• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Sende Yorum Yap! Papağanım aşırı vahşi

Gece01

Yeni Üye
En az 6 ay kadar önce erkek bir sultan papağanı aldım. Aldığımda 1 yaşını yeni doldurmuştu. İlk aldığımız yerde de hiçbir şekilde insanlara alışık bir kuş değildi fakat bir şekilde uyum sağlar diye düşündüm ve aldım. Daha önce çok muhabbet kuşu besledim hani bir ısırır iki tıslar ama günlük işlerimi etratında yaptıkça gelir gider alışır diye düşünüyordum. Hiç ama hiç öyle olmadı. Kendisi ile sohbet ediyorum, konuşmaya çalışıyorum, ödül yöntemi ile bir şeyler deniyorum fakat elime mümkün değil gelmiyor. Tıslamasını yoklamasını geçtim bazen kanatırcasına parmağıma gagasıbı geçiriyor. Kafesinden uzaklaştırınca korkuyor aşırı korkak da bir kuş ve kafesine dönene kadar elime gelmek gibi birçok şeyi yapıyor. Kafesine gittiği anda tekrar patron kesiliyor. Sinirlerimi bozmaya başladı ve bazen ısırıkları doğrultusunda refleks olarak bağırarak karşılık verdiğim de oluyor. Elimi birden açıp yere düşürdüğüm falan da oluyor. İlgilenmeyeyim kendi gelsin diyorum hiç oralıklı olmuyor ve depresyona giriyor. İlgilenince de saldırgan hallere giriyor. Sinirlerimi çok bozdu artık ve bana alışacağına da inancım kalmadı. El travması üzerine bir şeyler denedim fakat yok tıslama bağırma ve ısırma huyunu bırakmıyor. Bağırması artık sinirimi de bozmaya başladı. Bilgili bir arkadaş bu konuda bir şey söyleyebilir mi ilk defa sultan papağanı besliyorum bana mı zoru geldi ben mi yanlış yapıyorum? Bu arada elden bir şeyler yedirmede problem yok. Fakat onun haricinde hiçbir şekilde etkileşime giremiyoruz beyefendi ile. evin yüksek yerlerine konup bazen günlerce orada takıldığı bile oluyor. Varlığını unutuyorum o derece. Kapattım yüksek yerleri şimdi hiçbir yere konamıyor da. Mevzuyu fazla uzattım çok gergin ve meraklıyım da aynı zamanda elden çıkarmayı da düşünmüyor değilim.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maalesef yetişkin kuşu alıştırmak çoookkk zor. Ben imkansıza daha yakınım ama bir ihtimal işte zor diyorum. Ya kabul edin kendi haline takılsın ya da eş alıp yavrularını kendinize alıştırın.

efe089

Yeni Üye
Maalesef yetişkin kuşu alıştırmak çoookkk zor. Ben imkansıza daha yakınım ama bir ihtimal işte zor diyorum. Ya kabul edin kendi haline takılsın ya da eş alıp yavrularını kendinize alıştırın.
Hocam merhaba mesajınızı gördüm halihazırda konum olduğu için yeni konu açmak istemedim hemen burdan 2 dakika sorayım. Bir kuşu el besleme yapmak doğduğu gibi başka sıcak bir ortama koyup şırıngayla 2-3 saatte bir beslemek mi oluyor? Bu durum isteğe bağlı ve anne babanın beslemediği durumlarda yapılıyor değil mi

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hocam merhaba mesajınızı gördüm halihazırda konum olduğu için yeni konu açmak istemedim hemen burdan 2 dakika sorayım. Bir kuşu el besleme yapmak doğduğu gibi başka sıcak bir ortama koyup şırıngayla 2-3 saatte bir beslemek mi oluyor? Bu durum isteğe bağlı ve anne babanın beslemediği durumlarda yapılıyor değil mi
Anne baba beslemiyorsa yada nezaman beslemeyi bırakmışsa siz beslemelisiniz. Ama el besleme alın size alışır dediğimiz kuşlar aşağı yukarı 20-25 günlük yeme düşmeden bir hafta on gün önce anne babadan kendiniz ayırıp tamamen elinizle şırınga yada kaşık ucu ile belsme yapılan kuşlardan bahsediyoruz.

Üst Alt