralı olmaz kayıtsız kalır. Veya çok ufak bir iki bik bik yapar..

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Bu arada ısırdığı zaman korkup elinizi çekerseniz o alışkanlığı kalıcı olabilir tepki vermemeye çalışın elinizi çekmemeye çalışın, o zaman ısırıklar sadece göstermelik oluyor. Eğer çok acıtıyorsa ısırırken eldiven takın. Zaten çok kısa sürede ısırmaktan vazgeçer

tssy23

Müdavim
Kıdemli Üye
@Cngznrt verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim ☺ dediklerinizi bugün yaoacam

Üst Alt