• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakıstan Papaganı Icın Yardım

AKN

Yeni Üye
Herkese Merhaba Sanırım bundan sonra bu forumda sık sık takılacağım çünkü dün hiç hesapta yokken bir anda Pakistan papağanı satın aldım ama oldukça acemiyim sanırım acemi biri için oldukça yanlış bir kus seçimi yapmışım (bir kaç yerde öyle diyor ) ama benim kus beslemek gibi bir niyetim yoktu yani bu arkadaşı çok sevdim ve mutluyum şimdilik

Öncelikle bir hafta gibi bir sürede kafesten çıkarmamam gerekiyormuş bu süreç içinde kafes temizliği de mi yapmamalıyım çünkü havalar oldukça sıcak ve arkadasın dışkısı kokmaya başladı ve okuduğum kadarıyla çok beklerse bakteride oluşturuyormuş temizlemeye kalkarsam da kafesin altını komple çıkarmam lazım bu da kuşu rahatsız eder
ayrıca banyo içinde ne kadar beklemeliyim dediğim gibi havalar çok sıcak ve benim ev ekstra sıcak
ikinci olarak benden aşırı korkuyor yani daha önce muhabbet kuşu bakmışlığım var o bu kadar değildi bu beni gördüğü anda kafeste köşeye kaçıyor.
bir diğer sorumda benim ev baya küçük ve kafesi koyacağım en güzel yer buzdolabın üstü, buzdolabından çıkan ses kuşu çok rahatsız eder mi küçük bir buzdolabı motor sesi çok aşırı değil ama emin olamadım
son olarak aldığım yerdeki adamın bana verdiği yemin yüzde ellisi çekirdek, ve çekirdeği de çok yemeleri zararlıymış, yeni yem mi almalıyım sizce

şuan için kafamı kurcalayan sorular bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim, papağanı muhabbet kuşundan daha çok sevdim ama eğitimi iyi veremezsek oldukça sıkıntı oluyormuş ve ben kuşlar konusunda çok acemiyim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Merhaba hoşgeldiniz. Eğitimi zor olsada bağ kura biliyorlar. Aşamaları sırasına göre yapın ilk güvenini kazanın elden yem verin sonra kafa okşama, ele alma, omuza vs. Yem olarak versele laga prestij papağan yemi tercih edebilirsiniz veya mamaist parrot yemi de temin edebilirsiniz istediğiniz gibi karışım yapabiliriz whatsap hattımızdan ulaşabilirsiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Herkese Merhaba Sanırım bundan sonra bu forumda sık sık takılacağım çünkü dün hiç hesapta yokken bir anda Pakistan papağanı satın aldım ama oldukça acemiyim sanırım acemi biri için oldukça yanlış bir kus seçimi yapmışım (bir kaç yerde öyle diyor ) ama benim kus beslemek gibi bir niyetim yoktu yani bu arkadaşı çok sevdim ve mutluyum şimdilik

Öncelikle bir hafta gibi bir sürede kafesten çıkarmamam gerekiyormuş bu süreç içinde kafes temizliği de mi yapmamalıyım çünkü havalar oldukça sıcak ve arkadasın dışkısı kokmaya başladı ve okuduğum kadarıyla çok beklerse bakteride oluşturuyormuş temizlemeye kalkarsam da kafesin altını komple çıkarmam lazım bu da kuşu rahatsız eder
ayrıca banyo içinde ne kadar beklemeliyim dediğim gibi havalar çok sıcak ve benim ev ekstra sıcak
ikinci olarak benden aşırı korkuyor yani daha önce muhabbet kuşu bakmışlığım var o bu kadar değildi bu beni gördüğü anda kafeste köşeye kaçıyor.
bir diğer sorumda benim ev baya küçük ve kafesi koyacağım en güzel yer buzdolabın üstü, buzdolabından çıkan ses kuşu çok rahatsız eder mi küçük bir buzdolabı motor sesi çok aşırı değil ama emin olamadım
son olarak aldığım yerdeki adamın bana verdiği yemin yüzde ellisi çekirdek, ve çekirdeği de çok yemeleri zararlıymış, yeni yem mi almalıyım sizce

