• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Acil! Papağanım ayaklarını sürekli haraket ettiriyor.

Aerox22

Yeni Üye
Hastalık Belirti Tarihi
15 Ağu 2022
Arkadaşlar papağanım dünden beri uyurken ya da tünekteyken ayaklarını durmadan hareket ettiriyor. Biraz araştırdım ve toe tapping diye bir şey olabileceğini duydum, öyleyse ne yapabilirim? Günlük hayatta gayet normal, yemeğini yiyor, suyunu içiyor, oyuncaklarla oynuyor, uçuyor bol bol, sadece uyurken ya da tünekteyken ayakları hep böyle. Yardımcı olursanız sevinirim.
Nasıl bir hareket olduğunu görmek isteyenler için;16 Ağustos 2022

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yağlı tohumları çıkar çekirdek veriyorsan verme bir süre. Beslenme düzenini gözden geçir öyle gözlemle birde

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Toe tapping nedir 🤔 tunegi değiştirin daha temiz düz birşey olsun 👍 birde eğer kuşun ayak tabanın resmini çekebilirseniz görmek isteriz.son olarak da ekstra neler yiyor?

Aerox22

Yeni Üye
Toe tapping nedir 🤔 tunegi değiştirin daha temiz düz birşey olsun 👍 birde eğer kuşun ayak tabanın resmini çekebilirseniz görmek isteriz.son olarak da ekstra neler yiyor?
Toe Tapping karaciğer yağlanması sonucu oluşan kuşun ayaklarındaki bi kas spazmı diyebilirim. Kuşun evin her yerinde tüneği var, onlarda tertemiz, bu tüneği hiç kullanmıyor video çekebilmek için ben koydum. Bazen ekmek ve bisküvi veriyordum, bu hareketlere başladığından beri sebze, tohum ve haşlanmış yumurta veriyorum yani yağlı her yiyecekten uzak şuan. Ayak tabanlarına baktım ve hiçbir sorun olmadığına eminim. Şuan saat 11 civarı ve bu haraketi yapmıyor, bakalım kafesten çıkarıp tüneğe koydugumda devam edecek mi.

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada ekmek ve bisküvi den mümkün mertebe uzak durun uzun vadede kursak mantarı vs hastalıklara sebebiyet veriyor. 🙏🏻

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bu verdiklerini çıkar diyetten yumurta sebze vs. Sadece yağsız tohum ver bir süre