• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Önerilerinizi bekliyorum

Sylmbkts

Aktif Üye
Kuşu sürekli kafes dışında olan arkadaşlarım, yazın nasıl bir önlem alıyorsunuz? Biz erkek arkadaşımla bir sultan papağanı sahiplenmiştik sultan papağanım şu an erkek arkadaşımın evinde, bizim ev kaloriferli değil ve kışın çok soğuk bu yüzden papağanı erkek arkadaşımın evine götürdük ilk olarak. Ama annesi papağanı problem ediyor, istemiyor, zor bela ikna etti annesini, ben her şeyi göze almıştım bizim eve getirecektim ev soğuk olmasına rağmen ama bu kez de erkek arkadaşım razı gelmiyor, geldiği günden beri çok ilgilendi üzerinde çok emeği var. Neyse yine annesi az biraz alıştı ama şöyle bir problem var biz Mersin'de yaşıyoruz ve Mersin yazın çok sıcak, bizim kuş da kafeste asla durmuyor. Bir odaya açık bırakalım desek bir gün dikkat etseler ikinci gün dikkat etmezler de kuşum kaçarsa diye çok korkuyorum. Erkek arkadaşım çok hassas ve özenli ama okuyor, okula gittiğinde aile bireylerine kalıyor kuş, doğrusu benim de aklım kalıyor ödüm kopuyor bir şey olacak diye, gözetimimde olsun istiyorum. Alıp bize getirsem,
1. Kuşum arkadaşıma çok alışmış olabilir, bana da alışkın hatta diğer aile fertlerine de alışkın, Kuşun evdeki genel durumu çok iyi şu an, o yüzden alıp gelirsem depresyona girerse diye endişeleniyorum.
2. Erkek arkadaşımın ailesi daha kalabalık biz sadece iki kişiyiz, kişi sayısının azlığı kuşu etkiler mi?
3. Alıp gelmesem de aklım kalıyor korkuyorum kaçacak diye iki üç ay sonra yaz ufaktan gelir Mersine, bu süreçte kuş daha da alışmış olacsk..
4. Pencerelere tel taktırmak çözüm olur mu,o da ancak tek oda içinzor bela aileler izin verir, yine kuşu bir odaya hapsetmiş olmaz mıyız ?

Murat Halisdemir

Müdavim
Helal olsun yarısını okuyabildim :) öncelikle o korku bende var sultan papağan hemen yatagimin basimin ucunda 4 tane yatiyom ev ne kadar soğuk ? Sultanlar o soguk göre alisirsa tüylerini buzerler bazi sultanlar kiş mevsimde dayanlikli olanlari gordum guzel tohumla beslersen direnci yuksek olur o soguk fazla sorun olmaz ama beslemen onemli kuşu

ebrares

Müdavim
Kuşun tek bir odada durması sorun değil bence rahatça uçabilcek bi odada durabilir. Ama kuşu sürekli yaz kış ordan oraya taşımak mantıklı değil kuşun aklı karışır. Kuş bence erkek arkadaşınızda kalsın kuşun bulunduğu odada da cam yaz da olsa açmamalısınız. Cama sineklik taktırsanız kuş kemirebilir ya da kediler onları rahatça yırtıyolar o yüzden en iyisi cam açmamak

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Okula gittiği zaman size bıraksın. Eğer ortak aldıysanız sizde de kalması gerekir bana göre. 😊

Ben odanın kapısını kapatıyorum. Pencerede sineklik var. Sinekliği dış taraftan bantlıyorum da her ihtimale karşı.

İstanbulda o sıcaklarda sırf bizim sıpalar firar etmesin diye kapalı oda da kalıyorum.😂

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Bir insan sevmiyorsa önem vermez okula gittiği zaman sana getirsin. Varlığına alışmakta sıkıntısına alışmak farklı şeyler çünkü. İlk kuşum öyleydi mesela varlığına alışmıştık ama sıkıntısı varmı bilmiyorduk öldüğünü de belki bir kaç gün sonra farkettik. O yüzden erkek arkadaşın yoksa kuşu sana getirsin

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Çok uzun konu olmuş. Bence gidin, alın ve gelin. Yanıbaşınızda daha güvende.