şuan için kafamı kurcalayan sorular bunlar yardımcı olursanız çok sevinirim, papağanı muhabbet kuşundan daha çok sevdim ama eğitimi iyi veremezsek oldukça sıkıntı oluyormuş ve ben kuşlar konusunda çok acemiyim
Merhaba, kafesi temizleyin ızgara var fakat kafesin altında sürgü göremedim, peçete serin alır atarsınız, beklemeyin koku çok olur, granül veya kedi kumu da serpebilirsiniz zemine, ben kedi kumu kullanıyorum koku olmuyor, dışkıyı çekip topak halinde saklıyor👍
Buzdolabı sesi rahatsız etmez ama sürekli kullanılacağı için ilk zamanlar tedirgin eder😔
Yavru olunca çekirdek zarar vermez, tuzsuz ve özeldir, insan çekirdeği gibi değildir, büyüme aşamasında yağlanma yapmaz,
Banyo için suyu geniş bir banyoluğa veya kaba koyup kafes zeminine bırakın, kendisi girer haftada 2 olabilir,
Cereyanda kalmasın dikkat edin😊
son olarak sevgi, ilgi ve sabır, size alışması için bunlar gerekli
Her zaman yardımcı oluruz, endişe etmeyin lütfen 😊🤲🐦

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Hayırlı olsun yavrunuz. 🤗
Bir hafta kafeste kalsa bile siz her gün ilgilenin ki kafesi benimseyipte sonradan çıkmamazlık yapmasın.

AKN

Yeni Üye
Cevaplar icin çok tesekur ederim alali sanirim 15 gun falan oldu elimi gördüğü anda bağırıyor hic bir sekilde alışma soz konusu degil elimi kafesin icine sakince koysam direk ciglik atip kafesin icinden kacmaya çalışıyor beni gördüğünde hizli nefes alip vermeye başlıyor bir gun Elimi kafesin icine yavasca koyup bekledim kafesin icinde sivri bir tel varmis ona carpti veterinere götürdüm karnina dikiş attilar ondan beridir elimi iceri falan sokmuyorum ama dikislerin uzerine sprey sıkmam gerekiyor bunun icin elime tişört sararak kafesin icinde yakalamaya calisiyorum bu olaylardan sonra benden iyice korkmaya başladı elma veriyorum yanasmiyor kafesin kenarina koyuyorum ben gidince aliyor. Internette arastirma yapiyorum ama böyle vahsi papagan icin napmam gerektigi net yazmiyor kaldik böyle

Celal Akman

Yeni Üye
Cevaplar icin çok tesekur ederim alali sanirim 15 gun falan oldu elimi gördüğü anda bağırıyor hic bir sekilde alışma soz konusu degil elimi kafesin icine sakince koysam direk ciglik atip kafesin icinden kacmaya çalışıyor beni gördüğünde hizli nefes alip vermeye başlıyor bir gun Elimi kafesin icine yavasca koyup bekledim kafesin icinde sivri bir tel varmis ona carpti veterinere götürdüm karnina dikiş attilar ondan beridir elimi iceri falan sokmuyorum ama dikislerin uzerine sprey sıkmam gerekiyor bunun icin elime tişört sararak kafesin icinde yakalamaya calisiyorum bu olaylardan sonra benden iyice korkmaya başladı elma veriyorum yanasmiyor kafesin kenarina koyuyorum ben gidince aliyor. Internette arastirma yapiyorum ama böyle vahsi papagan icin napmam gerektigi net yazmiyor kaldik böyle
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bol ömrü olsun inşallah. Bende tecrübesiz olarak 5 ay önce pakistan papağanı sahiplendim. İşk zamanlar odaya girmemizle ürküyordu. Naparsak yapalım yanaşmıyordu. Meyve veya başka türlü şeyle de yanaştıramadık. Tek çaremiz kafeste kuşu yormak oldu. Elinizi sakin bir şekilde kafese sokun ve kuşa yavaş yavaş yaklaştırın. Kaçacaktır ama elinizi hep kuşa götürün. Her gün sık sık yapın bunu. Yorulacak bir sonra bağırmaya başlayacak yine de elinizi çekmeyin. Kafeste sağa sola kaçacak kafesi tamamiyle boşaltın tünek yemlik hiçbir şey kalmasın. Yarım saat 1 saat sürekli elinizi alıştırın. Yorulduğunda yere inecek ve köşeye kaçacak o zaman geldiğinde elinizi iyice yaklaştırın ve kafa kısmını sevmeye çalışın. Elinizi ısıracaktır elinizi çekmeyin biraz acı çekeceksiniz. Elinizle elma salatalık erik vermeye çalışın. He tabi önemli bi nokta da yemliği önceden alacağınız için ve yarım saat 1 saat uğraşacağınız için kuş aç olacağından elinizden yemeye meyilli olacaktır. İlk yapmanızda yemeyecek büyük ihtimalle. Vazgeçmeyin her gün deneyin. Her gün elinize alışmasını sağlayın ama dilkat edin kafeste kuşa zarar verici bir şey olmasın sakatlanmasın kuş. Eliniz ağrıyacak kanayacak ama en sonunda size alışacaktır.

