• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Tavsiye Et Papağanım Ne kadar sürede alışır?

nurtein

Yeni Üye
4 aylık erkek cennet papağanım var. Tam bugün 1 hafta oldu evimize geleli. Elimize asla gelmiyor yani şöyle ki eşimin elinden sadece 1 kere yem yedi ama bidaha ikimizede yanaşmıyor telefonun üstüne konuyor ama parmağımızı uzatınca kaçıyor . Yani ben istiyorum ki elime gelsin kafama vs konsun gel dediğimde gelsin öyle gel gel filan deyince gelmiyor anca telefondan kuş sesi açıyorım ona telefona geliyor ne kadar sürede alışır ?

teks_winrer

Paylaşımcı
4 aylık erkek cennet papağanım var. Tam bugün 1 hafta oldu evimize geleli. Elimize asla gelmiyor yani şöyle ki eşimin elinden sadece 1 kere yem yedi ama bidaha ikimizede yanaşmıyor telefonun üstüne konuyor ama parmağımızı uzatınca kaçıyor . Yani ben istiyorum ki elime gelsin kafama vs konsun gel dediğimde gelsin öyle gel gel filan deyince gelmiyor anca telefondan kuş sesi açıyorım ona telefona geliyor ne kadar sürede alışır ?
Kuş sesi açmayın öncelikle ve 1 hafta alışması için çok erken. Daha kafesini, ortamını yeni yeni tanırken elinize alışmasını beklemeyin. 1 hafta rahat bırakın kafes dışından karşısına göz hizasına geçip tatlı tatlı sohbet edin. Böyle biraz devam ettikten sonra elinizi kafese düzenli olarak sokun ama kuşu da yormayın, yavaş yavaş elinizi tanısın. Daha sonraları elinize dal darı koyarak elinize çıkmasını olanak tanıyın. Baktınız çıkmıyor perde yöntemini veya kafes içinde biraz zorlayarak elinize alma gibi yöntemleri denersiniz ancak önce ilk dediklerimi uygulamanızı tavsiye ederim.

Üst Alt