Sylmbkts

Aktif Üye
Helal olsun yarısını okuyabildim :) öncelikle o korku bende var sultan papağan hemen yatagimin basimin ucunda 4 tane yatiyom ev ne kadar soğuk ? Sultanlar o soguk göre alisirsa tüylerini buzerler bazi sultanlar kiş mevsimde dayanlikli olanlari gordum guzel tohumla beslersen direnci yuksek olur o soguk fazla sorun olmaz ama beslemen onemli kuşu
Ev soğuk epey ama asıl korkum bir anda başka bir eve gelirse depresyona girmesi, onlar kalabalık bize göre

Sylmbkts

Aktif Üye
Kuşun tek bir odada durması sorun değil bence rahatça uçabilcek bi odada durabilir. Ama kuşu sürekli yaz kış ordan oraya taşımak mantıklı değil kuşun aklı karışır. Kuş bence erkek arkadaşınızda kalsın kuşun bulunduğu odada da cam yaz da olsa açmamalısınız. Cama sineklik taktırsanız kuş kemirebilir ya da kediler onları rahatça yırtıyolar o yüzden en iyisi cam açmamak
Teşekkür ederim sineklik düşünmüştüm ama vazgeçtim, bu ihtimali göze alamam

Sylmbkts

Aktif Üye
Okula gittiği zaman size bıraksın. Eğer ortak aldıysanız sizde de kalması gerekir bana göre. 😊

Ben odanın kapısını kapatıyorum. Pencerede sineklik var. Sinekliği dış taraftan bantlıyorum da her ihtimale karşı.

İstanbulda o sıcaklarda sırf bizim sıpalar firar etmesin diye kapalı oda da kalıyorum.😂
Eminim zor oluyordur ama değiyordur da, evlerimiz yakın değil her gün taşıması zor olur muhtemelen. Kalıcı çözüm için birkaç ay daha var, bir de sinekliği kemirebiliyorlar diye yorum yapıldı siz de dikkat edin 😊

Sylmbkts

Aktif Üye
Her çözümün ardından ama bu sefer boyoe olur demişsiniz
Annesi sorun etse bile en iyisi arkadaşınızda kalması bence yada yakın zamanda evlenmeyi düşünüyorsanız kendi evinize alırsınız ve tüm önlemler de alınmış olur
İleride kendi evimize alacağız ama bir süre buna imkan yok, kuşum sabreder inşallah

Sylmbkts

Aktif Üye
Bir insan sevmiyorsa önem vermez okula gittiği zaman sana getirsin. Varlığına alışmakta sıkıntısına alışmak farklı şeyler çünkü. İlk kuşum öyleydi mesela varlığına alışmıştık ama sıkıntısı varmı bilmiyorduk öldüğünü de belki bir kaç gün sonra farkettik. O yüzden erkek arkadaşın yoksa kuşu sana getirsin
Başınız sağ olsun üzüldüm, evet bu konuda çok haklısınız özen göstermek çok farklı bir şey, aklım kalıyor. Teşekkür ederim öneriniz için

Sylmbkts

Aktif Üye
Çok uzun konu olmuş. Bence gidin, alın ve gelin. Yanıbaşınızda daha güvende.
Evet bütün ihtimalleri atlamamak için uğraşınca biraz uzun oldu konu, benimle güvende ama çalışıyorum evde tek kalacak akşama kadar, birden yalnız kalırsa depresyona girer diye ürküyorum

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Evet bütün ihtimalleri atlamamak için uğraşınca biraz uzun oldu konu, benimle güvende ama çalışıyorum evde tek kalacak akşama kadar, birden yalnız kalırsa depresyona girer diye ürküyorum
Siz sevginizi ona hissettirirseniz sıkıntı olmaz diye düşünüyorum. Kafesini büyük alıp içine bir kaç oyuncak takarsanız siz gelene kadar onlar ile zaman geçirir.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Eminim zor oluyordur ama değiyordur da, evlerimiz yakın değil her gün taşıması zor olur muhtemelen. Kalıcı çözüm için birkaç ay daha var, bir de sinekliği kemirebiliyorlar diye yorum yapıldı siz de dikkat edin 😊
Zor evet ama sevdiğimiz için sıkıntı olmuyor gülü seven dikenine katlanır hesabı.

Sineklikler dışarıdan takılıyor zaten ve pencerede tülde olduğu için kuşlar farkında bile değil ki açık olsa bile gitmiyorlar oraya. Onların oyun alanları ile kemirecek başka şeyler ( kitaplarım 🤣 ) var oda da. Sinekliği tekrar düşünün. Taşındığınız zaman alıp götürme imkanınızda var.
Eğer giriş katta oturmuyorsanız kedi vs gelme durumu olmaz. :)

Sylmbkts

Aktif Üye
Zor evet ama sevdiğimiz için sıkıntı olmuyor gülü seven dikenine katlanır hesabı.

Sineklikler dışarıdan takılıyor zaten ve pencerede tülde olduğu için kuşlar farkında bile değil ki açık olsa bile gitmiyorlar oraya. Onların oyun alanları ile kemirecek başka şeyler ( kitaplarım 🤣 ) var oda da. Sinekliği tekrar düşünün. Taşındığınız zaman alıp götürme imkanınızda var.
Eğer giriş katta oturmuyorsanız kedi vs gelme durumu olmaz. :)
Giriş kat değil kedi yönünden sıkıntımız olmaz, yalnızlık en büyük problemimiz gerekirse pendere de açmam hiç, odayı havalandırma dışında. İçten önerilerinizi dikkate alacağım, çok teşekkürler 😊

Üst Alt