• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pankreas şüphesi

S.Hatice14

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Beyaz dışkılama
Hastalık Belirti Tarihi
30 Tem 2024
Kullanılan İlaç
Entrobac probiyotik
Merhaba,

Merhaba,

Kuşum Fıstık'ta son iki gündür beyaz dışkılama var. Dışkıda hiç siyahlık yok. Tamamen bembeyaz yapıyor. Devam ederse veterinere gideceğim fakat hastalığından emin olmak istiyorum. Bu dışkılar pankreas hastalığına işaret ediyor değil mi?

Daha önce de ara sıra renksiz sulu ishal yapıyordu, yaz sıcağından dolayı olduğunu düşünmüştüm. Entrobac kullanınca hemen geçti. Fakat dünden beridir de beyaz dışkılamaya başladı.

Kuşun iştahında hiçbir sıkıntı yok, aksine çok hareketli ve çok neşeli. Pankreasta hareketsizlik, iştahsızlık olur mu? Bunlar olmasa bile pankreastan şüphelenmek doğru olur mu sizce?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pankreastan şüphelenmekte haklısınız renk olarak öyle. Ve çok sert olur beton gibi ki öyle duruyor

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Hadi ya çok üzüldüm açıkçası. Peki neden olur, bir sebebi var mıdır? Riskleri nelerdir biliyor musunuz?
Kanatlı uzmanına gitmesinde fayda var. Enfeksiyon tedavi edilmeli yoksa ölümcül olabiliyor maalesef.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Bu arada kafes dezenfektanı olarak haftada bir virkon s kullanın. Eğer pankreas hastalığı varsa pankreoflat hap var, ondan alın. Hapı bıçakla pirinç tanesi kadar kırın bir tam suluğa iyice karıştırın. Kalan hapı peceteye sarın saklayın ertesi gün yine. Unutmayın, beş gün boyunca suluğa pirinç tanesi kadar atılıp iyice karıştırılacak

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Bende pankreas hasarı olduğunu düşünüyorum. Pankreas maalesef işlevini yeterince yerine getirmiyor. Bazı kuşlarda dışkı haricînde bir belirtisi olmuyor. Gayet keyifli yemesi içmesi yerinde oluyor ama bazı kuşlarda kilo kaybı kabarıklık durgunluk vs oluyor. Bünye ve hastalığın ilerlemesi ile alakalı biraz da. Öncesinde dört gün boyunca gazı iyice alınmış maden suyunu yarım suluğuna dört damla damlatın. Bu suyu dört gün boyunca yenileyin. Daha sonra entrobac takviyesi yapın. Dışkılar da düzelme olmazsa ilaç tedavisine başlanabilir.

S.Hatice14

Yeni Üye
Cevaplar için teşekkür ederim. Peki beyaz dışkı sorunu sadece pankreas hastalıklarında mı oluyor, yoksa başka hastalıklardan da şüphelenmeli miyim?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Eğer kalamar kemiği mineral blok fazla tüketimi de krem rengi dışkı yapar. Ve başka sindirim sistemi hastalıkları da. Ama pankreas hastalığının en belirgin şüphesi katı beyaz dışkı. Mineral blok yada kalamar kemiği fazla tüketiminde dışkının yeşil kısmı mutlaka oluyor üstü krem tabaka ve daha çok sulu şekilde oluyor. Yani sizin pankreas şüphesi güçlü olasılık.

S.Hatice14

Yeni Üye
Eğer kalamar kemiği mineral blok fazla tüketimi de krem rengi dışkı yapar. Ve başka sindirim sistemi hastalıkları da. Ama pankreas hastalığının en belirgin şüphesi katı beyaz dışkı. Mineral blok yada kalamar kemiği fazla tüketiminde dışkının yeşil kısmı mutlaka oluyor üstü krem tabaka ve daha çok sulu şekilde oluyor. Yani sizin pankreas şüphesi güçlü olasılık.
Kalamar çok tüketiyor, hatta ben de bu olasılığı düşünmüştüm Aslı hanım. Fakat sizin dediğiniz gibi dışkının mutlaka idrar veya koyu renkli kısmı olmalıydı. Yarın Pankreoflat yazdıracağım kuş için İnşallah. Bir de kendiliğinden geçebilen bir hastalık mı, mesela yarın dışkıları normale dönerse yine de ilaç kullanmam gerekir mi?

Aslı Ö.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Kalamar çok tüketiyor, hatta ben de bu olasılığı düşünmüştüm Aslı hanım. Fakat sizin dediğiniz gibi dışkının mutlaka idrar veya koyu renkli kısmı olmalıydı. Yarın Pankreoflat yazdıracağım kuş için İnşallah. Bir de kendiliğinden geçebilen bir hastalık mı, mesela yarın dışkıları normale dönerse yine de ilaç kullanmam gerekir mi?
Maden suyu tedaviye bazen olumlu yanıt veriyor. İsterseniz önce onu uygulayın geçmezse ilaç kullanırsınız. Rahatsızlık yarın geçse bile daha sonra maalesef tekrar nüksediyor.