• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Pakistan Muhabbet Kuşu

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Pakistan papağan ırkı en ufak boyutlu kuşlar için kullanılır yerliler onlara göre biraz daha iridiR ancak ömür kısalığını hiç görmedim duymadım bence dayanıklılar.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Pakistan papağan ırkı en ufak boyutlu kuşlar için kullanılır yerliler onlara göre biraz daha iridiR ancak ömür kısalığını hiç görmedim duymadım bence dayanıklılar.
Yerli kuşum buna göre daha büyük duruyor evet. Onun yanında yavru gibi kalıyor ama Tuğrul beyin kuşlarından farklı geldi bana. Eğer en küçük ırk için kullanılıyorsa o zaman Pakistan sanırım. Ömür konusu hakkında bilgilendirme için teşekkür ederim. Böyle bir şeyi okuyunca kuşa her baktığımda çabucak ölecekmiş gibi geliyordu bana, çoğu arkadaşımız sağolsun yorumları teselli oldu. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Pakistan şuan bizde bir deyim manasına gelmiş yani şöyle söyleyeyim yapıları çok küçük minyatür kuşlar olduğu için ve o tür kuşların zamanında Suriye ve Pakistan gibi ülkelerden geldigi için adı böyle kaldı 😂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Pakistan şuan bizde bir deyim manasına gelmiş yani şöyle söyleyeyim yapıları çok küçük minyatür kuşlar olduğu için ve o tür kuşların zamanında Suriye ve Pakistan gibi ülkelerden geldigi için adı böyle kaldı 😂
Peki yavruyken yerli ile çok karıştırılmıyor mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Şimdi kafam karıştı benim biraz. 😅
Benim dişi pakistan özelliklerini taşıdığı için pakistan diyoruz o zaman değil mi? Sadece minyatür bir ırk olduğu için bu deyimi almış anladığım. 😅
Diğerlerine göre daha küçük serçe gibi, yerli kuşumun yanında yavru gibi ama Taha'nın dediği de mantıklı geldi bana. Fotoğraflara bir bakayım diğerleriyle yan yana resmi varsa ekleyim buraya.
Birde çok satılan bir tür mü acaba?
Değilse bana satan kişi nerden almış bu kuşu merak ettim. 😁

Gerçi kuşumun türü ne olursa olsun çok önemli değil benim için araştırırken yaşam süresinin kısalığı gözüme çarpınca biraz endişelendim sadece. :)

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Şimdi kafam karıştı benim biraz. 😅
Benim dişi pakistan özelliklerini taşıdığı için pakistan diyoruz o zaman değil mi? Sadece minyatür bir ırk olduğu için bu deyimi almış anladığım. 😅
Diğerlerine göre daha küçük serçe gibi, yerli kuşumun yanında yavru gibi ama Taha'nın dediği de mantıklı geldi bana. Fotoğraflara bir bakayım diğerleriyle yan yana resmi varsa ekleyim buraya.
Birde çok satılan bir tür mü acaba?
Değilse bana satan kişi nerden almış bu kuşu merak ettim. 😁

Gerçi kuşumun türü ne olursa olsun çok önemli değil benim için araştırırken yaşam süresinin kısalığı gözüme çarpınca biraz endişelendim sadece. :)
Kafanızı hiç karıştırmayın ömürleri aşağı yukarı aynı sayılır tamamen bakım ile alakalıdır.. hepsini ayırmadan sevin hepsi bize emanettir ki siz zaten severek bakıyorsunuz bundan hiç şüphemiz yok 😊

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Kafanızı hiç karıştırmayın ömürleri aşağı yukarı aynı sayılır tamamen bakım ile alakalıdır.. hepsini ayırmadan sevin hepsi bize emanettir ki siz zaten severek bakıyorsunuz bundan hiç şüphemiz yok 😊
Çok teşekkür ederim, daha da rahatladım. :)
Öyle tabi,hepsi benim bebeğim,tek tek ayrı bir yere sahipler bende. ☺
Dertlerini tasalarını anlatamadıklarından hayatlarını sürdürmek için bize bağımlılar, bizde en iyi şekilde yaşamlarını sürdürmeye çalışmalıyız diye düşünüyorum. :)