• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pankreas Hastalığı

Sevvalt

Yeni Üye
Merhaba,
Muhabbet kuşumda bir süredir beyaz dışkı problemi var. Artık iyice halsizleşti, bulunduğum şehirde kanatlı uzmanı yok, başka ilden bir veterinerle görüştüm. 5er günden 2 kür baytril kullandım, ilacı kullanırken toparlandı. Somra tekrar başladı, probiyotik veriyorum multivitamin veriyorum. Başka yapabileceğim öneri var mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Veteriner herhangi bir röntgen çekti mi? Kasılma var mı dışkı yaparken? Kuşun videosunu ekler misiniz👍

Sevvalt

Yeni Üye
Merhaba, şu anki videosunu ekliyorum. Veteriner röntgen çekmedi maalesef dediğim gibi kanatlı veterineri değil. Kasılma olmadığını düşünüyorum dışkı yaparken

Videoyu nasıl ekleyebilirim?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba, şu anki videosunu ekliyorum. Veteriner röntgen çekmedi maalesef dediğim gibi kanatlı veterineri değil. Kasılma olmadığını düşünüyorum dışkı yaparken

Videoyu nasıl ekleyebilirim?
Dışkılar hep böyle uzun ve popoya yapışıyor mu? Yaklaşık bir dakikalık tünekte video görebilir miyim👍

Sevvalt

Yeni Üye
Hep uzun değil ama hep açık renk, teşekkür ederim bilgi için linki de ekliyorum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Antibiyotik sonrası probiyotik kullandınız mı?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Hep uzun değil ama hep açık renk, teşekkür ederim bilgi için linki de ekliyorum.
Kuşu ayırın ve sıcak bir yere peteğe yakın bir konuma alın vücut ısısı düşmüş. 3 gün probiyotik verin ve 1 gün gerwit verelim👍 sonrasında tekrar dışkı görelim eğer iştahtan düşerse zeolitli besleme yapın

Sevvalt

Yeni Üye
Evet antibiyotik sonrasu da probiyotik kullandım, şu anda da kullanıyorum probiyotik kullanımından sorun olmayacağını söylediler ama siz ne düşünüyorsunuz? Şu anda 5 gündür sanırım probiyotik takviyesi veriyorum arka arkaya.
Probiyotik rönfried kullanıyorum sabahtan akşama içiriyorum bardaktan içmeye alıştı şırıngayla vermiyorum.
Yem çok yiyor aslında. Daldarısı da çok yiyor ama zayıflıyor, en son tarttırdığımda 34 gramdı.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Evet antibiyotik sonrasu da probiyotik kullandım, şu anda da kullanıyorum probiyotik kullanımından sorun olmayacağını söylediler ama siz ne düşünüyorsunuz? Şu anda 5 gündür sanırım probiyotik takviyesi veriyorum arka arkaya.
Probiyotik rönfried kullanıyorum sabahtan akşama içiriyorum bardaktan içmeye alıştı şırıngayla vermiyorum.
Yem çok yiyor aslında. Daldarısı da çok yiyor ama zayıflıyor, en son tarttırdığımda 34 gramdı.
Probiyotik iyi gelir. Pankreas sindirim sisteminin rahatsızlığı olduğu için yediği besinlerden vücut yararlanamıyor siz zeolitli besleme yapın bir de Beypazarı maden suyunun ağzını açın 24 saat dursun gazı gitsin tamamem. Suluğunun yarısına koyun yarısına da içme suyu koyun içsin. Bir beş gün kullanın iyi gelir

Sevvalt

Yeni Üye
Probiyotik iyi gelir. Pankreas sindirim sisteminin rahatsızlığı olduğu için yediği besinlerden vücut yararlanamıyor siz zeolitli besleme yapın bir de Beypazarı maden suyunun ağzını açın 24 saat dursun gazı gitsin tamamem. Suluğunun yarısına koyun yarısına da içme suyu koyun içsin. Bir beş gün kullanın iyi gelir
Maden suyu kullanmanın zararı olmaz mı?
Bir de zeolitli beslemeyi nasıl yapmam gerekiyor?

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Maden suyu kullanmanın zararı olmaz mı?
Bir de zeolitli beslemeyi nasıl yapmam gerekiyor?
Hayır olmaz ama asidinin alınması lazım bu yüzden ağzı açık 24 saat bekletin ve sade olmalı. Zeolit tozunu mamaist.com whatsapp hattından Şehmus Bakır hocamızla iletişime geçin o size yardımcı olur ☺