• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Pakistan papağanı ile ilgili sorularim var

Bilal Yahya

Yeni Üye
Biricik 5 senelik Muhabbet kuşum öldü evde onun boş kafesi ve yokluğunun sessizliği bizi üzüyor. Onun yeri ayrı tabii. Yeni bir kuş sahiplenmek istiyorum Sultan düşünüyordum ama herkeste Sultan var biraz daha özel olsun dedim monk papağanına yöneldim ama oda bütçemi aşıyordu. Bende Pakistan papağanı düşünüyorum izninizle birkaç sorum var.

Fiyat olarak 5000 diyorlar daha uyguna bulmam mümkün mü?

Kuş ortalama Sultan papağanından ne kadar büyük ısırığı ne kadar güçlü?

Eski kuşumla olduğu gibi bu hayvanlada günde en az 3 saat ilgilenebilirim hayvan sahibine bağlılıkta nasıl vakit geçirmekten hoşlanıyor mu yoksa uçup kaçıyor mu?

Dışkı boyutu ne kadar eski kuşum halıya pisleyince hemen peceteyle alıyordum iz kalmıyordu çok beyaz halida iz kalirsa annem sinirlenebilir yani yaptıkları dışkı aralığı ve temizliği kolay mı?

Kuşa neler yedirilmeli neler yedirilmemeli?

Bütçem çok geniş değil kısa bir zaman için küçük bir kafeste kalsa sıkıntı olur mu? çünkü çok diyorlar fiyata şehir dışından almayada güvenemiyorum. Zaten pisliği çok değilse muhtemelen kafese kolay kolay girmez.

Şimdiden teşekkürler bu yazdıklarınıza göre Sultan papağanı veya bunun arasında seçim yapicam sevda almamamın sebebi çok uçup kaçması biliyorum bunlar kuş doğal olarak uçar ama sevda çok hiperaktif diye duydum.

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pakistanlar eğitilmesi en zor ırklardan birisidir, ısırığı çok sert olabilir, dışkılar çoğunda aynıdır, sultandan da birkaç cm daha büyük, büyük ırk türüne giriyor, küçük kafeste ne sultan ne de Pakistan yaşayamaz ve sultandan daha pahalı ben muhabbetten sonra sultan alınmasını daha doğru buluyorum ☺

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Başınız sağolsun öncelikle

Pakistan sultandan daha büyük boyutta kuyruğu da bir hayli uzun.

Fiyat belki uygun bulunabilir ama fiyattan çok baya baya küçük hatta yeme düşmemiş almanızı tavsiye ederim. Çünkü Pakistan sahibi olarak söylüyorum yetişkini alıştırması çok zor.
Sosyal hayvanlar ama karakteride gözönünde bulundurmak gerek. Benimki sakindir seninki hokkabaz olur bu belli olmaz.

Dışkısı oldukça büyük maalesef. Düştüğü yere 1 TL boyutunda yer edinebiliyor.

Kuş papağan yemleri dışında mevsim meyvelerinide yiyor aktif olarak.

Cüssesi gereği büyük kafes gerekiyor. Ama sanırım sizde çoğunluk kafeste zaman geçirecek onun için büyük kafes edinmelisiniz.

Bilal Yahya

Yeni Üye
Başınız sağolsun öncelikle

Pakistan sultandan daha büyük boyutta kuyruğu da bir hayli uzun.

Fiyat belki uygun bulunabilir ama fiyattan çok baya baya küçük hatta yeme düşmemiş almanızı tavsiye ederim. Çünkü Pakistan sahibi olarak söylüyorum yetişkini alıştırması çok zor.
Sosyal hayvanlar ama karakteride gözönünde bulundurmak gerek. Benimki sakindir seninki hokkabaz olur bu belli olmaz.

Dışkısı oldukça büyük maalesef. Düştüğü yere 1 TL boyutunda yer edinebiliyor.

Kuş papağan yemleri dışında mevsim meyvelerinide yiyor aktif olarak.

Cüssesi gereği büyük kafes gerekiyor. Ama sanırım sizde çoğunluk kafeste zaman geçirecek onun için büyük kafes edinmelisiniz.
Nereden alabileceğim konusunda rehberlik edermisiniz ya çok uçuk fiyat söylüyorlar yada 10 aylık falan kuş .

