• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanım hasta kusuyor ve ishal

dilara patat

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Bağırsak iç epitellerinde soyulma
Hastalık Belirti Tarihi
20 Ocak 2025
Kullanılan İlaç
Eritrotek ve Mintiverm
Merhabalar sultan papağanım hasta kusuyor ve ishal en önemlisi de asla yemek yemiyor su içmiyor veterinere götürdük bağırsak iç epitellerinde soyulma var dedi mintiverm ve eritrotek verdi 5 gündür kullanıyoruz (12 gün kullanmamız söylendi) fakat hayvan 5 gündür yiyip içmiyor yemini un gibi dövüyorum sonra onu ilaçlı suyuyla karıştırıp ağzına zorla veriyorum suyu da aynı şekilde şırıngayla veriyorum çok halsiz sürekli uyuyor hareket etmeye hali yok iyileşme ihtimali var mı kurtulabilir mi

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Merhabalar sultan papağanım hasta kusuyor ve ishal en önemlisi de asla yemek yemiyor su içmiyor veterinere götürdük bağırsak iç epitellerinde soyulma var dedi mintiverm ve eritrotek verdi 5 gündür kullanıyoruz (12 gün kullanmamız söylendi) fakat hayvan 5 gündür yiyip içmiyor yemini un gibi dövüyorum sonra onu ilaçlı suyuyla karıştırıp ağzına zorla veriyorum suyu da aynı şekilde şırıngayla veriyorum çok halsiz sürekli uyuyor hareket etmeye hali yok iyileşme ihtimali var mı kurtulabilir mi
Merhaba geçmiş olsun, bağırsak iç epitellerde soyulma olduğunu nasıl anladı hekim?
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
İç epitel dokuyu nasıl görmüş? Demet ablanın dediği gibi dışkı resmini paylaşırsanız sevinirim 🙏

dilara patat

Yeni Üye
Merhaba geçmiş olsun, bağırsak iç epitellerde soyulma olduğunu nasıl anladı hekim?
Dışkı fotoğraflarını paylaşır mısınız lütfen
gece yaptığı tuvaletler bu şekilde
veterinerdeyken akıntı gibi koyu yeşil bir dışkısı oldu dışkıyı peçeteyle silip kontrol ettiler o yüzden demişler

Ekli dosyalar

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Akıntı şeklinde koyu yeşil bir dışkı yapmıştı veterinerdeyken onu peçeteyle silip kontrol ettiler
Malesef yanılmışlar, öyle belli olmaz, bağırsaktaki soyulma, deformasyon 😔
Bağırsakta iç parazit, aşırı derecede bakteri var idrar yeşil
Şeffaf olmalıydı, dışkı formu yok, bağırsak florası bozuk kusaca
Size acil gereken, Zeolit Tozu
Kursak, sindirim ve bağırsak bakterisini yok eder oluşumu engeller
Kuşlar için birtek mamaist.com dan temin edebilirsiniz

Röhnfried ürünleri tavsiye ederim
Entrobac/ probiyotik bağışıklık sistemi içindir
Gervit-w /multivitamin
BtAmin forte/ tüy kas kemik yapısını destekler
Önce bağışıklık üst seviye olmalıdır
Yanında günlük mercimek tanesi kadar Zeolit tozu kullanmalısınız

Mamaist.com dan temin edebilirsiniz Şehmus BAKIR hocamızla iletişime geçebilirsiniz watsap hattından yardımcı olur
Geçmiş olsun

dilara patat

Yeni Üye
Pekala Demet Hanım çok teşekkür ederim dediklerinizi temin edeceğim.
Veterinerin verdiği antibiyotiği ve diğer ilacını ne yapmalıyım peki (ilacın isimleri : eritrotek ve mintiverm) kullanmaya devam edeyim mi? ve hayvanın dilinin ucunda beyazlık var yemek yemiyor hiç su içmiyor bunun için yapabileceğim herhangi bir şey var mı @Demet bükay

