• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Oğlum görmüyor

Fztbusra

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Konuşmuyor uçarken konamiyor gagasinda kırılma var
Hastalık Belirti Tarihi
17 Ocak 2022
Kullanılan İlaç
Powervit
Muhabbet kuşum henüz 2 yaşına girmedi çok güzel konuşup uçuyordu hiç yerinde durmuyordu ancak son zamanlarda bi kere kusma hareketi yaptı ve kuru yem çıkardı sonrasında tekrarlamadi ancak son zamanlar da kafesinden çıktığında çok rahat uçmuyor ve konarken düşüyor sürekli yerlerde gezmek istiyor konuşmuyor ara sıra ötüyor görme yetisini kaybetmiş durumda ne yapabilirim

Rodiena

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yardımsever üye
Muhabbet kuşum henüz 2 yaşına girmedi çok güzel konuşup uçuyordu hiç yerinde durmuyordu ancak son zamanlarda bi kere kusma hareketi yaptı ve kuru yem çıkardı sonrasında tekrarlamadi ancak son zamanlar da kafesinden çıktığında çok rahat uçmuyor ve konarken düşüyor sürekli yerlerde gezmek istiyor konuşmuyor ara sıra ötüyor görme yetisini kaybetmiş durumda ne yapabilirim
Video atarmısınız forumdaki ustalar incelesin müsait olduklarında.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Uzman Mentör
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Öncelikle çok geçmiş. Bunun için veterinere gittiniz mi?
Kuşunuzun fotoğrafını da atar mısınız?
Ustalar mesajınızı görünce bilgilendirir sizi.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Kanatlı uzmanına götürün kesilip törpü yapılması lazım ayaklarında var mı mantar vs

Fztbusra

Yeni Üye
Ayaklarinda herhangi bi durum yok sürekli yem yiyor ve görmüyor

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Görmediğini nereden anladınız 🤔 video ekler misiniz 👍

Fztbusra

Yeni Üye
Video yüklemesi yapamıyorum 🤔 konacagi yeri bulamıyor normalde elimi uzattığım da tepki verir hatta kafesindeyken ısırmaya yeltenirdi ama şimdi hiç bisey yapmıyor

Bahar Y.

Müdavim
Video yüklemesi yapamıyorum 🤔 konacagi yeri bulamıyor normalde elimi uzattığım da tepki verir hatta kafesindeyken ısırmaya yeltenirdi ama şimdi hiç bisey yapmıyor
Bazı kuşlar hastayken tepkisiz oluyorlar, eskiden yaptıkları şeyleri yapmıyorlar ben görmesinde sıkıntı olduğunu düşünmüyorum ama denge problemi olduğunu düşünüyorum

Merve00

Paylaşımcı
Peki bu halinin açıklaması nedir
İlk dediğinizde bende @Bahar Y. Hocam gibi hastalıktan tepki vermediğini düşünmüştüm ama videoları izleyince sizin gibi görmediğini düşündüm. Yem yiyor dolayısıyla yem yiyecek kadar kendinde olan bir kuş, parmağa da tepki verirdi. Ayrıca yemliğin yerini ezberlemiş olabilir yemliği başka tarafa takıp öyle test etmek daha mantıklı bence. Tabi hocalarımızın yorumu önemli. Geçmiş olsun 🙏

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Ben videodan bişey anlamadım ki 🙄 kuşun uçması nasıl? Kör olduğuna nereden kanaat getirdiniz bunu anlamak öyle çok kolay değil.. uçarken anlaşılır tabi eğer ucuyorsa

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Kusunuzu kanatlı uzmanına götürün karaciğer değerlerine baktırın. Kusunuzdaki gaga uzaması pürüzler görmeme gibi sorunlar karacigerleri ile alakalı olabilir. Gittiğiniz yer mümkünse kanatlı uzmani olsun. Sorun kanatlıdan anlamiyorsa anlayanı gerekli testleri yapacak bir yer bulun

Üst Alt