• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

papağanım soğukta hastalandı

Cennet Papaganı

Aktif Üye
5 gün önce yeni aldığım Sevda papağanım aldığım gün Papağanım evden kaçtı ve kaçtığı gün hava baya soğuktu onu yakalamak için saatlerce uğraştım ve sonunda yakaladım. kuşu eve getirip kafesine koydum. aradan biraz vakit geçti ve papağanım kendini bir tüy yumağı gibi kabartmış ve gözleri yarı kısık bir vaziyette kafesin bir köşesinde durgun bir vazıyetteydi. ilk başta açık havada ve soğukta uçup kendini yorduğu için öyle olduğunu sanmıştım fakat bu gün 5. günü ve halen aynı. durum ilk gün ki gibi değil sanki daha durgun ve isteksiz, iştahı da sanki az ve su az içiyor gibi ve arada (nadiren) boğazına bir şey kaçmış gibi gagasını açabildiği kadar açıp dilini sağa sola yaslıyor. kuşumun soğuk aldığını sanıyorum. bu gün Apex axtim adlı solunum yolu rahatsızlığı ilacı alıp kuşumun suyuna 3 damla damlattım (ilacı ilk verdiğimde 10 damla damlatmıştım kuşum yerinde duramadı) kafesin üstünü ince bir şal ile örttüm. kakasına baktım isal gibi bir sorun yok ama kakasındaki idrar miktarı az gibi. sizce bu ilaç kuşumun rahatsızlığı için yeterli olur mu ne yapmam gerekiyor

MERVE

Paylaşımcı
5 gün önce yeni aldığım Sevda papağanım aldığım gün Papağanım evden kaçtı ve kaçtığı gün hava baya soğuktu onu yakalamak için saatlerce uğraştım ve sonunda yakaladım. kuşu eve getirip kafesine koydum. aradan biraz vakit geçti ve papağanım kendini bir tüy yumağı gibi kabartmış ve gözleri yarı kısık bir vaziyette kafesin bir köşesinde durgun bir vazıyetteydi. ilk başta açık havada ve soğukta uçup kendini yorduğu için öyle olduğunu sanmıştım fakat bu gün 5. günü ve halen aynı. durum ilk gün ki gibi değil sanki daha durgun ve isteksiz, iştahı da sanki az ve su az içiyor gibi ve arada (nadiren) boğazına bir şey kaçmış gibi gagasını açabildiği kadar açıp dilini sağa sola yaslıyor. kuşumun soğuk aldığını sanıyorum. bu gün Apex axtim adlı solunum yolu rahatsızlığı ilacı alıp kuşumun suyuna 3 damla damlattım (ilacı ilk verdiğimde 10 damla damlatmıştım kuşum yerinde duramadı) kafesin üstünü ince bir şal ile örttüm. kakasına baktım isal gibi bir sorun yok ama kakasındaki idrar miktarı az gibi. sizce bu ilaç kuşumun rahatsızlığı için yeterli olur mu ne yapmam gerekiyor
Taha'nın dediklerine katılıyorum. Öncelikle üşütmüş olduğu için oda sıcaklığı çok önemli. Sıcak bir yerde dursun. Gece kafesin üstünü de örtün. Vitamin ve probiyotik takviyesi şart. Onun haricinde kafesine meyve sebze asın. Yemese de koymaya devam edin zamanla merak edip tadına bakmaya çalışacaktır. Uygun zamanda hem kuşun hem de dışkısının resimlerini yüklerseniz size daha iyi dönüş sağlanacaktır. Geçmiş olsun.

Son düzenleme:

