• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Geçmiş Olsun ölüyor

yoldakikus

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
çıt çıt sesi
hareket etmiyor
gözü kapalı
hiçbişi yemedi
Hastalık Belirti Tarihi
30 Ağu 2025
merhabalar, az önce yolda bu papağana kargalar saldırdı papagan agaçtan yere düştü eve getirdim gagasına su damlattım vs ama bu şekilde duruyor yaklaşık bir saattir. çok hızlı nefrs alıp veriyor, nefes alıp verşrken çıt çıt sesler geliyor sırtından geliyormuş gibi. ayrıca arada bir sol kanatı titriyor. veterinere götüremiyorum ne yapabilirim lütfen yardım.

Ekli dosyalar

Sati

Tutkulu
Çok geçmiş olsun,
Veteriner çok iyi olurdu fakat,
Başarabilirseniz en acilinden beslemeniz gerekir. Büyük ihtimal dışarıda aç kaldı.
Sakin bir müzik ile sakinleşmesine de yardımcı olmayı deneyebilirsiniz.

Durumu hiç iyi görünmüyor inşallah vadesi vardır size dost olur.
Kolaylıklar dilerim

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
merhabalar, az önce yolda bu papağana kargalar saldırdı papagan agaçtan yere düştü eve getirdim gagasına su damlattım vs ama bu şekilde duruyor yaklaşık bir saattir. çok hızlı nefrs alıp veriyor, nefes alıp verşrken çıt çıt sesler geliyor sırtından geliyormuş gibi. ayrıca arada bir sol kanatı titriyor. veterinere götüremiyorum ne yapabilirim lütfen yardım.
Ahh çok üzüldüm kafesten alın yumuşak bir zemine bırakın😔🤲🤲🤲🤲
Yarası var mı şokta olabilir, yedirebilirseniz yumurta haşlayın, sarısını ezin, sulandırıp biraz, şiringaya çekin gaga kenarından vermeye çalışın

anydayykk

Paylaşımcı
Bence çok aç kalmış o yüzden bu kadar halsiz düşmüş. Normalde kuşlara zararlı ve verilmesi önerilmez ama kan şekerini hemen zıplatması için çok çok az miktarda şekerli su verilebilir çünkü epey halsiz duruyor o sorundan olmasa bile açlıktan ölebilir

@Demet bükay Değil mi? Bence ufak bir enerji için çok az şekerli sudan bir iki damla ağızına damlatılabilir ama tek seferlik, biraz kendine gelince nişastalı yiyecekler de enerji verir haşlanmış patates gibi hem dışkısı sıvıysa da toparlar bir ölçüde. Çok az şekerli su zararlı olur mu hocam ördeklere vesaire veriyorlar ama çok az miktarda. Kan şekerini zıplatır

Sati

Tutkulu
Bence çok aç kalmış o yüzden bu kadar halsiz düşmüş. Normalde kuşlara zararlı ve verilmesi önerilmez ama kan şekerini hemen zıplatması için çok çok az miktarda şekerli su verilebilir çünkü epey halsiz duruyor o sorundan olmasa bile açlıktan ölebilir

@Demet bükay Değil mi? Bence ufak bir enerji için çok az şekerli sudan bir iki damla ağızına damlatılabilir ama tek seferlik, biraz kendine gelince nişastalı yiyecekler de enerji verir haşlanmış patates gibi hem dışkısı sıvıysa da toparlar bir ölçüde. Çok az şekerli su zararlı olur mu hocam ördeklere vesaire veriyorlar ama çok az miktarda. Kan şekerini zıplatır
Demet hocam net cevap verecektir ama,
iki unsur da yanlış bildiğim kadarıyla,

Ördekler kafes kuşu değil kümes hayvanı bu arada, bu tarz işlemlerde kümes hayvanlarını dikkate almayın.

anydayykk

Paylaşımcı

Ördekler kafes kuşu değil kümes hayvanı bu arada, bu tarz işlemlerde kümes hayvanlarını dikkate almayın.
Evet evet biliyorum 🙏🏼 zaten verilmesi önerilmez şekerli suyun ama çok halsiz düştüyse kan şekeri de düşmüştür haliyle, en kısa sürede yükseltecek olan da bir damla çok az şekerli sudur. Bu kadar halsizce yemek yedirmeye çalışmak daha da strese sokabilir, biraz kendine geldiğinde yedirmek daha iyi göründü bana. Ama demet hanım daha iyisini bilir.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İstanbul'da neredesiniz

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye

Estağfurullah
Şok halindeki kuşlara şekerli su önerilmez çünkü ani insülin direnci ortaya çıkıp kalp krizi riskini ortaya çıkarır,
Önceliği oksijen ve sudur, kendine geldikçe iç organ hasarı, kırık ezilme yara bere yoksa elbesleme ile destek gerekir

anydayykk

Paylaşımcı
Estağfurullah
Şok halindeki kuşlara şekerli su önerilmez çünkü ani insülin direnci ortaya çıkıp kalp krizi riskini ortaya çıkarır,
Önceliği oksijen ve sudur, kendine geldikçe iç organ hasarı, kırık ezilme yara bere yoksa elbesleme ile destek gerekir
Yeni bir şey öğrendim bugün de 💪🏻 Teşekkürler

Üst Alt