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Pekala Demet Hanım çok teşekkür ederim dediklerinizi temin edeceğim.
Veterinerin verdiği antibiyotiği ve diğer ilacını ne yapmalıyım peki (ilacın isimleri : eritrotek ve mintiverm) kullanmaya devam edeyim mi? ve hayvanın dilinin ucunda beyazlık var yemek yemiyor hiç su içmiyor bunun için yapabileceğim herhangi bir şey var mı @Demet bükay
Beyazlık yara mı fotoğraf paylaşırsanız sevinirim ayakları soğuk mu

dilara patat

Yeni Üye
Beyazlık yara mı fotoğraf paylaşırsanız sevinirim ayakları soğuk mu
Daha Detaylı baktım diline yara gibi durmuyor fotoğraf çektim fakat hiç belli olmuyor fotoğraftan.Evet bu arada ayakları da soğuk sürekli elimizde ısıtmaya çalışıyoruz omzumuzdan hiç inmiyor zaten o sırada ısınıyor

Ekli dosyalar

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Daha Detaylı baktım diline yara gibi durmuyor fotoğraf çektim fakat hiç belli olmuyor fotoğraftan.Evet bu arada ayakları da soğuk sürekli elimizde ısıtmaya çalışıyoruz omzumuzdan hiç inmiyor zaten o sırada ısınıyor
Antibiyotiğe devam edin içeriği iyi ancak trikomonas ise işe yaramayacaktır

dilara patat

Yeni Üye
Antibiyotiğe devam edin içeriği iyi ancak trikomonas ise işe yaramayacaktır
Kuş da kursak mantarı varmış dilinde beyazlar vardı 5 gündür biz anlayamadık kime götürdüysek hepsi farklı şeyler söyledi apex mantax kullandım birkaç saat önce.Sizce 5 gündür çok mu geç kaldım hayvan hem zayıfladı hem şırıngayla besleme yapıyorum sonra bi kısmını geri kusuyor.Bu hastalık kaç güne geçebilir hayvanım hemen ölür mü çok fazla endişeleniyorum

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kuş da kursak mantarı varmış dilinde beyazlar vardı 5 gündür biz anlayamadık kime götürdüysek hepsi farklı şeyler söyledi apex mantax kullandım birkaç saat önce.Sizce 5 gündür çok mu geç kaldım hayvan hem zayıfladı hem şırıngayla besleme yapıyorum sonra bi kısmını geri kusuyor.Bu hastalık kaç güne geçebilir hayvanım hemen ölür mü çok fazla endişeleniyorum
Anlıyorum sizi, benim kuşum da olmuştu ama o başka hastalıktan vefat etti.. Apex, mantax bunlar hiçbir işe yaramayan pet shop ürünleri.. Kursak mantarı teşhisini kim koydu

dilara patat

Yeni Üye
Anlıyorum sizi, benim kuşum da olmuştu ama o başka hastalıktan vefat etti.. Apex, mantax bunlar hiçbir işe yaramayan pet shop ürünleri.. Kursak mantarı teşhisini kim koydu
Kanatlı uzmanı koydu kuşumun dilinde de beyazlıklar var ve sürekli kusuyor elim ayağıma dolaştı ne yapacağımı şaşırdım günlerdir

Burçak A.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kanatlı uzmanı koydu kuşumun dilinde de beyazlıklar var ve sürekli kusuyor elim ayağıma dolaştı ne yapacağımı şaşırdım günlerdir
Ağzında kötü koku, salyalı kusma var mı? Pan terramycin kullanmayın, antibiyotik o, mantar da bir işe yaramaz

dilara patat

Yeni Üye
Zeolit tozu temin edin, elle besleme maması da alın her gün günde bir kez içine mercimek tanesi kadar katın besleyin 🙏 Mikostatin, triflucan benzeri ilaç önerdi mi hekiminiz
Tamamdır zeolit tozunu da alacağım.Hayır hiçbir şey önermediler.Kayseride yaşıyorum buralarda sizin bildiğiniz kanatlı uzmanı ya da gerçekten kuşları bilen bir veteriner varsa götürebilirim. Ya da önereceğiniz ilaç olursa temin de edebilirim