• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pamuklu kafes örtüsü kuşlar için tehlikeli midir ?

zynpp.

Paylaşımcı
Merhaba, bu örtü sadece rüzgar olursa engeller, sıcak tutmaz, ben abimden aldığım kalın pike battaniye örtüyorum
Kafeslerimin kenarı yükseltilmiş yani 2-3 cm dışarıda, takılma olmuyor, sıcacık üşümüyorlar, belki abartıyor diyen olur, ama örtüyorum Ankara çok soğuk geceleri, evin, onların olduğu odamız 24 derece vallahi korkuyorum üşürler gece diye, ohhh mis gibi 11 de örtülüyorlar, sabah 7 de açılış😊🥰💓🤡
Sadece rüzgarı engellese yeter bana Demet abla yazın balkona falan çıkardığımda iyi olur diye düşünmuştum ama kararsız kaldım. Oda ısısï 26 derece sıcak oluyor örtmeme gerek olur mu bilemedim.Bu arada zeoliti vermeyi bugün bıraktım 15 gün oldu yarın dıskilarina bakıcam 😊😊

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Toparlandı çok Şükür Ablacım. Sabah Aklım Çıktı Onu Gorunce. Yumurta İçinde Sıkışmış Kizginlik Yumurtasi Ciftleşmediler. Komple Poposu Disardaydi. Sabaha Kadar Başında Bekledim Ve Belirtide Vermedi. Durgunluk Sadece. Operasyonla Dikiş Atıldı. Dün Gittik Hekimimiz İyi Olduğunu Söyledi. Cumartesi Günü Tekrar Kontrol Edilecek Yumurta Oluşumu Var mı diye. 😇🥰
Çok şükür ki atlatmış😊🤲geçmiş olsun canım benim 🥰
Benim bir çıftim vardı şuan Şehmus abilerinde😊
5 aylıkken yumurtladı, eşi de var ben kızgınlıktan sandım meğer çifleşme olmuş 3. Yumurta gelmedi hanım kabardı, petshop arkadaş çok normal abla dedi, eyvallah dedim
İçim elvermedi akşam kanatlar iyce düştü😔
Eyvahlar olsun sıkıştı, almalıyım diyorum😔
Elime alıp kontrol ettim yan duruyor, 😭😭
Ya Allah ya bismillah diye başladım, ellerim titriyordu gözüme bakıyor sonuçta canlı, sağ sol yaparak karnında düzelttim aldım🤲🤲🤲😊
2 gün sonra tekrar yumurtladı bebişlerin çıktı hepsi şimdi Yeni yuvalarındalar🥰💓🤲

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Sadece rüzgarı engellese yeter bana Demet abla yazın balkona falan çıkardığımda iyi olur diye düşünmuştum ama kararsız kaldım. Oda ısısï 26 derece sıcak oluyor örtmeme gerek olur mu bilemedim.Bu arada zeoliti vermeyi bugün bıraktım 15 gün oldu yarın dıskilarina bakıcam 😊😊
Atarsın ablacım bana balkon için mükemmel olur 🥰💓🤲

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Çok şükür ki atlatmış😊🤲geçmiş olsun canım benim 🥰
Benim bir çıftim vardı şuan Şehmus abilerinde😊
5 aylıkken yumurtladı, eşi de var ben kızgınlıktan sandım meğer çifleşme olmuş 3. Yumurta gelmedi hanım kabardı, petshop arkadaş çok normal abla dedi, eyvallah dedim
İçim elvermedi akşam kanatlar iyce düştü😔
Eyvahlar olsun sıkıştı, almalıyım diyorum😔
Elime alıp kontrol ettim yan duruyor, 😭😭
Ya Allah ya bismillah diye başladım, ellerim titriyordu gözüme bakıyor sonuçta canlı, sağ sol yaparak karnında düzelttim aldım🤲🤲🤲😊
2 gün sonra tekrar yumurtladı bebişlerin çıktı hepsi şimdi Yeni yuvalarındalar🥰💓🤲
Geçmiş Olsun Ablacığım. Ben Yapamazdım Maşallah 🥰 Benim Kizimda Belirti Göstermedi geceden Sabaha Durgundu. Sabah 6 da Uyudum Başında Bekledim ama Bir Kaç Saat Uyumuşum Kalktığımda Çok Korktum Hemen Götürdüm Bende Hekime. O Yüzden Yumurta İle İlgili Konu Gorunce Hemen Yazıyorum. İlk Başlarda Kolay Çıkıyor. Kızımda Organına Yapışma Oluşmuş Zor Çıkardı Hekim. Allahima Şükür Atlattık. Kimsenin Yavrusu Yaşamasın Bu Durumu Çok Zor.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Geçmiş Olsun Ablacığım. Ben Yapamazdım Maşallah 🥰 Benim Kizimda Belirti Göstermedi geceden Sabaha Durgundu. Sabah 6 da Uyudum Başında Bekledim ama Bir Kaç Saat Uyumuşum Kalktığımda Çok Korktum Hemen Götürdüm Bende Hekime. O Yüzden Yumurta İle İlgili Konu Gorunce Hemen Yazıyorum. İlk Başlarda Kolay Çıkıyor. Kızımda Organına Yapışma Oluşmuş Zor Çıkardı Hekim. Allahima Şükür Atlattık. Kimsenin Yavrusu Yaşamasın Bu Durumu Çok Zor.
Amin ablacım inşallah Rabbim hiçbir canlıyı zorda bırakmasın🤲🥰😊

