mightyseja
Yeni Üye
- Hastalık Belirtileri
- Tık tık sesi, vik vik sesi, kilo, cere ve cere üstü kararmasi
- Hastalık Belirti Tarihi
- 30 Nis 2025
Arkadaslar merhaba yaklasik 4 yasinda bir gri dişi muhabbet kuşum var. Kendisi çok enerjik, konusuyor, diskisi normal. Fakat bugün kafes disina cikardigimda elimdeyken tik tik bir ses duymaya basladim ama cok hafif bir ses 5-10 cm mesafeden duyuluyor burun delikleri acik normal nefes aliyor ortam sicakligi hep 22-23 derece bulundugu oda da pencere acilmiyor. Kafesini duzenli temizliyorum her hafta 1 gun vitaminini veriyorum. Tuyleri vs bakimli. Tek problemimiz aldigimdan beri hic olcmemistim kilosuna baktim 54 gram cikti ve fazla oldugunu fark ettim gunluk 30 dakikaya yakin salonda ucurmaya calisiyorum dinlendirerek gecen hafta olcmustum kilosunu. Bir de ceresi neredeyse 2-3 senedir kahverengi kabuk baglamis sekilde disi kus oldugu icin normal dediler. Ayrica kendisi cok fazla kizginlik doneminde kaliyor diye dusunuyorum gun icinde surekli tuneginde kafasi ve kuyrugu yukari olacak sekilde yani u şeklinde kitlenip kaliyor 20-30 saniye icinde geciyor. Bunu disi kuslarin ciftlesirken yaptigini okumustum ilik dus ve elma ile bunu gecirtmeye calisiyorum fakat gecmiyor. Kilolu oldugunu fark etmem de sag ayagini kasimak icin kafasini gomunce vik vik diye cigerine olan baskidan dolayi cikan sesten anladim normal dururken cikmayan bir ses sadece kafasini ayagini kasimak icin egince oluyor. Bu tik tik sesi korkuttu acikcasi bir de cere ustu tuylerinde cok hafif kahverengi bir kararma mevcut. Kuyrugu cok ama cok hafif hareket ediyor o da kalp atisiyla bir ritim yani atma gibi degil dikkatli bakmayinca fark edilmiyor bile. Ust solunum yolu enfeksiyonu baslangici var ise nasi ilerlemeden mudahale edebilirim suan icin antibiyotiklik bir durum yok gibi ama dogal bir seylerle de mudahale etmezsem ilerleyecek diye korkuyorum tecrubeli arkadaslar yardimci olabilirseniz cok sevinirim.