• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağanım hala hasta yardımcı olabilecek var y?

Çapkınım123

Aktif Üye
Merhaba arkadaşlar o zaman da konu açtım ama geri kimse cevap vermiyor. Sultan papağanım dişi erkek eş aldık 1 ay önce alıp direk yanına koyduk karantinaya almadık ama erkek de bir sıkıntı yok. Benim kuşum bir anda halsizleşti uyumaya başladı başını sırtına koyarak dışkı rengi açık yeşil oldu hep daldarı verdim diğer yeni kırmaya mecali yok zaten hep benden ilgi istiyor sevilmek istiyor biraz sevip yerine koyuyorum bu gün bir veterinere götürdük zaten tüyleri çok kötü durumda streste olduğu belli ama 6 aydır falan öyleydi şimdi iyice kötü oldu neyse adam strese girmiş dedi sindirimin de sıkıntı var dedi buda bağışıklığını da etkilemiş dedi bir toz verdi her gün suyun dörtte birine pirinç tanesi kadar karıştır ver dedi beş gün sonra bir gün ara ver dedi ve probiyotik verdi ona başla dedi sizce iyileşir mi ne yapmalıyım?

Ekli dosyalar

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Güncel dışkı ve kuşların fotosunu atar mısınız? Dışkıda hem dişininkini hem erkeğinkini atınız

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişi strese girdiyse kuşları ayırın. Dişiye elle besleme yapın. Bir süre ayrı tutun bence. Hastalık varsa diğer kuşa geçmesin

reyhhann

Yeni Üye
Merhaba arkadaşlar o zaman da konu açtım ama geri kimse cevap vermiyor. Sultan papağanım dişi erkek eş aldık 1 ay önce alıp direk yanına koyduk karantinaya almadık ama erkek de bir sıkıntı yok. Benim kuşum bir anda halsizleşti uyumaya başladı başını sırtına koyarak dışkı rengi açık yeşil oldu hep daldarı verdim diğer yeni kırmaya mecali yok zaten hep benden ilgi istiyor sevilmek istiyor biraz sevip yerine koyuyorum bu gün bir veterinere götürdük zaten tüyleri çok kötü durumda streste olduğu belli ama 6 aydır falan öyleydi şimdi iyice kötü oldu neyse adam strese girmiş dedi sindirimin de sıkıntı var dedi buda bağışıklığını da etkilemiş dedi bir toz verdi her gün suyun dörtte birine pirinç tanesi kadar karıştır ver dedi beş gün sonra bir gün ara ver dedi ve probiyotik verdi ona başla dedi sizce iyileşir mi ne yapmalıyım?
merhaba öncelikle gecmiş olsun ...yeni gelen kuş nerden nasıl geldiğini bilseniz bile yasadıgı ortam sizin kuşun yasadığı değil nemi farklı suyu farklı bakterisi yemi vs...vs herseyi farklı yani demem oki gözle görüp birşeyi yok demek tamamen uzman üreticilerin deneyim sahibi kişilerin anlayacagı birşey ki onlar bile kesinlikle karantinaya almadan aynı ortama koymazlar ...siz doğruyu yapıp veterinere götürmüşsünüz inşallah iyileşir ..

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Aralarına paravan koydum erkeğe geçmemesi için.
Dışkıda problem yok gibi ama kuş yem yemediği için halsiz olabilir bence elle besleme yapın yaptığınız mamaya mercimek tanesi kadar probiyotik koyun. Yeni bir kuş dişiyi strese sokmuş bence. Biraz ayrı kalsınlar. Tabana ızgara alabilirseniz iyi olur dışkısını yemesin

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dişi tüyde gibi geldi bana aynı zamanda b vitamini verseniz iyi olur

