• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Beslenme Papağanım yem ayırıyor

Benimismimtarcın

Yeni Üye
Öncelikle merhaba 1.5 ay önce bir sultan papağanı sahiplendim ama sultan papağanım yem ayırıyor bunun için bir öneri ve besleyici bir yöntem için burdayım
Bu arada papağanım 75 gram ve göğüs kemiği belirgin ama halsizlik ve iştah kaybı yok

Son düzenleme:

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Öncelikle merhaba 1.5 ay önce bir sultan papağanı sahiplendim ama sultan papağanım yem ayırıyor bunun için bir öneri ve besleyici bir yöntem için burdayım
Bu arada papağanım 75 gram ve göğüs kemiği belirgin ama halsizlik ve iştah kaybı yok
Merhaba versele laga, Gardenmix veya vitakraft tavsiye ederim
75 gr oldukça düşük
Yulaf, aspur, kızıldaldarı verin iştahla yemesi gerekir😊

Rob_Roy

Aktif Üye
Araştırmacı Üye
Benim kuşum da yemlerin içinden çekirdekleri seçip diğerlerini yemiyordu.
Başlangıçta Versela Laga'nın Prestige Parrot yemini alabilirsiniz. Daha sonra çekirdek oranı daha az olan diyet karışımlardan hazırlatabilirsiniz. @Şehmus BAKIR Hoca hazırlıyor, bilginiz olsun. Veya siz de değişik tohumlardan edinip kendiniz bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ak-kızıl-sarı darı, yulaf, aspur, karabuğday, beyaz sorgum gibi.
Bu arada kapya biber, havuç, karalahana, brokoli gibi sebzelerden de verebilirsiniz. Eğer sebze yemiyorsa Gervit W multivitamin takviyesi verilebilir.

Son düzenleme:

Benimismimtarcın

Yeni Üye
Merhaba versele laga, Gardenmix veya vitakraft tavsiye ederim
75 gr oldukça düşük
Yulaf, aspur, kızıldaldarı verin iştahla yemesi gerekir😊
Genelden aspur her gün önünde haftada 2-3 gün kızıl ve sarı daldarı veriyorum haftada 2-3
Günde bir tatlı kaşığı yulaf veriyorum

Benimismimtarcın

Yeni Üye
Benim kuşum da yemlerin içinden çekirdekleri seçip diğerlerini yemiyordu.
Başlangıçta Versela Laga'nın Prestige Parrot yemini alabilirsiniz. Daha sonra çekirdek oranı daha az olan diyet karışımlardan hazırlatabilirsiniz. @Şehmus BAKIR Hoca hazırlıyor, bilginiz olsun. Veya siz de değişik tohumlardan edinip kendiniz bir karışım hazırlayabilirsiniz. Ak-kızıl-sarı darı, yulaf, aspur, karabuğday, beyaz sorgum gibi.
Bu arada kapya biber, havuç, karalahana, brokoli gibi sebzelerden de verebilirsiniz. Eğer sebze yemiyorsa Gervit W multivitamin takviyesi verilebilir.
Teşekkürler

Hamdi

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Siyah darı tavsiye ederim yağlı bir tohumdur kilo artışını destekler. Yabani Sağlık Tohumu , Breeding Tohum (Versele Laga Üretim Destekleyici) tohumlarını da bakmanızı öneririm bunlar da kilo artışı sağlar.

Üst Alt