ByDevvil

Yeni Üye
Toparlandı çok Şükür Ablacım. Sabah Aklım Çıktı Onu Gorunce. Yumurta İçinde Sıkışmış Kizginlik Yumurtasi Ciftleşmediler. Komple Poposu Disardaydi. Sabaha Kadar Başında Bekledim Ve Belirtide Vermedi. Durgunluk Sadece. Operasyonla Dikiş Atıldı. Dün Gittik Hekimimiz İyi Olduğunu Söyledi. Cumartesi Günü Tekrar Kontrol Edilecek Yumurta Oluşumu Var mı diye. 😇🥰
Geçmiş olsun. İzmirdesiniz sanırım dr. Açısından şanslısınız.
ben bir kere kuyruk yüzünden götürmek zorunda kaldım ankarada 9 aylık kuşu gördüler sanki kartal getirmişim gibi korktular pis tüyler içinde olan eldivenle tuttular bir kuyruk kontrolü için. Kuyruğu çektiler bir şey demeden şırıngaya antibiyotik hazırlayıp onunda parasını istediler kullan diye. Hayatlarında kuş görmemiş veterinere gidince böyle oluyor sanırım. Tabi ki kullanmadım verdikleri antibiyotiği.
Ülkede bir elin parmağını geçmez sanırım kanatlıdan anlayan veterinerin sayısı 😑
Kimse gitmek zorunda kalmaz umarım veterinere.

Düzeltme: pakistan papağanı için 23 derecede yıkıyorum üşümüyor bu arada.
Pek sanmıyorum bahsedilen oda sıcaklıklarında üşüyeceklerini.

EzgiA

Müdavim
Kıdemli Üye
Teşekkür Ederim Evet İzmirdeyim. Ama Hekim konusunda Bizde Çok Şey Yaşadık.Şimdiki Hekimimden Memnunum. Çoğu Hekim İlaç Veriyor Gönderiyor. Amin Allah Çocuğunuza Sağlıklı,Uzun Ömür Versin.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Geçmiş olsun. İzmirdesiniz sanırım dr. Açısından şanslısınız.
ben bir kere kuyruk yüzünden götürmek zorunda kaldım ankarada 9 aylık kuşu gördüler sanki kartal getirmişim gibi korktular pis tüyler içinde olan eldivenle tuttular bir kuyruk kontrolü için. Kuyruğu çektiler bir şey demeden şırıngaya antibiyotik hazırlayıp onunda parasını istediler kullan diye. Hayatlarında kuş görmemiş veterinere gidince böyle oluyor sanırım. Tabi ki kullanmadım verdikleri antibiyotiği.
Ülkede bir elin parmağını geçmez sanırım kanatlıdan anlayan veterinerin sayısı 😑
Kimse gitmek zorunda kalmaz umarım veterinere.

Düzeltme: pakistan papağanı için 23 derecede yıkıyorum üşümüyor bu arada.
Pek sanmıyorum bahsedilen oda sıcaklıklarında üşüyeceklerini.
Kuşlar nasıl alışırsa ısınma, üşüme derecesi ona göredir😊 - 10 da kümeste yaşayan muhabbet kuşları var, tamamen alışma, doğuştan örtü örttüm artık alıştılar🐦🩵
Ankara’da nereye götürdünüz?

ByDevvil

Yeni Üye
Bilmiyordum. Benimki bebekken hamster talaşı serili kutuda duruyordu gece üşüdüğünde ötüyordu kutudan çıkartıp yanıma alıyordum yatakta beraber uyuyorduk.
Ya avcumda yada boynumun arasında yatıyordu.
Ben de hareketsiz halde yatıyordum bir şey olmasın diye sabahlara kadar. 😂 (şimdi beni beğenmiyor)

Özelden yazayım nere olduğunu kendileri herkesi mahkemeye vermekle meşhur çünkü. 😂😂

Üst Alt