Çapkınım123

Aktif Üye
Dişi tüyde gibi geldi bana aynı zamanda b vitamini verseniz iyi olur
Benim de dişi yaklaşık 6 7 aydır böyle birden strese girmeye başladı bana çok düşkün bende her gün ilgiliydim ama noldu anlamadım güzelce yıkadım yıkanmayı sevmez sprey sıktım hep ilgiliydim zaten ama gören herkes stres olmuş dediler. En son da 7 Mart'ta ilk kızgınlık yumurtasını verdi toplamda üç kızgınlık yumurtası verdi ikisi erkek yanındayken oldu ben o stres olmasın diye erkek aldım zaten. Erkek de dün ilk kez yuvalığa girdi kur ötüşü yaptı yanına çağırdı ama arada paravan olduğu için kızım gidemedi. Ve erkek dişiyi kafesten alınca bağırıyor sahipleniyor

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Dışarıya çıkardım böyle yaptı strese girse erkekten korktuğu için böyle yanına gitmek ister mi ki
Kuşları bir süre gözlemleyin elle besleme yapın. Bi süre ayrı tutun. Bağışıklığı düşmüşte olabilir kuşun ilginizi kesmeyin normale dönmeye başlayınca erkekle beraber ev içinde salmaya bırakırsınız. Sonra kafesleri birleştirirsiniz

Çapkınım123

Aktif Üye
Kuşları bir süre gözlemleyin elle besleme yapın. Bi süre ayrı tutun. Bağışıklığı düşmüşte olabilir kuşun ilginizi kesmeyin normale dönmeye başlayınca erkekle beraber ev içinde salmaya bırakırsınız. Sonra kafesleri birleştirirsiniz
Anladım teşekkür ederim erkek çiftleşmek istiyor sanırım kur ötüşü yapıyor devamlı ama dişinin hali yok zaten arada iyi oluyor elime alıp sevip öpüyorum biraz kendine geliyor inşallah iyi olurda tekrar yazacağım bana bir tek siz yardımcı oldunuz çok sağolun

Didemkaya

Eski Forumcu
Üretici
Dişinin ve erkeğin kilosunu ölçmek lazım. Mutfak tartinix varsa ölçün yoksa bir mutfak tartısı alın derim kiloları ölcun 90 nin altında olmasın gramlari ikisinin de gramı 90 altında ise aradaki bölmeyi çıkarmayın protein içerikli besinler tuketsinler.

Çapkınım123

Aktif Üye
Dişinin ve erkeğin kilosunu ölçmek lazım. Mutfak tartinix varsa ölçün yoksa bir mutfak tartısı alın derim kiloları ölcun 90 nin altında olmasın gramlari ikisinin de gramı 90 altında ise aradaki bölmeyi çıkarmayın protein içerikli besinler tuketsinler.
[/QUOTE maalesef yok ama gözle görülür fark var zaten erkek çok iri yapılı ve sağlıklı duruyor dişi sanki yaşlanmış çökmüş gibi bilmiyorum inanın ki çok da üzülüyorum aklım hep kızım da gün geçtikçe eriyor gözümün önünde

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Anladım teşekkür ederim erkek çiftleşmek istiyor sanırım kur ötüşü yapıyor devamlı ama dişinin hali yok zaten arada iyi oluyor elime alıp sevip öpüyorum biraz kendine geliyor inşallah iyi olurda tekrar yazacağım bana bir tek siz yardımcı oldunuz çok sağolun
Rica ederim iyileşir inşallah

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Arkadaşlar gerekeni yazmış kuşları ayırın tartın ve probiyotikli besleme yapın..birde dişi neler yiyor? Dışkıda ben dengesiz beslenme gördüm çekirdek, Kenevir ve aspur veriyor musunuz?

Çapkınım123

Aktif Üye
Arkadaşlar gerekeni yazmış kuşları ayırın tartın ve probiyotikli besleme yapın..birde dişi neler yiyor? Dışkıda ben dengesiz beslenme gördüm çekirdek, Kenevir ve aspur veriyor musunuz?
Saydıklarınızda hiçbirini vermiyorum normal vitaminli yem ve ara ara daldarı veriyordum şimdi ikisinide koyuyorum istediğini yiyor çok da yemiyor gibi . Elle beslemeye çalışsamda pek yemiyor uyukluyor falan ve nerdeyse bir hafta olacak böyle

Üst Alt