• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Çözüldü! Ördek yavrusu aldım

handanehirr

Yeni Üye
Öncelikle şaşkın ördek yavrunuz hayırlı olsun ben aslında bahçesi bağı olmayan evlere tavsiye etmem zor oluyor bakımı beni ileriye doğru anlarsınız ☺Civciv yemi lapa olarak verilebilir ama yiğit'in dediği gibi yetersiz besin ,birde onun küçük pellet granülleri var daha uygun olur👍ördeği yavruyken çok yüzdürmeyin ayaklarda şişme ve tahrişler olur ve yüzdürdükten sonra biraz güneş banyosu şarttır temizlenip kurulanması için.
Teşekkürler bende biraz büyüyünce bahçesinde ördekler olan bir anaokuluna vereceğim tanıdığım da orda çalışıyor. Ordakiler büyük birazcık büyümesini bekliyorumm

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Bahçede beslenen ayrı evde beslenen ayrı olur ablacım, ben dışarı hiç çıkarmadım, kutuyada koymadım, ben önde onlar arkada paytak paytak geliyorlardı, elimde salatalık kabuğu, marul 🥰
Abla ben evde sadece geceleri sokuyordum. Sabahları dısardalardı bahçede geziyorlardı. Sonra dısarı cıkıyorduk. Parkta havuzda yüzmeyi çok seviyorlardı. Leğende yüzüyordu . Ama bu ördek ten büyüklerdi üreticiden alıp üretim yapcaktım nasip olmadı

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Toprak koyayım mı koymayayım mı şimdi kafam karıştı
Alanınız az ise koymayın ama fazla ise az miktarda olabilir. Toprağın olması derideki bakteri oranını dengeler, onların doğal hissetmesini sağlar lakin hijyen konusuna dediğim gibi dikkat etmelisiniz.

handanehirr

Yeni Üye
Yazın ördeği sudan çıkaramazsın. Çok severler. Dalıp dalıp cıkarlar
Bu arada bu daha küçük baya parka çıkarmak şuan riskli kedi kapabılır. Oyüzden evde sebze vermek daha iyi olur
Bizim mahallede nerdeyse hiç kedi yok ben başından ayrılmadan 10 dk falann çıkaracağım zaten 😇

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Bahçede beslenen ayrı evde beslenen ayrı olur ablacım, ben dışarı hiç çıkarmadım, kutuyada koymadım, ben önde onlar arkada paytak paytak geliyorlardı, elimde salatalık kabuğu, marul 🥰
Nesi farklı olur tam olarak yüzme konusunda?

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nesi farklı olur tam olarak yüzme konusunda?
Yüzme konusu aynıdır ablacım, başını alıp suya giremezler, anneleri vakti gelince yürütür arkasından, önce suyu öğretir, sonra vakit vakit yüzdürür çıkarır, büyüdükçe kendileri gider zaten yavrular için doğal ortamda çok su zararlı ve tehlikelidir😊

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Yüzme konusu aynıdır ablacım, başını alıp suya giremezler, anneleri vakti gelince yürütür arkasından, önce suyu öğretir, sonra vakit vakit yüzdürür çıkarır, büyüdükçe kendileri gider zaten yavrular için doğal ortamda çok su zararlı ve tehlikelidir😊
Bahsettiğim konu büyükler içinde geçerli. Ördekler büyüdüklerinde de doğada her dakika suda durmazlar gerektiğinde girerler.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Bizim mahallede nerdeyse hiç kedi yok ben başından ayrılmadan 10 dk falann çıkaracağım zaten 😇
Korkabilir, daha erken olduğunu düşünüyorum. Biraz daha size alışması lazım size güvenmesi lazım.

