• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ölümden döndürdüm, şimdi ishale çözüm

Selenayy17

Yeni Üye
Merhabalar 2 hafta öncesi evime yeni bir birey aldım 2 gün önce sabah sapasağlam bıraktığım kuşum akşam geldiğimde can çekişiyordu ishal vs yok ancak ayaklarının üstünde duramıyor kabarık şekilde tabanda yatıyordu yem su içemiyordu yutkunmuyordu 2 gündür kursak beslemeyle sabah akşam yumurta sarısı,cicibebe, bağırsak düzenleyici, 2 damla sirke derken halini topladım ancak şimdi mama yiyemediği için direk cıvık kakayla yumurta dışkılamaya başladı, daha uyanık tüneğine tırmanıyor ama yerde bacakları açık ayakları toplu şekilde duruyor yem yemiyor kursaktan besleme yapıyorum. Fotoğraflarda tabanda durduğu ilk akşam sarı dışkılı olan şimdiki hali, aldığım yer sabaha çıkmaz derken gözüm gibi ayakta tuttum ancak daha fazla ne yapabilirim ishal vs yem yemesi için Nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olur musunuz

Ekli dosyalar

Selenayy17

Yeni Üye
Bu kadar direnmişken, hayata bu kadar tutunmuşken kaybetmek istemiyorum Kısmet'i veteriner ilçede olduğum için yok aldığım yer müdahale etme ölcek dedi öyle bi söz yok elimden geleni yapmazsam vicdanen rahat etme ihtimalim yok bağırsak için Diafurly süspansiyon kullanıyorum 1 cc veriyorum lütfen yardım edin mucize olsun 😢

The Search

Eski Forumcu
Medya Sorumlusu
Teknik Ekip
Kıdemli Üye
Akvarist
Hocalarım görünce yazacaktır hastalıktan anlayıp yardımcı olmak çok isterdim

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Çok geçmiş olsun. Mamayla sayenizde biraz da olsa toparlamis sanki. Evet hocalarımızı bekleyin. Gerekli müdahaleyi yapacaklardir 🙏🏻🙏🏻🙏🏻

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Merhaba nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşunuzun besleme maması ve aparatı ile beslenmesi gerekir ayağından önce güç Kazanması lazım

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba,geçmiş olsun. İnşallah sağlığına çabucak kavuşur kuşunuz.
Mamadan sirkeyi çıkarın bence. :)

Selenayy17

Yeni Üye
Çok geçmiş olsun. Mamayla sayenizde biraz da olsa toparlamis sanki. Evet hocalarımızı bekleyin. Gerekli müdahaleyi yapacaklardir 🙏🏻🙏🏻🙏🏻
Evet toparladı can çekişiyordu ilk gün ötmeye falan başladı şuan sadece ishal ve biraz halsiz halsizlikten mama yiyemiyor

Selenayy17

Yeni Üye
Merhaba nerede ikamet ediyorsunuz? Kuşunuzun besleme maması ve aparatı ile beslenmesi gerekir ayağından önce güç Kazanması lazım
Çanakkalede ikamet ediyorum, besleme mamam yok maalesef ama dediğim gibi kendim yaptım bişeyler, kursaktan besliyorum evet mama alırım ama sorun yok ne önerirseniz

Emreoz

Aktif Üye
Caremysin diye bir ilaç var, salmonella e-coli için çok etkili. İnstagramda buradan link ve ya isim veremiyorum galiba ancak çok ilgili bir Kuşçu var ondan alabilirsiniz. Zarf gibi pakette satılıyor biraz pahalı olabilir ama açık almayın.

Selenayy17

Yeni Üye
Hastalığın tam olarak ne olduğunu bilmediğim için ilaç kullanamadım bağırsak düzenleyici dışında, araştıracağım sağolun

Emreoz

Aktif Üye
Hastalığın tam olarak ne olduğunu bilmediğim için ilaç kullanamadım bağırsak düzenleyici dışında, araştıracağım sağolun
Evet aynen öyle. Hastalığın ne olduğunu anlamadan ilaç iyileştirmiyor. Veterinerler anlamıyor ezbere ilaç veriyorlar. Eğer sıkıntı bu bakterilerden kaynaklıysa aklınızda bulunsun. Umarım iyileşir.