• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Ölü yavrular

MosDESH

Yeni Üye
Öncelikle merhaba 6aylık bir forpus çiftim var ve tam 5 yumurta yaptılar(hepsi dolu) ilk yumurtadan beri 21-22 gün geçti ilk yavru dün gece çıkmış ama sabah gördüğümüzde ölü haldeydi ikinci yavru bu sabah çıktı ve gayet iyi görünüyordu ama ne olduysa bir kaç saat önce onun da kaderi aynı oldu bu durum oldukça üzücü nasıl bir müdahale etmem gerektiğini bilmemiyorum yardımcı olabilir misiniz

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Öncelikle merhaba 6aylık bir forpus çiftim var ve tam 5 yumurta yaptılar(hepsi dolu) ilk yumurtadan beri 21-22 gün geçti ilk yavru dün gece çıkmış ama sabah gördüğümüzde ölü haldeydi ikinci yavru bu sabah çıktı ve gayet iyi görünüyordu ama ne olduysa bir kaç saat önce onun da kaderi aynı oldu bu durum oldukça üzücü nasıl bir müdahale etmem gerektiğini bilmemiyorum yardımcı olabilir misiniz
Anne baba beslemiyor olabilir sizin elle besleme aparatıyla kuşları beslemeniz lazım

Yigit K.

Paylaşımcı
Bazen bu ölü yavru durumu normal olabiliyor. Ama eğer hamilelik döneminde ceviz, yeşillik, kalamar kemiği vb. (Çok abartılı değil) vermediysen yavrular eksik kalsiyum, vitaminden dolayı ölebilir. Ayrıca yavrularında yine çıktığı zaman anne kuşun yavruyu iyi beslemesi için saydığım şeyleri eksik etmemelisin ki yavru iyi beslensin.

MosDESH

Yeni Üye
Bazen bu ölü yavru durumu normal olabiliyor. Ama eğer hamilelik döneminde ceviz, yeşillik, kalamar kemiği vb. (Çok abartılı değil) vermediysen yavrular eksik kalsiyum, vitaminden dolayı ölebilir. Ayrıca yavrularında yine çıktığı zaman anne kuşun yavruyu iyi beslemesi için saydığım şeyleri eksik etmemelisin ki yavru iyi beslensin.
Tavsiye için teşekkürler kalamar kemiği, yumurta maması, yeşillik gibi yiyeceklerle besledim ve sıkça vitamin takviyesi yaptım anne ve baba gayet sağlıklı

MosDESH

Yeni Üye
Anne baba beslemiyor olabilir sizin elle besleme aparatıyla kuşları beslemeniz lazım
Tavsiye için teşekkürler yeni yavru çıktığında dikkat ediceğim peki anne beslemiyorsa yavruları asla beslemiyecek anlamına mı geliyor yoksa acemi olduğu için mi

Sude W.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Tavsiye için teşekkürler yeni yavru çıktığında dikkat ediceğim peki anne beslemiyorsa yavruları asla beslemiyecek anlamına mı geliyor yoksa acemi olduğu için mi
Asla beslemeyedebilir, hep besleyebilir de... Bir kaç yavruyu besleyip bazılarını beslemeyebilir de... Bazı yavruları kabul etmeme durumu olabiliyor. Ya da dediğiniz gibi anne baba deneyimsiz olabiliyor. Sizin sürekli yavru kuşların kursak doluluğunu kontrol etmeniz lazım boşsa sizin elle besleme aparatıyla mama basmanız lazım kursağına. Kafes düzenini ve kuşları paylaşır mısınız?

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Ortamın nemine dikkat edin kuru hava yavrularda derisinin kurumasına yol açıyor. Anaçlara yumurta maması ile takviye yapın. Anaç aç ise yavruyu yeterli besleyemez. Kursak kontrolü yapın. Kursak dolu ise şişkin ve beyazımsı sarı renkte olur.

Üst Alt