• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Neyi yanlış yapıyorum?

cagannnn

Yeni Üye
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce kuşumu sahiplendim yaklaşık 1.5 aylık erkek bir kuştu ilk zamanlara göre çok alıştı ama hala tam anlamıyla alıştıramadım salıncağını ve topunu çok seviyor ama onlar yokken bana karşı mesafeli hatta bugün kafes içinde daldarıyla besleme yapıyordum çok kötü ısırmaya başladı neyi yanlış yapıyorum sizce en baştan alıştırmaya sıfırdan başlayıp oyuncaklarını kaldırayım mı bir süre ne önerirsiniz

cagannnn

Yeni Üye
İlk zamanlar hiç elime gelmezdi şuan geliyor ama hemen geri gidiyor valla çok kafam karıştırdı yanlış mı ilerliyorum diye

şekerşekerşeker

Yeni Üye
benimki de başta çok yabaniydi. onunla konuşuyor musunuz? ben benimkiyle sürekli konuşuyordum, ona sürekli "hanimiş benim tatlişim hanimiş benim gottişim" ses tonuyla iltifatlar ediyordum, her gün günümü anlatıyordum ya da önemli şeyleri. iki üç ayın sonunda tamamen alıştı, konuşmaya başladı. aşkım cicikuş ne kadar tatlısın falan diyor şu an muhabbet kuşum. alışmasını sağlamanın yolu onunla sürekli konuşmaktan geçiyor benim deneyimlediğim kadarıyla.
elinize geldiğinde konuşun onunla, bir şeyler anlatın. özellikle başlarda sessizce durup dinliyorlar ya da uyku moduna geçiyorlar ama siz konuşmaya devam edin. benimki elime geldiğinde ve ben onunla konuşmadığımda uçup gidiyordu, birkaç kez geldiğinde ve birkaç kez hiç konuşmadığımda gelmeyi bıraktı. sonra konuştukça yine gelmeye başladı. öyle yavaş yavaş alıştı.

şekerşekerşeker

Yeni Üye
bir de ben kuşuma salıncak top falan koymamıştım hiç. başta durgun ve mesafeli oluyorlar evet ama kuşun tek eğlencesi siz olursanız yine daha kolay alışır. odada hareket eden ses çıkaran tek uyaran siz olursanız sizinle iletişim kurmaya başlarlar çünkü zaten doğal olarak sosyal canlılar ve adapte olabiliyorlar. iki üç hafta belki sessiz ve mesafeli olur ama siz pes etmeyin. elinize gelmeye başlamış olması da muazzam bir gelişme.

cagannnn

Yeni Üye
bir de ben kuşuma salıncak top falan koymamıştım hiç. başta durgun ve mesafeli oluyorlar evet ama kuşun tek eğlencesi siz olursanız yine daha kolay alışır. odada hareket eden ses çıkaran tek uyaran siz olursanız sizinle iletişim kurmaya başlarlar çünkü zaten doğal olarak sosyal canlılar ve adapte olabiliyorlar. iki üç hafta belki sessiz ve mesafeli olur ama siz pes etmeyin. elinize gelmeye başlamış olması da muazzam bir gelişme.
Hocam sanırım toptanda biraz mesafelendi topa kur yapıyor onla ilgileniyor onu kaldırsam mı diye düşünüyorum dediğinz gibi konuşmayıda arttırıcam çok konuşmuyordum cicikuş falandı sadece

serapunal

Aktif Üye
Arkadaşlar yaklaşık 1 ay önce kuşumu sahiplendim yaklaşık 1.5 aylık erkek bir kuştu ilk zamanlara göre çok alıştı ama hala tam anlamıyla alıştıramadım salıncağını ve topunu çok seviyor ama onlar yokken bana karşı mesafeli hatta bugün kafes içinde daldarıyla besleme yapıyordum çok kötü ısırmaya başladı neyi yanlış yapıyorum sizce en baştan alıştırmaya sıfırdan başlayıp oyuncaklarını kaldırayım mı bir süre ne önerirsiniz
Benim albino muhabbetim 14 aydır asla alışmadı insanları hiç sevmiyor kesinlikle ele gelmiyor artık alayım avucuma diyorum çığlık atıyor günde 4 saat kesin kafes dışında uçması için fırsat tanıyorum ama yok,anlayacagın bazen olmayınca olmuyot malesef

perfectr

Aktif Üye
Kuşların da karakteri var kimisi sırnaşık kimisi çok ürkek malesef. Kafesini yüksek yere asın, hırçınlığı devam ederse kafesin yerini değiştirin.