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Öncelikle geçmiş olsun kuşunuz anlattığınız olay öncesinde sorunsuz ise üşütmüştür. Kafesi sıcak tutun oda soğuk ise 3 tarafı kapalı bir tarafı açık olacak şekilde örtebilirsiniz. Dizaym probiyotik öneririm haftada 2-3 kez kullanın. Eğer durumunuz uygunsa daha iyi bir vitamin alabilirsiniz elinizdekinide kullanabilirsiniz. Sabah koyup akşam temiz su koymayı unutmayın yoksa vitaminde zehirler. Dal darı verirseniz iyi olur. Kolay yendiği için kuş rahat yiyecektir.
Bize yinede kuşun ve dışkıların resmini atarsanız daha iyi olur.
Öncelikle cok teşekkür ederim. Geçmişte muhabbet kuşu beslemiştim baya bilgim var bu tür konularda hastalıklarda falan. Fakat ilk kez papagan familyasina ait bir kuş besliyorum bu nedenle bildiklerimle kuşu riske atmak istemiyorum. Önerdiğiniz vitamin biraz pahalli gibi bu benimki kuş için yeterli ise şu anlık ilerleyen zamanlarda önerdiğiniz vitaminide dikkate alacağim. Daha iyi gözlem icin kuşumun altındaki kagıdı değiştirdim biraz kirlettikten sonra mutlaka foto koyarım önerilerinizide dikkate alacağım çok teşekkürler.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Bu arada kuş aldığınız gün kaçmış o detayı farketmedim. Doğal olarak önceden nasıldı sorum cevapsız kalacak. İlk önce dediğim gibi bize resimleri atın. Eve yeni gelen kuşlarda ilk 1 hafta az yeme az su içme az hareketlilik normal sayılır.
Valla bilmiyorumki dediğim gibi aldığım gün dalgınlıgım sebebiyle kaçtı evden. Ama hasta gibi degildi sanki.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Taha'nın dediklerine katılıyorum. Öncelikle üşütmüş olduğu için oda sıcaklığı çok önemli. Sıcak bir yerde dursun. Gece kafesin üstünü de örtün. Vitamin ve probiyotik takviyesi şart. Onun haricinde kafesine meyve sebze asın. Yemese de koymaya devam edin zamanla merak edip tadına bakmaya çalışacaktır. Uygun zamanda hem kuşun hem de dışkısının resimlerini yüklerseniz size daha iyi dönüş sağlanacaktır. Geçmiş olsun.
Öncelikle teşekkur ederim. Meyve sebze falan veriyorum zaten o konuda sıkıntımız yok kuşla ne verirsem yiyor. Yem olarak muhabbet kuşu yemi veriyorum. Odada evin en sıcak odası. Kuşun üstude sürekli sabah akşam kapalı şal ile. Sıcaklık komusunda sıkıntımız yok. Bu tür durumlarda haşlanmış patates verin diyorlar fakat kuşum hiç sevmedi patates haşlamasını mama yaptım haşlanmış yumurtalı onuda sevmedi bir iki kere yedi dahada dokunmadı. Şu anda pek sıkıntı yok kuşlarda soğuk alginliği ilerlediği durumlarda kötü olabiliyor diye sizlere danişmak istedim

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Taha bey Bu kuşun resmi. Altındaki kagit halen tertemiz. Biraz kirletir kirletmez fotosunuda koyacagım. Aksam olduğu için suluğundaki ilaclı suyu dediğiniz gibi dökü normal su koydum. Dışkısını yapr yapmaz foto atacağım

MERVE

Paylaşımcı
Kuşunuz resimde bakılınca hasta gibi değil ama yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Sadece naçizane fikrim, kafesiniz yetersiz muhabbet kuşu kafesi o biraz daha geniş kafeste daha rahat edecektir.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Taha bey ve merve hanım ilginiz için çok teşekkür ederim. Sayenizde küçük dostum iyileşecek. Son 3 saat içerisinde yaptığı seyler bu 3 - dışkı tek normalmi. Bu arada kusum neredeyse bu 4 saat içerisinde hiç yem yemedi anormal bir iştahsizlik var sanki. Dün böyle degildi yiyordu yemini. Kuşumda farklı bir hastalık olabilirmi (kuruma vs.) Yoksa benmi abartıyorum. Bu fotolar yeterli degilse yarın hem kuşun hem nekadar yem yediğinin hemde dıskısının resmini atabilirm.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Tamamdır dışkı görünce yine konuşuruz ancak bana duruşu iyi geldi. Yeni ortama girince normal bir süre az yemek birazda üşütme varsa normaldir
Bu ilacı verdikten sonraki durumu bu arada. Dediğim gibi 5 gündür tüy yumağı gibi kabartıyordu kendini telefonu yaklaştırdım diye kendisine böyle fıldır fıldır bakıyor yoksa uyuşuk gibi

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Çok kötü değil dışkıları. Hafif sululuk var. Üşütme ve yeni ortam stresini sayarsak bana göre normal. Şuan elinizde bulunmadığı için size evdeki malzemelerden yapabileceginiz probiyotik ve elektrolit tarifi vericem. Hangisini yapabilirseniz ikiside dışkıyı düzeltme amaçlı.
Doğal probiyotik ( çay kaşığı ucu ile kuru ekmek mayasını tam dolu Suluğa karıştırıp verin akşam alın)
Doğal elektrolit (tam dolu Suluğa Pirinç tanesi kadar tuz, şeker, karbonat ve 2 damla limon suyu ya da elma sirkesi)
Dediklerinizi yaptıktan sonra düzelirmi yani sıkıntısı kalmaz insallah

