• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

    Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Güncel sorunlar! Papağanım neredeyse hiç uçmuyor...

kuşsevdalısı45

Yeni Üye
Katılım
29 Haz 2026
Mesajlar
1
Tepkime puanı
0
Puanları
1
Merhaba,

1 yıl 4 aylık (Mart 2025 doğumlu) bir sevda papağanım var. Yeme düştüğü andan itibaren bizimle yaşıyor ve özellikle bana çok bağlı. Üzerimizden hiç inmiyor; bir odadan diğerine geçtiğimizde bile uçarak peşimizden geliyor.

Ancak bunun dışında neredeyse hiç uçmuyor. Sadece bizi takip etmek veya kovalamak için uçuyor, onun dışında kafes içinde ya da evin içinde kendi başına uçma davranışı göstermiyor. Kafesinde ve dışarıdayken oyuncakları (toplar vb.) olmasına rağmen uzun süre bunlarla da ilgilenmedi.

Ben geçen sene üniversite için şehir dışına gittiğim dönemde kafesteki oyuncaklarla oynamaya başladı ama kafes dışında hâlâ neredeyse sadece insanlara odaklı. Genel olarak fiziksel aktivitesi düşük kalıyor.

En büyük endişem, uzun vadede yeterince uçmaması ve fiziksel olarak aktif olmaması nedeniyle sağlık problemi yaşama ihtimali. Bu durum normal mi, yoksa sosyal bağımlılık ve hareketsizlik açısından bir sorun mu var? Nasıl bir yol izlemeliyim?
 

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Katılım
28 Şub 2022
Mesajlar
11,169
Tepkime puanı
17,359
Puanları
999
Merhaba videosunu ve temiz beyaz peçeteye dört beş tane yeni yapılmış dışkıları atar mısınız. Hareketsizlik evet yağlanmaya sebep olur. Ama kuşun genel hâlini görelim.
 
Üst Alt