• Like
Tepkiler: AKN

Celal Akman

Yeni Üye
Öncelikle hayırlı uğurlu olsun bol ömrü olsun inşallah. Bende tecrübesiz olarak 5 ay önce pakistan papağanı sahiplendim. İşk zamanlar odaya girmemizle ürküyordu. Naparsak yapalım yanaşmıyordu. Meyve veya başka türlü şeyle de yanaştıramadık. Tek çaremiz kafeste kuşu yormak oldu. Elinizi sakin bir şekilde kafese sokun ve kuşa yavaş yavaş yaklaştırın. Kaçacaktır ama elinizi hep kuşa götürün. Her gün sık sık yapın bunu. Yorulacak bir sonra bağırmaya başlayacak yine de elinizi çekmeyin. Kafeste sağa sola kaçacak kafesi tamamiyle boşaltın tünek yemlik hiçbir şey kalmasın. Yarım saat 1 saat sürekli elinizi alıştırın. Yorulduğunda yere inecek ve köşeye kaçacak o zaman geldiğinde elinizi iyice yaklaştırın ve kafa kısmını sevmeye çalışın. Elinizi ısıracaktır elinizi çekmeyin biraz acı çekeceksiniz. Elinizle elma salatalık erik vermeye çalışın. He tabi önemli bi nokta da yemliği önceden alacağınız için ve yarım saat 1 saat uğraşacağınız için kuş aç olacağından elinizden yemeye meyilli olacaktır. İlk yapmanızda yemeyecek büyük ihtimalle. Vazgeçmeyin her gün deneyin. Her gün elinize alışmasını sağlayın ama dilkat edin kafeste kuşa zarar verici bir şey olmasın sakatlanmasın kuş. Eliniz ağrıyacak kanayacak ama en sonunda size alışacaktır.
Ben ilk başta her türlü sevgi yaklaşımında bulundum ama el beslemesi olmayan pakistanlar çok hırçın ve yabani oluyor yanaşmıyorlar. Maalesef bu şekilde kendimi alıştırabildim. Bu yöntemi önermeyen arkadaşlar tabiki olacaktır ama maalesef son çare buydu. Kafeste elime alışırken kaçsa da bağırsa da ısırsa da sonunda elime alıştı ve elimden meyve ve yem yemeye başladı kendini sevdirdi. Kafes dışında da elime alıştırdım tabi onda da çok ısırıldım ve kanadı her yerim. Alıştıktan sonra dahi bırakmayın her gün devam edin çabuk unutuyorlar. 1 ayın sonunda hem sevdirmeye başladı yem ele gelmeye başladı. 5. Aydayız şimdi maşallahı var kendisiyle ilgilenmediğimiz zaman kızıyor ele gelmek istiyor kafesten çıkıp üstümüze geliypr sevdirmek için. Tekrar tekrar söylüyorum. Pakistan papağanı cidden zor alışıyor uğraş vermeniz gerekiyor. Bol bol ısırılıp parmaklarınız kanayabilir. Her yeriniz yara olabilir. İnsanlar bu yaraların sebebini sürekli sorabilir.

• Like

Celal Akman

Yeni Üye
Bir de kuşu buzdolabının üstünde tutmayın sizi yukarıdan göreceği için kendini üstün tutacaktır ve size yanaşmayacaktır. Ya masada olsun ya da göz hizanızın olacağı yerde olsun. Üstünlüğü sakın bu kuşa vermeyin 😀 elinizi ısırdığında sakın çekmeyin canınız acısa dahi uzatmaya devam edin sürekli ısırsın bir süre sonra ısırmayı bırakacak. Elinizi çekerseniz size zarar verdiğini anlayacak ve üstünlük kuracak üstünlük kırarsa size yanaşmaz. Elinizi çekmezseniz elinize zarar veremediğini anlayacak ve mağlubiyeti kabul edecek ısırmayı bırakacaktır. Bu süreç kuşun kendi karakteri ve sizin ilgilenme sürenizle alakalı olarak değişektir. Benim papağan elimi ısırdı ve bi süre sonra anladı zarar veremeyeceğini ve elime alıştı. Alıştıktan 3 4 hafta sonra tekrar ısırmaya başladı ve gagası güçlendiği için çok canım yanıyor diye elimi çekmeye başladım. Bunu görünce üstünlüğün kendisine geçtiğini anladı ve tekrar ısırmaya başladı tekrar aynı süreci yaşadık. Değişik değişik huyları var hepsinin karakteri bambaşka

• Like
Üst Alt