Bilal Yahya

Yeni Üye
Pakistanlar eğitilmesi en zor ırklardan birisidir, ısırığı çok sert olabilir, dışkılar çoğunda aynıdır, sultandan da birkaç cm daha büyük, büyük ırk türüne giriyor, küçük kafeste ne sultan ne de Pakistan yaşayamaz ve sultandan daha pahalı ben muhabbetten sonra sultan alınmasını daha doğru buluyorum ☺
Eğitim konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum sabırlıyımdır ve çok çok değer veriyorum klişe gelebilir bu sözlerim ama hergun en az 3-4 saat geçirebilirim eski kuşum evin bebeği gibiydi bizle kahvaltı bile yapardı. Sultanda çok güzel ama nedense pakistan çok heveslendim şuan sıkıntım dışkısı leke birakiyorsa sıkıntı birde alacak edecek yer bulamadım ya çok uçuk fiyat yada hayvanın yaşı büyük

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Eğitim konusunda sıkıntı olacağını düşünmüyorum sabırlıyımdır ve çok çok değer veriyorum klişe gelebilir bu sözlerim ama hergun en az 3-4 saat geçirebilirim eski kuşum evin bebeği gibiydi bizle kahvaltı bile yapardı. Sultanda çok güzel ama nedense pakistan çok heveslendim şuan sıkıntım dışkısı leke birakiyorsa sıkıntı birde alacak edecek yer bulamadım ya çok uçuk fiyat yada hayvanın yaşı büyük
Her kuşun dışkısı leke bırakabilir, pakistanlar meyve, sebze, bakliyat (fındık, fıstık, ceviz) yiyeceği için ve yemlerinde bolca bulunduğu için daha çok leke bırakır ☺

Bilal Yahya

Yeni Üye
Her kuşun dışkısı leke bırakabilir, pakistanlar meyve, sebze, bakliyat (fındık, fıstık, ceviz) yiyeceği için ve yemlerinde bolca bulunduğu için daha çok leke bırakır ☺
Islak mendille silince çıkıyordu eski kuşun dışkısı büyükte değildi kolay oluyordu. Ayıptır söylemesi annemin salondaki halısı beyaz üstünde leke kalırsa kuşla beraber benide kapıya koyar 😁

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Islak mendille silince çıkıyordu eski kuşun dışkısı büyükte değildi kolay oluyordu. Ayıptır söylemesi annemin salondaki halısı beyaz üstünde leke kalırsa kuşla beraber benide kapıya koyar 😁
Maalesef bizde de aynı problem var bazen rustikte durduğu için pakistanım, perdeye denk geldiği oluyor da bizim evde sorun çıkaran yok 😂

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Kaç dkde bir dışkılıyor birde şaka bir yana çıkmadığı oluyormu ben pet shopta gördüm Sultan dışkısı çok büyük degildi
Sultanlarınki normal büyüklükte muhabbetten biraz daha büyüktür. leke bırakma sorunu yaşamıyorum ben perdeye yaptığıda oluyor ıslak mendille hemen silince çıkıyor. Pakistan sorun yaratabilir size enine boyuna tartıp karar vermekte fayda var

Bilal Yahya

Yeni Üye
Pakistan da sultandan daha geç dışkılıyor ona da dikkat ettim 😂
Açıkçası çünkü Pakistan'a çok heves ettim Edirne'de ikamet ediyorum tek tek pet shoplara bakıcam uygun bulamazsam ısrar etmicem Sultan alıcam. Benim için en önemli kriter uzun ömür. O yüzden Pakistan'ı araştırmaya başlamıştım ölünce herkes üzülüyor çünkü.

Tuba K.🥈

Eski Forumcu
Kafeskuslarıcom Öğrencisi
Forum Rehberi
Açıkçası çünkü Pakistan'a çok heves ettim Edirne'de ikamet ediyorum tek tek pet shoplara bakıcam uygun bulamazsam ısrar etmicem Sultan alıcam. Benim için en önemli kriter uzun ömür. O yüzden Pakistan'ı araştırmaya başlamıştım ölünce herkes üzülüyor çünkü.
12yıl muhhabbet yaşatan bile oluyor halbuki kısa ömürlü deniyor muhabbetler için. Dikkat edilmesi gereken konulara dikkat ederseniz sultanlarda uzuun yıllar sizinle sağlıklı bir şekilde yaşayacaktır inş. Benim var sultanım kendi çocuğumla ilgilendiği den daha çok ilgileniyor olabilirim çünkü beni bırakmıyor. Dışardayken sürekli peşimde 🥰

Bilal Yahya

Yeni Üye
12yıl muhhabbet yaşatan bile oluyor halbuki kısa ömürlü deniyor muhabbetler için. Dikkat edilmesi gereken konulara dikkat ederseniz sultanlarda uzuun yıllar sizinle sağlıklı bir şekilde yaşayacaktır inş. Benim var sultanım kendi çocuğumla ilgilendiği den daha çok ilgileniyor olabilirim çünkü beni bırakmıyor. Dışardayken sürekli peşimde 🥰
Ya çok kötü hissettiğim bir konu var eski kuşuma ne istese veriyordum kıyamayıp aklıma geldikçe üzülüyorum tuzlu fıstık yiyorum misal kıyamayıp inada veriyordum güzelim erkenden gitti 5 yaşındaydı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Aslında olay tamamen genetik, bağışıklık sisteminin güçlü olması ☺

Üst Alt