• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Odun tünek aldım tehlikeli mi? Nasıl temizlemeliyim?

Kral_boncuk31

Yeni Üye
Arkadaşlar tahta tüneklerin zararlı olduğunu duyunca şunları aldım. IMG_3572.pngGeçen gün elime ulaştı ama internette gördüğüm kadarıyla bunları dezenfekte etmek gerekiyormuş. Ben bir tanesini taktım sadece şu anlık onu da sıcak suda biraz tuttum sonra taktım. Sizce çıkarmalı mıyım nasıl dezenfekte edicez pek anlamadım internette fırına falan atıyorlarmış galiba nası oluyo anlamadım.

Bstadgzll

Yeni Üye
Ben bütün hepsini sıcak suya koyup içine sirke döküp bekletiyorum genelde

Şeyma D.

Aktif Üye
Mamaistte virkon s var dezenfektan ondan alabilirsiniz. Suyun içine bir ölçek döküyorsunuz ılık su 15 dk bekletiyorsunuz. Sonra durulayıp ister fırına verin isterseniz de ocakta tahtaları döndürerek kurutun. Bende de var aynılarından ocakta kurutuyorum ben. Her zaman virkon s kullanmıyorum açıkçası sabunlayıp ocağın üstünde iyice kurutuyorum.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Kıdemli Üye
Ben fırınlıyorum. bi 15 dk kadar fırında ısıya maruz bırakıp alıyorum. Yada ocakta kısık ateşe tutabilirsiniz.

Demet bükay

İkon Üye
Moderatör
Şampiyon Üye
Arkadaşlar tahta tüneklerin zararlı olduğunu duyunca şunları aldım. Ekli dosyayı görüntüle 84611Geçen gün elime ulaştı ama internette gördüğüm kadarıyla bunları dezenfekte etmek gerekiyormuş. Ben bir tanesini taktım sadece şu anlık onu da sıcak suda biraz tuttum sonra taktım. Sizce çıkarmalı mıyım nasıl dezenfekte edicez pek anlamadım internette fırına falan atıyorlarmış galiba nası oluyo anlamadım.
Merhaba bende kirlendiği zaman önce deterjan ile iyce yıkıyorum sonra ocakta yakıyorum hem kuruyor hem dezenfekte oluyor, bazen de fırında da 250 derece ısıda yaklaşık 10-15 dakika bekletiyorum

Üst Alt