• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

PAKİSTAN PAPAĞANI UÇAMIYOR

CanKorkmaz76

Yeni Üye
Merhabalar, 4 aylık Pakistan papağanım 3 gündür uçamıyor. Uçmaya çalışınca düşüyor. Önceden Maşallah evin içinde helikopter gibi tur atıyordu. Sonra düşük seviyede uçmaya ve irtifa kaybetmeye başladı. Şimdi ise uçmaya çalışınca direkt düşüyor. Sol kanadı biraz düşük gibi geliyor, titreme yok. Yarın veterinere götüreceğim İnşallah, fakat korkularım var. Ne gibi bir tedavi uygulanır hiçbir fikrim yok. Klinikte müşahade altında tutulmasından korkuyorum, agresifleşir diye. Ortalama 2 hafta önce tüye girmişti, ondan mı acaba diye düşünüyorum. Lütfen beni aydınlatın, şimdiden cok teşekkür ediyorum..

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Video bekliyoruz

CanKorkmaz76

Yeni Üye

Hocam videonun linki bahsedilen siteden paylaşıyorum. Bugün veterinere götürdüm Çok Şükür herhangi bir sorun olmadığını söyledi. Izmir hekim veterinerine gittim, cok iyi davrandılar ve gerekli bilgileri verdiler röntgen çekildi. Kuş tüyde olduğu için kanatlarında ağrı olduğunu ve bu yüzden uçamadığini söyledi. Keyfi yerinde. Kuruyemiş (fındık, fıstık, ceviz) ile besliyordum, nadiren meyve veriyordum. Veteriner Versele Laga pellet yem verdi. Ona alıştırmaya çalışacağım, önerileriniz nelerdir? Ayrıca gagası hala kizarmadı 4 aylık olmasına rağmen, veteriner buna da kücük oldugu icin ve yediği besinlere bagli olarak gaga renginin değişebileceğini söyledi. Ne düşünüyorsunuz?

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Verilen talimatlara uyalım veteriner uzman 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Beslenmesi arttığında yani menü zenginlestiginde daha iyi olacak henüz küçük iyi beslenmiyor probiyotik ve vitaminde verin calsiyum,mineral bunları da eksik etmeyin