• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

pakistan papağanı hakkında detayli bilgi verebilecek biri var mı

Gizemg.

Yeni Üye
Kafes küçük değil ama herzaman için daha büyüğü bu tür papağanlar için iyi oluyor. Kesinlikle değişmeli diyemeyiz. Alıştırma konusunda kafes içinde elinizle iri boy tuzsuz çekirdek, mevsim meyveleri vermek ve telefonda türlerinin videoları ☺ en iyi alıştırma yöntemi. Banada üç aylıktan büyük geldi ama belki altı aylık civarı olabilir öyle yetişkin bir kuşta değil. kafes içinde tünekleri çıkartıp kafasını kaşıma yapabilirsiniz. Hoşlarına gidiyor. Ve sakin ve inceltilmiş bir ses tonuyla sürekli konuşun
yardımcı oldugunuz icin cok teşekkür ederim🌸

Alkank35

Yeni Üye
1 hafta önce sahiplediğimiz 3 aylık pakistan papaginimiz var. ben ilk kez papagan hatta kuş sahiplendim eşim yine de biraz alışkın ama. papağan konusunda onun da çok tecrübesi bilgisi yok. daha cok yeni rvet ama çok korkak sesini 1 haftada 5 6kez ancak duydum.merak ettiğim sorular var bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
_kafesin altında cok dolaşıyor
_çok sık mi uyuyor bana mı öyle geliyor bilmiyorum saat 6da uyumaya başlıyor.
-kafasını tüylerinin arasına alarak uyuması normal
mi hasta veya üşüyor olabilir mi
-konuşturmaya alıştırmak için bize alismasi icin neler yapmalıyız
genel olarak nasıl daha iyi anlayıp bakabiliriz yardımcı olur musunuz
bende de aynı türden var bu tür doğadan yakalanma olduğu için çok vahşi oluyor alıştırması diğer kuşlara göre çok daha zor ve sancılı geçer bende ilk aldığımda aşırı vahşiydi ellerimi paramparça etti size alışması zaman alıcak sabırlı olmalısınız kafes içinde eğitimlere başlayın kafesin içerisindeki herşeyi çıkarıp elinizi kafesin içine sokun ve kuş elinize gelene kadar elinizi ısrarla ona doğru tutun ama sanki onu tutacakmış gibi değil elinizin ona zarar vermeyeceğini anlayacağı şekilde yaklaştırın ve o bunu anlayana kadar pes etmeden devam edin bu süreçte elleriniz paramparça olacak haberiniz olsun acıya dayanıklı birisinin yapması önerilir elinizi çekerseniz ısırması sürekli devam edecektir ama o ısırdıkça siz elinizi çekmez iseniz sonunda yorulacak ve size zarar veremediğini anlayacak ve elinize çıkacak daha sonra kafesin diğer kapağından ikinci elinizi sokun bir elinizden diğer elinize geçmesini sağlayın yine ilk turdaki söylediklerim geçerli ısırılacaksınız canınız yanacak vazgeçmeden bunu sürdürün taki kuş yorulup sakinleşip artık elinizin üstünde durana kadar bütün bunlar bittiğinde onu ödüllendirin sonrasında kafes dışına çıkartın kaçacaktır yüksek yerlere küçük bir odada yapmanızı tavsiye ederim o kaçtıkça eliniz sağlam kaldıysa yine aynı şekilde eliniz ile yaklaşın değilse bir tünekle yaklaşın o kaçtıkça siz kovalayın yine aynı şekilde yorulacak sabırlı olmanız büyük önem arz ediyor yoksa eğitemezsiniz çok inatçı vahşi bir tür ama alıştığında minnoş gibi oluyor anlattıklarım ile alakalı youtubeda videolar mevcut o videoları izleyebilirsiniz buda benim çıtırım ilk aldığımda ellerimi paramparça etmişti hala onu sinirlendirirsem beni ısırıyor gagaları çok kuvvetli :)

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
bende de aynı türden var bu tür doğadan yakalanma olduğu için çok vahşi oluyor alıştırması diğer kuşlara göre çok daha zor ve sancılı geçer bende ilk aldığımda aşırı vahşiydi ellerimi paramparça etti size alışması zaman alıcak sabırlı olmalısınız kafes içinde eğitimlere başlayın kafesin içerisindeki herşeyi çıkarıp elinizi kafesin içine sokun ve kuş elinize gelene kadar elinizi ısrarla ona doğru tutun ama sanki onu tutacakmış gibi değil elinizin ona zarar vermeyeceğini anlayacağı şekilde yaklaştırın ve o bunu anlayana kadar pes etmeden devam edin bu süreçte elleriniz paramparça olacak haberiniz olsun acıya dayanıklı birisinin yapması önerilir elinizi çekerseniz ısırması sürekli devam edecektir ama o ısırdıkça siz elinizi çekmez iseniz sonunda yorulacak ve size zarar veremediğini anlayacak ve elinize çıkacak daha sonra kafesin diğer kapağından ikinci elinizi sokun bir elinizden diğer elinize geçmesini sağlayın yine ilk turdaki söylediklerim geçerli ısırılacaksınız canınız yanacak vazgeçmeden bunu sürdürün taki kuş yorulup sakinleşip artık elinizin üstünde durana kadar bütün bunlar bittiğinde onu ödüllendirin sonrasında kafes dışına çıkartın kaçacaktır yüksek yerlere küçük bir odada yapmanızı tavsiye ederim o kaçtıkça eliniz sağlam kaldıysa yine aynı şekilde eliniz ile yaklaşın değilse bir tünekle yaklaşın o kaçtıkça siz kovalayın yine aynı şekilde yorulacak sabırlı olmanız büyük önem arz ediyor yoksa eğitemezsiniz çok inatçı vahşi bir tür ama alıştığında minnoş gibi oluyor anlattıklarım ile alakalı youtubeda videolar mevcut o videoları izleyebilirsiniz buda benim çıtırım ilk aldığımda ellerimi paramparça etmişti hala onu sinirlendirirsem beni ısırıyor gagaları çok kuvvetli :)
Merhaba, emeğinize yüreğinize sağlık 😊🤲
Sevgi ve emek ile Kuşlarımız daha sağlıklı daha mutlular
Tabiki pense gagalılır😊tek korunma organları gaga ve pençeler🤲😊oda çok normal👍🥰

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Pense gagalı olduğu için ısırınca feci oluyor 🤣🤣

Üst Alt