• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Onu hatırladınız mı 🙊❤️

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Ikisinide farklı yerlerden aldım ama uyumlu değiller! Sadece yemek yerken felan, yani dişinin çok umurunda değil masa, sehpa, veya bir kaşıktan farkı yok 🤦‍♂️ ama erkek olan çok seviyor dişiyi uzak durmaya dayanamıyor çift olamayacaklar gibi zaten yaklaşık 5 aydır beraber yaşamalarına rağmen dişide en ufak bir ışık belirtisi yok.. Bu arada renkleri bebekleri kafa yapıları felan çok farklı aynı mutant olduklarını sanmıyorum.

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Mutasyonu ve cinsiyeti Turhan Haluk Pekcan'a sordum kardeşim emin olmak için üst soyu bilmiyoruz ben bunu petshoptan almıştım orda da lutino Pearl vardı kur yapıyordu, kuyruk altı tüyleri temiz, kuyruk altı temiz, kanat altı temiz, benekleri kaybetti baya ötüm sırası kanat açma var ayakla ötümü benim önceki kuş yapıyordu bu yapmıyor 🙃
Ekli dosyayı görüntüle 27489Ekli dosyayı görüntüle 27490
Erkek olduğuna şüphem yok. Maskesi de 1 yaşından sonra tamamen oturur sanırsam fotoda çıkmıyor fazla ama parlak sarı tüyleri var baya
Mutasyonu dediğim gibi Pearl split to pied kuyruk arasında ve popo kısmında sarı tüyleri var, ense de lekesi var ayak Tırnakları farklı renk.
Kanat altı ve kuyruk altı az çok belli oluyor fotolarda
Erkek olanın kafa burun yapısı, maskesi ibiği aynı bu şekilde fakat benimkinin grisi daha koyu hafif morumsu ve daha parlak (parlaklık son bir aydır oluşmaya başladı) sarı değilde beyaz.. Dişi olan ise sarı ve açık gri.. Eve geçince daha net foto çekerim ama kanatlarını o şekilde açamam kızıla kıyamet kopar evde 😁 erkek olana dokunmak yasak kendi isterse gelecek

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Ikisinide farklı yerlerden aldım ama uyumlu değiller! Sadece yemek yerken felan, yani dişinin çok umurunda değil masa, sehpa, veya bir kaşıktan farkı yok 🤦‍♂️ ama erkek olan çok seviyor dişiyi uzak durmaya dayanamıyor çift olamayacaklar gibi zaten yaklaşık 5 aydır beraber yaşamalarına rağmen dişide en ufak bir ışık belirtisi yok.. Bu arada renkleri bebekleri kafa yapıları felan çok farklı aynı mutant olduklarını sanmıyorum.
Dişi hasta olabilir belki dikkat edin benimkiler de geldiğinden beri yan yana kafesleri dursa da dişi erkeği beğenmedi gitti.. Dişi cinnamon Pearl pied erkek normal Pearl pied duruyor her kuşun tüy deseni farklıdır parmak izi gibi
Ayırma yöntemini de deneyin derim ben geçen sene bu zamanlar dişi almıştım 3 ay ayrı kaldılar yaz bitince erkeğin yanına attım dişiyi ilk kuluçka da 5 yumurta attılar aşık olmuşlardı birbirlerine verirken de kıyamadılar çift olarak aldılar ahshahdhs
Eğer imkanınız varsa birinden birine eşini kendiniz seçtirin bence ayırma yöntemi de olmadıysa, aşk evliliği her zaman daha iyi 🙈

Cengiz N.

Müdavim
Kıdemli Üye
Valla berber gittik petshopa orda beraber kafeste yarım saat felan takıldılar sürtüşme felan olmamıştı. Anlaşırlar dedim aldım. Gerçi dediğiniz gibi dişi hasta uzun süredir zaten normal yem yemiyor mama ile besliyorum 60 grama kadar düşmüştü şimdi 75-80 oldu sağlık durumu çok daha iyi ama tam iyileşti diyemem, burdaki bir veteriner kuşun bana aşık olduğunu ve ondan erkek papağana ilgi duymayacağını söyledi en fazla arkadaş olur dedi. Doğruluk payı varımdır bilemem

Yasemin.e07

Paylaşımcı
Valla berber gittik petshopa orda beraber kafeste yarım saat felan takıldılar sürtüşme felan olmamıştı. Anlaşırlar dedim aldım. Gerçi dediğiniz gibi dişi hasta uzun süredir zaten normal yem yemiyor mama ile besliyorum 60 grama kadar düşmüştü şimdi 75-80 oldu sağlık durumu çok daha iyi ama tam iyileşti diyemem, burdaki bir veteriner kuşun bana aşık olduğunu ve ondan erkek papağana ilgi duymayacağını söyledi en fazla arkadaş olur dedi. Doğruluk payı varımdır bilemem
Bi tık var yalnız bunun için kuşun yavruluğundan beri sizde olması gerekiyor. Benim şu an ki dişinin annesini ben 4 5 aylıkken almıştım aynı sizin dişi gibiydi sadece kanat altında beyaz lekesi yoktu tamamen benek taşıyordu kanat tüyleri sarıyı.. 2 yaşına doğru anne ettik kızımı, eşi çok kıskanıyordu benden bende ilgilenmeyim dedim öyle yavru aldık şükür şimdi de dişiye eş beğendiremedik 🤦🏼‍♀️ dediğim gibi ayırma yöntemini deneyin hastalık konusu kapanınca eş isteyecektir yazın sonunda bir araya koyarsınız erkeğin kafesine takın yuvalığı dursun o zamana kadar olmazsa yapacak bişey yok öyle de bwslersiniz olmadı

Üst Alt