• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanım konjuktivit mi

Aycaaa18

Aktif Üye
Hastalık Belirtileri
Göz sulanması
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ağu 2022
Kullanılan İlaç
Yok
Merhabalar kuşumun gözleri son günlerde sulanıyor ilaç kullanıp kullanmamakta tereddüt ettim emin olamadım rahatsız mı değil mi ara sıra tüylerini kalırken küçük tüy parçaları giriyor ondandır dedim ama önden bakınca ekrana göre sağ (sol gözde) gözün burna yakın kısmında şişlik var sanki

Ekli dosyalar

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Gözünde ben bişey göremedim ama kuş çok kepek döküyor b vitamini eksikliği var birde Mineral olarak ne veriyorsunuz? Gözünde sulanma var diyorsanız kısa bir video görebilir miyim 👍

Aycaaa18

Aktif Üye
Gerwit W ve probiyotik kullanıyorum. B vitamini hangi marka alayım

Aycaaa18

Aktif Üye
Teşekkürler. Bunu nereden bulabiliriz

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Haftada iki defa gerwit yerine 1 gerwit 2 defa bt verin yeter

Aycaaa18

Aktif Üye
Çok teşekkür ediyorum herkese. Son sorumu soruyorum kuşumuzun eşi 3,5 ay önce mantardan öldü geç farkettik. Biz de buna da bulaşmış olabilir düşüncesi ile 3 aydır her ayın belirli günleri 5 gün suyuna trifulcan iki damla koyuyoruz. Dışkısı eli öldükten sonra bayağı cıvıktı korktuk bu sebeple bu ilacı kullandık mantar varsa yok edelim diye. Şimdi dışkısı falan iyi ve kuş çok hareketli. Bu ilacı her ay vermeyi keselim mi yoksa bir müddet devam edelim mi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eseriz

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Çok teşekkür ediyorum herkese. Son sorumu soruyorum kuşumuzun eşi 3,5 ay önce mantardan öldü geç farkettik. Biz de buna da bulaşmış olabilir düşüncesi ile 3 aydır her ayın belirli günleri 5 gün suyuna trifulcan iki damla koyuyoruz. Dışkısı eli öldükten sonra bayağı cıvıktı korktuk bu sebeple bu ilacı kullandık mantar varsa yok edelim diye. Şimdi dışkısı falan iyi ve kuş çok hareketli. Bu ilacı her ay vermeyi keselim mi yoksa bir müddet devam edelim mi. Cevaplarınız için şimdiden teşekkür eseriz
Sürekli ilaç iç organları yıpratır, eğer kuşunuz sağlıklıysa bırakın. Emin olmak isterseniz temiz peçete üzerinde yeni yapılmış dışkısını ve kuşu paylaşın hocalarımız baksınlar 😇

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
İlaç yerine bağışıklık güçlendirici ve Multivitamin verin çünkü mantar bağışıklık düşünce ortaya çıkar ilaçtan ziyade daha doğal yöntemleri tercih ediniz ve hastalık görülmeden hiçbir zaman ilaç kullanmayınız 👍