Şimâl

Tutkulu
Emektar Üye
Arkadaşların dediklerine katılıyorum. Evet dışkıları kötü değil. Üşütmüş ve strese girmiştir büyük ihtimalle ama merak etmeyin dostunuz iyileşir.
Çok kötü değil dışkıları. Hafif sululuk var. Üşütme ve yeni ortam stresini sayarsak bana göre normal. Şuan elinizde bulunmadığı için size evdeki malzemelerden yapabileceginiz probiyotik ve elektrolit tarifi vericem. Hangisini yapabilirseniz ikiside dışkıyı düzeltme amaçlı.
Doğal probiyotik ( çay kaşığı ucu ile kuru ekmek mayasını tam dolu Suluğa karıştırıp verin akşam alın)
Doğal elektrolit (tam dolu Suluğa Pirinç tanesi kadar tuz, şeker, karbonat ve 2 damla limon suyu ya da elma sirkesi)
Çok güzel şekilde anlatmış arkadaşımız bu dediklerini uygulayın merak etmeyin toparlar. Eğer yapmak yerine almak isterseniz Diazym 256 probiyotik ve rörhnfried elektroit öneririm.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Kuşunuz resimde bakılınca hasta gibi değil ama yine de tedbiri elden bırakmamakta fayda var. Sadece naçizane fikrim, kafesiniz yetersiz muhabbet kuşu kafesi o biraz daha geniş kafeste daha rahat edecektir.
Kafes doğru biraz küçük gibi. Fakat o sadece eğitene kadar orda kalacak biraz ortam alışıp iyileştikten sonra eğitip sürekli salacağım benim evde olmadığım günlerde kendisinin güvenliği için orda kalacak kablo falan kemirmesin diye tesekkürler düşünceniz için

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam bu şekilde düşünüyoruz. Emin olmak adına @Sehmus BAKIR @Ronay Ayk hocalarımda yorum yapsın. Kafanızda şüphe oluşmasın. Bu arada dediğim tariflerin faydası olur zararı olmaz onları yaparsınız yarın o konuda şüpheniz olmasın.
İlgi ve alakanız için çok teşekkür ederim Taha bey. dediklerinizi harfiyen yapacağım. bu bahsettiğiniz hocalarıma benim mi ulaşmam gerekiyor yoksa açtığım konuda haberleri var mı. her şey için teşekkür ederim yorduğum için kusura bakmayın.

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Hocam bu şekilde düşünüyoruz. Emin olmak adına @Sehmus BAKIR @Ronay Ayk hocalarımda yorum yapsın. Kafanızda şüphe oluşmasın. Bu arada dediğim tariflerin faydası olur zararı olmaz onları yaparsınız yarın o konuda şüpheniz olmasın.
hocam bir şey daha soracagım. herhangi bir marka kuru maya iş görurmu yoksa kullanılması gereken özel bir marka varmı

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Arkadaşlarım gayet güzel bir şekilde anlatmış kendilerine teşekkür ediyorum gurur duyuyorum.. dışarda kaldığı için ufak bir soğuk algınlığı yaşamış ne yapmanız gerektiğini arkadaşlar anlatmış harfiyen uygulayın lakin kuşunuzun üstünü neden örtüyorsunuz?ev çok mu soğuk ? Tüm gün kuşu örtmeyi hiç uygun görmüyoruz buna hiç gerek yok kuşu küstürmekten başka bir fayda vermez.. dışkıda hafif bir bağırsak zedelenmesi var bunun için sindirim duzenliyici kullanın..tüy kabartma ve hırıltı olursa bize yazın daha etkili bir ilaç önerelim.gecmis olsun

Cennet Papaganı

Aktif Üye
Merhaba öncelikle ailemize hoşgeldiniz
Arkadaşlarım gayet güzel bir şekilde anlatmış kendilerine teşekkür ediyorum gurur duyuyorum.. dışarda kaldığı için ufak bir soğuk algınlığı yaşamış ne yapmanız gerektiğini arkadaşlar anlatmış harfiyen uygulayın lakin kuşunuzun üstünü neden örtüyorsunuz?ev çok mu soğuk ? Tüm gün kuşu örtmeyi hiç uygun görmüyoruz buna hiç gerek yok kuşu küstürmekten başka bir fayda vermez.. dışkıda hafif bir bağırsak zedelenmesi var bunun için sindirim duzenliyici kullanın..tüy kabartma ve hırıltı olursa bize yazın daha etkili bir ilaç önerelim.gecmis olsun
Teşekkür ederim hocam cevapladığınız için. Ayni şekilde diger ilgi gösteren arkadaşlarımada teşekkur ederim. Ev aksine sıcak sadece hava akışını engellemek amaçlı sabah olunca sadece odaya bakan yüzü dışında her tarafını örtüyorum kafesin oda sıcaklığıda 25 derecenin üzerinde dir. Kuş sağlıklı ve iyiyse bir sıkıntı yoktur benim açımdan aksine kuşu kendime küstürmek hiç istemem bir an önce kuşu eğitmek istiyorum zaten. Bagırsakları için elma sirkesi veya kuru maya önerdi arkadaşlar deniyeceğim onları. Kuşta hırıltı falan yok. Kabartma arada yapıyor. Bazen de boğazına birşey kaçmış gibi gagasını açabildiği kadar açıp dilini sağa sola yaslıyor araştırdım kursağını boşaltmak için böyle bir hareket yapıyorolabilirmiş tam emin değilim. Başka bir durum olursa haber vermek isterim. İlgileriniz için teşekkur ederim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Durumu ile ilgili sizden Haber bekliyoruz geçmiş olsun