• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Öğürme Hareketi

ecemkudeki

Yeni Üye
Merhabalar,

1.5 yaşında muhabbet kuşum dün gece aksırma ve hapşırma tarzı bir ses ve eşliğinde öğürme hareketi yapmaya başladı. İlk başta boğazına bir şey takıldı sandım, bir iki yem attı ağzından öğürürken. Bu sabahta bir kaç kere öğürme hareketi yaptığına rastladım, kusmuyor ama öğürüyor. İştahı iyi, hareketleri ve ötüşü iyi. Dışarda dolanıp uçuyor. Şu anlık halinde bir değişiklik yok. Kakası normal. Sizce kursak mantarı mı ?

mortsvivants

Eski Forumcu
streamble.com üzerinden videosunu paylaşır mısınız? Kafesinde gritli kum bulunuyor mu?

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Merhaba. Grit kuş kumu var mı kafesinizde?
Sindirim yapamıyor olabilir.
Kursak mantarında salyalı kusma ve koku oluyor genelde. Bu belirtiler var mı?

ecemkudeki

Yeni Üye
evet, grit kumu var. Tüketiyor sık sık.
bu belirtiler yok. Arada olan öğürme hareketi için bir takviye vermeli miyim şimdilik?

ecemkudeki

Yeni Üye
tekrar merhaba, teşekkür ederim ilginiz için. dün veterinere götürdük, kursak mantarı veya sindirimle ilgili bir problem görmedi. (kakasından iyi olduğundan dolayı). Akciğerinde çok hafif bir hırıltı var gibi dedi. Probiyotik ve vitamin takviyesi verdi. şimdilik çok belirti olmadğından yormayalım ilaçla dedi. 1 hata boyunca bunları kullanın olmazsa ilaca başlayalım dedi. Hala dışkısı normal, çok hareketli yemesi de normal gibi,(ama ben genede önüne tutuyorum bazen kendisi ben dısardeyken cok yemiyorsa diye yiyor o zaman) ancak özellikle sabahları yedikten sonra günde 1 kere Max 2 aksırma ya da öksürmeye benzer ses çıkarıyor. çıkarırken 1 2 tane yem attığını gördüm agzından.
Dediğiniz kekik cayını da yapacagım forumdan okuyup. Acaba ilaç mı başlamak gerekirdi ya da kursak mantarı ısında ne olabilir tam bilemedik. Üşütme belirtileri bu şekilde olur mu?

Video yükleyemedim ama yükleniyorsa yükleyebilirim.

mortsvivants

Eski Forumcu
tekrar merhaba, teşekkür ederim ilginiz için. dün veterinere götürdük, kursak mantarı veya sindirimle ilgili bir problem görmedi. (kakasından iyi olduğundan dolayı). Akciğerinde çok hafif bir hırıltı var gibi dedi. Probiyotik ve vitamin takviyesi verdi. şimdilik çok belirti olmadğından yormayalım ilaçla dedi. 1 hata boyunca bunları kullanın olmazsa ilaca başlayalım dedi. Hala dışkısı normal, çok hareketli yemesi de normal gibi,(ama ben genede önüne tutuyorum bazen kendisi ben dısardeyken cok yemiyorsa diye yiyor o zaman) ancak özellikle sabahları yedikten sonra günde 1 kere Max 2 aksırma ya da öksürmeye benzer ses çıkarıyor. çıkarırken 1 2 tane yem attığını gördüm agzından.
Dediğiniz kekik cayını da yapacagım forumdan okuyup. Acaba ilaç mı başlamak gerekirdi ya da kursak mantarı ısında ne olabilir tam bilemedik. Üşütme belirtileri bu şekilde olur mu?

Video yükleyemedim ama yükleniyorsa yükleyebilirim.
Siz kekik çayını yapıp verin öncelikle, ortamını da sıcak tutun. Diğerleri gibi hemen ağır ilaç dayatması yapmaması iyi aslında. Streamble.com üzerinden kuşunuzun videosunu görelim, dışkılarını da paylaşın.

ecemkudeki

Yeni Üye
video geldi mi acaba? kekik cayını yaptım, beklemediğim bir sekilde cok sevdi. :)
dışkısı hala normal. daldarı yiyor iştahı gayet yerinde..

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
video geldi mi acaba? kekik cayını yaptım, beklemediğim bir sekilde cok sevdi. :)
dışkısı hala normal. daldarı yiyor iştahı gayet yerinde..
Videoyu streamble.coma yükleyin sonra çıkan linki buraya yapıştırın 🌸

Üst Alt