• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Nefes zorluğu ve kursak altında şişlik

Orion

Yeni Üye
Merhabalar,

Muhabbet kuşum nefes alırken hızlı hızlı alıp veriyor ve arada ıslık gibi ses çıkartıyor, bu ıslık sesini gün içerisinde 5-6 kere çıkıyor ama gün geçtikçe artmaya başladı. Kursak bölgesinin alt tarafında bir şişlik mevcut bununla ilgili veterinere götürdüm, veteriner bir yere çarpmıştır bir şey olmaz diyerek geri gönderdi. Bana aminosol diye bir vitamin verdi bunu suluğuna 6 damla koy her gün tazele dedi ben biraz internette araştırdım dozun fazla olduğunu gördüm onun yerine 2-3 damla koyup 4 gün boyunca işlemi tekrarladım fakat kuş daha da halsizleşti sürekli uyumaya başladı, bunu fark ettikten sonra ilaç vermeyi bıraktım. Geçen hafta farklı bir veterinere götürdüm solunum yollarında sıkıntı var diyip şırıngaya çekilmiş bir antibiyotik verdi, açıkcası kullanmaya çekindim ama 2 gün kullandım sanırım ilaç acı geldi ve kuşum su içmemeye başladı.

Kısaca özet geçecek olursam kuşumda gözlemlediklerim şu şekilde;
1)Son 3 aydır tüy döküyor ve çıkan tüyleri patlamıyor, kirpi gibi oldu.
2)Kursak bölgesinin aşağısında bir şişlik var. Şişlik yeri için fotoğraf ekleyeceğim. Şişlik normal ten renginde rahat durmadığı için şişliği çekemiyorum.
3)Son birkaç haftadır nefes alırken zorlanıyor. Kuyruk aşağı-yukarı oynaması daha başlamadı.
4)Nefes alırken gagasının yanındaki tüyler oynamaya başladı. Hastalığı ilerliyor sanırım.
5)Dışkısında yeşil kısımda azalma beyaz kısımda bir fazlalık var gibime geliyor.
6)Sol ayağının sağ arka pençesini tam açamıyor, veteriner yaşlılıktan olduğunu söyledi. Muhabbet kuşum 2012 doğumlu

Antalya içi kuştan anlayan veteriner tavsiyelerinize de açığım.

Nefes alırken ki videosu : video

Şişliğin olduğu bölge:
edit.jpg

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yağlanmaya bağlı göğüs kafesinde daralmayla nefes zorluğu çektiğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle hava keselerinde sıkıntı olduğunu. Video varsa atarmısın taze yapılan dışkı resmi ile birlikte.

Video için
Streamable.com üzerinden yükleyip linkini atmanız yeterli

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Tüyleri için b vitamini verebilirsin. Yaşlılıktan dolayı olduğunu düşünüyorum. Solunum sıkıntısınında bunun için önereceğim sadece ilaç olur hava kesesinde problem varsa ona yapılacak pek birşey yok. Karın şişliğin ya hava kesesi ya mantardır yada yağlanma dolayısıyla oluşmuştur. Uçma durumu nasıl uçuyor mu ?

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Yulaf aşırı veriyorsan kuş o yüzden tüyden çıkamaz

Orion

Yeni Üye
Yağlanmaya bağlı göğüs kafesinde daralmayla nefes zorluğu çektiğini düşünüyorum. En kötü ihtimalle hava keselerinde sıkıntı olduğunu. Video varsa atarmısın taze yapılan dışkı resmi ile birlikte.

Video için
video videoyu konuya eklemiştim, gözükmedi sanırım bu linkten izleyebilirsiniz.
Kuşumuz sabah 8 - akşam 8 arası sürekli açık ve bizimle oyun oynuyor, uçması da gayet iyi ama bu hastalığı başladığından bu yana üstüme geliyor ve hemen uyku moduna geçiyor canı oyun oynamak istiyor ama aşırı yoruluyor sanırım. Birde eklemeyi unutmuşum 3 ay öncesine kadar elimizde oynadığında veya oyuncaklarıyla oynadığında kur yapar gibi mamasını çıkartırdı onu artık yapmayı bıraktı. Hastalığından kaynaklı mı yoksa yaşlılığından dolayı artık erkeklerde olduğu gibi andropoza mı girdi bilmiyorum.

Orion

Yeni Üye

Video için
2.jpeg2.jpeg