Pıtırcık

Eski Forumcu
Ben ve ablamın tecrübesi oldu bizzat ben fazla tutamadım malesef büyüdüğü zaman dışkısı çok kötü kokuyor hiç tavuk gibi değil şuan suya gerek yok bence çünkü çok küçük şuan sıcağa ihtiyacı var. Annesi olsa altına alır ısıtırdı onu . Yem olarak ben petshop tan yem alıyordum . Ablam gerek yok diyip evde ekmek köftelik bulgur vs ıslatıp veriyordu. Çok çabuk büyüyor ztn büyüdüğü zmn ne bulsa yiyorlar

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Ablam benim sorum var çok şu nasıl zararlı oluyor açıklayabilir misin? Denizde ördek yüzdüğüne şahit oldumda oyüzden biraz garipsedim.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ben ve ablamın tecrübesi oldu bizzat ben fazla tutamadım malesef büyüdüğü zaman dışkısı çok kötü kokuyor hiç tavuk gibi değil şuan suya gerek yok bence çünkü çok küçük şuan sıcağa ihtiyacı var. Annesi olsa altına alır ısıtırdı onu . Yem olarak ben petshop tan yem alıyordum . Ablam gerek yok diyip evde ekmek köftelik bulgur vs ıslatıp veriyordu. Çok çabuk büyüyor ztn büyüdüğü zmn ne bulsa yiyorlar
Ekmek hiçbir kuş türüne verilmemelidir. Ablanız yanlış yapmış maalesef.

Yiğit Ö.

Eski Forumcu
Araştırmacı Üye
Kıdemli Üye
Ablam benim sorum var çok şu nasıl zararlı oluyor açıklayabilir misin? Denizde ördek yüzdüğüne şahit oldumda oyüzden biraz garipsedim.
Mert banada sorabilirsin. Benim amacım senle kavga etmek değil, sadece doğrusunu öğretmek. Öncelikle bazı türler harici çoğu ördek tatlı sucudur, yani denizde yüzmezler. O yüzden bu kuştada denizde yüzmek olmaz. Diğer soruna gelirsem, ördeklerin suda fazlaca yüzmelerinin zararları:

1. Tüylerinde ki su geçirmezlik özelliğini sağlayan yağ tabakasının dengesi bozulur. Böylece su geçirmezlik gider.

2. Sürekli ıslak deride enfeksiyonlar artabilir deride bakteri dengesini bozabilir. Deri suda çatlayabilir buda enfeksiyona yol açabilir.

3. Özellikle yavruyken suda sürekli bulunması üşütmesine ve çok fazla yoruluo haldiz düşmesine sebep olabilir.

4. Durağan sularda patojenler hızlıca ürer bu yüzden sürekli suda bulunması riskli olabilir.

Ayrıca doğada ördekler sürekli suya girmezler, ihtiyac halinde girerler.

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Ablam benim sorum var çok şu nasıl zararlı oluyor açıklayabilir misin? Denizde ördek yüz düğüne şahit oldumda oyüzden biraz garipsedim.
Tamamen savunmasız oldukları için tehlikelidir su, annesiz savunmasızdır, annesi öğretmenidir
Bebek suda çok kalamaz, yetişkin ördek isterse 24 saat kalsın,

Mert G.

Tutkulu
Kıdemli Üye
Mert banada sorabilirsin. Benim amacım senle kavga etmek değil, sadece doğrusunu öğretmek. Öncelikle bazı türler harici çoğu ördek tatlı sucudur, yani denizde yüzmezler. O yüzden bu kuştada denizde yüzmek olmaz. Diğer soruna gelirsem, ördeklerin suda fazlaca yüzmelerinin zararları:

1. Tüylerinde ki su geçirmezlik özelliğini sağlayan yağ tabakasının dengesi bozulur. Böylece su geçirmezlik gider.

2. Sürekli ıslak deride enfeksiyonlar artabilir deride bakteri dengesini bozabilir. Deri suda çatlayabilir buda enfeksiyona yol açabilir.

3. Özellikle yavruyken suda sürekli bulunması üşütmesine ve çok fazla yoruluo haldiz düşmesine sebep olabilir.

4. Durağan sularda patojenler hızlıca ürer bu yüzden sürekli suda bulunması riskli olabilir.

Ayrıca doğada ördekler sürekli suya girmezler, ihtiyac halinde girerler.
Benimde amacım kavga etmek deil sen benim kardeşimsin öyle niyetim hiç olmadı. Bizim amacımız bilgi alışverişi ve dostluk. Yanlıs anlasılma olmasın lütfen. Anladım tşk ederim .

Üst Alt