• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

pakistan papağanı hakkında detayli bilgi verebilecek biri var mı

Gizemg.

Yeni Üye
1 hafta önce sahiplediğimiz 3 aylık pakistan papaginimiz var. ben ilk kez papagan hatta kuş sahiplendim eşim yine de biraz alışkın ama. papağan konusunda onun da çok tecrübesi bilgisi yok. daha cok yeni rvet ama çok korkak sesini 1 haftada 5 6kez ancak duydum.merak ettiğim sorular var bilgi sahibi olanlar yardımcı olursa sevinirim.
_kafesin altında cok dolaşıyor
_çok sık mi uyuyor bana mı öyle geliyor bilmiyorum saat 6da uyumaya başlıyor.
-kafasını tüylerinin arasına alarak uyuması normal
mi hasta veya üşüyor olabilir mi
-konuşturmaya alıştırmak için bize alismasi icin neler yapmalıyız
genel olarak nasıl daha iyi anlayıp bakabiliriz yardımcı olur musunuz

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Pakistan papağanı hakkında bilgim yok ama genel görüntü hakkında yorum yapçak olursam kabarıklık haksizlik göremedim. Daha net anlaşılır olması için streamale.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kafalarını tüylerine gömüp uyurlar normal bir durum yani. Genel verilmesi gereken takviyeleri mutlaka alınız. Multivitamin gervit probiyotik entrobac ve tüy döküm dönemlerinde bt amin forte. Petshoplarda satılmıyor internet ortamında var.

Gizemg.

Yeni Üye
Pakistan papağanı hakkında bilgim yok ama genel görüntü hakkında yorum yapçak olursam kabarıklık haksizlik göremedim. Daha net anlaşılır olması için streamale.com üzerinden yavrunuzun videosunu ekleyip linkini burada paylaşır mısınız. Kafalarını tüylerine gömüp uyurlar normal bir durum yani. Genel verilmesi gereken takviyeleri mutlaka alınız. Multivitamin gervit probiyotik entrobac ve tüy döküm dönemlerinde bt amin forte. Petshoplarda satılmıyor internet ortamında var.
teşekkür ediyorum yorumlariniz için içim rahatladı

Doğacı

Eski Forumcu
Kafes idare eder ama değiştirme imkanı varsa daha büyük kafes almanızı öneririm,bu kafesin 1-2 tık büyüğü olabilir.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
dayang papağan kafesleri çok aşırı pahalı

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Kafes küçük değil ama herzaman için daha büyüğü bu tür papağanlar için iyi oluyor. Kesinlikle değişmeli diyemeyiz. Alıştırma konusunda kafes içinde elinizle iri boy tuzsuz çekirdek, mevsim meyveleri vermek ve telefonda türlerinin videoları ☺ en iyi alıştırma yöntemi. Banada üç aylıktan büyük geldi ama belki altı aylık civarı olabilir öyle yetişkin bir kuşta değil. kafes içinde tünekleri çıkartıp kafasını kaşıma yapabilirsiniz. Hoşlarına gidiyor. Ve sakin ve inceltilmiş bir ses tonuyla sürekli konuşun

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Kafes küçük değil ama herzaman için daha büyüğü bu tür papağanlar için iyi oluyor. Kesinlikle değişmeli diyemeyiz. Alıştırma konusunda kafes içinde elinizle iri boy tuzsuz çekirdek, mevsim meyveleri vermek ve telefonda türlerinin videoları ☺ en iyi alıştırma yöntemi. Banada üç aylıktan büyük geldi ama belki altı aylık civarı olabilir öyle yetişkin bir kuşta değil. kafes içinde tünekleri çıkartıp kafasını kaşıma yapabilirsiniz. Hoşlarına gidiyor. Ve sakin ve inceltilmiş bir ses tonuyla sürekli konuşun
Ne çeşit hangi boylarda kafesler tam uygundur diyebiliriz peki bu tür papağanlara

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ne çeşit hangi boylarda kafesler tam uygundur diyebiliriz peki bu tür papağanlara
50*50*130 kafesler ideal. Daha büyüğü olması zorunlu değil ama imkan varsa tabiki daha büyüğüde iyi olur. Konu sahibinin kafeside bu tür için kullanılamaz değil. Verdiğim ölçüye yakın gibi duruyor.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Bu arada pelet yem pek önerilmiyor. Doğası gereği Normal tohumlara alıştırmanızı tavsiye ederim.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
50*50*130 kafesler ideal. Daha büyüğü olması zorunlu değil ama imkan varsa tabiki daha büyüğüde iyi olur. Konu sahibinin kafeside bu tür için kullanılamaz değil. Verdiğim ölçüye yakın gibi duruyor.
Konu sahibi rahatsız olmaz umarım da bilmediğim için ve bu papağanı çok merak ettiğim için soruyorum bu kuşlar sultanlarla aynı boyda mi yoksa daha mı büyük jakolar kadar mı?

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Konu sahibi rahatsız olmaz umarım da bilmediğim için ve bu papağanı çok merak ettiğim için soruyorum bu kuşlar sultanlarla aynı boyda mi yoksa daha mı büyük jakolar kadar mı?
Sultandan bir tık büyük ama kuyrukları çok uzun. Jako kadar büyük değiller ve Jakoların koyruk çok kısa. Jumbo ve show muhabbet gibi düşünün. Jumboya sultan dersek showa Pakistan diyebiliriz.

cicikuşdodo

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sultandan bir tık büyük ama kuyrukları çok uzun. Jako kadar büyük değiller ve Jakoların koyruk çok kısa. Jumbo ve show muhabbet gibi düşünün. Jumboya sultan dersek showa Pakistan diyebiliriz.
Bilgiler için çok teşekkürler semiha abla.