• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Papağan pelet yem & Mama Hazırlama

secerahmet87

Yeni Üye
Arkadaşlar Merhaba,
Mamadan yeme geçiş sürecinde vitamin takviyelerini ve ne olur ne olmaz diye A21 mamamızı aldık. Yarın ya da öbür gün muhtemelen elimizde olur.
Bunun yanında Versele-Laga B14 pelet yem de aldım. Zamanla alışacağını düşünüyorum. 2 tane sorum olacak,

Pelet yem tek başına verilir mi, yoksa tohumla karıştırmak mı gerekir?
Diğer sorum ise bu ürünlerin yanı sıra evde kuşlarınıza yedirmek için mama hazırlıyor musunuz ya da kullandığınız bir nemli ya da kuru mama tavsiyeniz var mıdır?

Şimdiden teşekkürler,

2.5 aylık "Green Cheek Conure" papağan babası :)

EzgiA

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Merhaba. Palet Yem Pek Önerilmez. Bende Kullanmadım Hiç. Zararli Olabileceğini Düşündüm ki Öyleymiş. Bence En Sağlıklısı Sebze Meyve ve Tohumdur. Palet Yem Genelde Önerilir. Veteriner Hekimlerde Önerir. Bence Normal Yemini Yesin Yeterlidir. Haftada 2 3 Defa da Sebze Meyve Verin 🤗

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Pelet yem önermem, gıda boyası var ve demir, fosfat, b vitamini açısından düşük. Tohumla beslensinler ☺

secerahmet87

Yeni Üye
bu sabah keşfettim daha portakal ve salataya bayılıyor :D portakalı kabuğundan ayırıp, salatanın ise iç kısmını veriyorum.
Hergün 1 dilim portakal vermemin bir sakıncası var mı peki?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Fazla olur, portakalda asit ve şeker var bu nedenle portakalı pek önermem, onun yerine sebze verin daha iyi ☺

secerahmet87

Yeni Üye
Fazla olur, portakalda asit ve şeker var bu nedenle portakalı pek önermem, onun yerine sebze verin daha iyi ☺
bir forumda okumuştum ordan yola çıkarak, şöyle bir karma yaptım umarım doğru bilgidir

biraz dereotu, maydonoz sapı, bir tutam kıvırcık, biraz da salatalık. içine de bir tutam kuru mama koydum. bence sağlıklı :)

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Bunu da yapabilirsiniz ☺🙏

Üst Alt