• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Oyuncağına kustuğunu tekrar yiyor mantar olmasından korkuyorum

Seyda112

Paylaşımcı
10 aylık erkek kuşum kafesindeki oyuncağına kur yapıyor ve kusuyor tekrar yiyor oyuncağını hergun yıkıyorum bazen iki kez yıkıyorum fakat nasıl engellerim bilmiyorum oyuncağını almayı denedim bu kez kafesin altına inip plastik yerlere konuşup kur yapıp kusuyor yine yiyor. Elimde diazyme var tedbiren haftada bir kullansam mantara karşı faydası olur mu

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ürünü haftada bir kullanın zaten. Kafesinize tabanlık alın. Temizlik vs dikkat edin birşey olmaz. Eş alın çocuğa 😉😉

Seyda112

Paylaşımcı
Ürünü haftada bir kullanın zaten. Kafesinize tabanlık alın. Temizlik vs dikkat edin birşey olmaz. Eş alın çocuğa 😉😉
Eş demeyin hocam almak istemiyorum kuşum çok evcil şükürler olsun bize çok düşkün bu sevgi bağını zedelemek istemiyorum 😂

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Sıkıntı yok oyuncağa kur yapıyor... 8 aylık erkek muhabbet kuşları ergenlik dönemine girer... Bundan sonra bir cismi seçer ya da sahibine kur yapar ve sonunda kusmaya şahit olursunuz...

Seyda112

Paylaşımcı
Sıkıntı yok oyuncağa kur yapıyor... 8 aylık erkek muhabbet kuşları ergenlik dönemine girer... Bundan sonra bir cismi seçer ya da sahibine kur yapar ve sonunda kusmaya şahit olursunuz...
Doğal bisey olduğunun farkındayım fakat kursak mantarindan korkuyorum

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Korkma... Korkuyla hayat sürmez... Sen doğru olanı yap gerisi gelir... Sen kuşuna sevgi ver... Kuşunun kafesini ve odasını temiz tut... Kustuklarını hemen temizle... Hijyen birinci koşul... İkincisi kuşa huzur verecek ortamı yaratmak... Üçüncüsü kuşa verilecek gıdanın sağlığına uygun olması... Bunları yap ve korkma... Tamam mı? ;)

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eş demeyin hocam almak istemiyorum kuşum çok evcil şükürler olsun bize çok düşkün bu sevgi bağını zedelemek istemiyorum 😂
Evcil olan kuşların yavru yapması sıkıntılı oluyor biraz. En azından benim tecrübem o yönde.Evcil olan kuşumun soyunun devam etmesini istiyorum.Evde üç tane dişi var. Bulut bey bir tanesine dönüp bakmıyor bile ama diğeri üçüne de göz koydu.😁 Dişilerden birini Bulutun kafesine attım ama bir bir köşee diğeri öbür köşede kanka modunda takılıyorlar . 😏

Seyda112

Paylaşımcı
Evcil olan kuşların yavru yapması sıkıntılı oluyor biraz. En azından benim tecrübem o yönde.Evcil olan kuşumun soyunun devam etmesini istiyorum.Evde üç tane dişi var. Bulut bey bir tanesine dönüp bakmıyor bile ama diğeri üçüne de göz koydu.😁 Dişilerden birini Bulutun kafesine attım ama bir bir köşee diğeri öbür köşede kanka modunda takılıyorlar . 😏
Hocam bir de benim kuşum da kanat tüy rahatsızlıgi vardı surda 3 aydır falan uçuyor ilaçlarla toparladık bu yüzden çiftleşmesini uygun görmüyoruz bizim ki biraz çapkın öpücuk hastası kanka ayağına götürür gerek yok bir geline 😂😂

Bahar Y.

Müdavim
Hocam bir de benim kuşum da kanat tüy rahatsızlıgi vardı surda 3 aydır falan uçuyor ilaçlarla toparladık bu yüzden çiftleşmesini uygun görmüyoruz bizim ki biraz çapkın öpücuk hastası kanka ayağına götürür gerek yok bir geline 😂😂
Tüy hastalığı varsa çiftleştirmemek en doğrusu 👍

EnesGenç

Eski Forumcu
Eğer bir daha kusarsa kokusuna bakın eksimsi bir koku gelmiyorsa sıkıntı yoktur. Benim kafadasiniz bende evcillestormek ama ciftlestirmek istemiyorum beni sevsin istiyorum

Seyda112

Paylaşımcı
Eğer bir daha kusarsa kokusuna bakın eksimsi bir koku gelmiyorsa sıkıntı yoktur. Benim kafadasiniz bende evcillestormek ama ciftlestirmek istemiyorum beni sevsin istiyorum
Ekşimsi bir koku yok da yani oyuncağında beyaz sıvı halinde kuruyor yemi yedikten sonra

Üst Alt