• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Nefes alırken harip sesler

Kusbakici4141

Yeni Üye
Selam arkadaşlar pamuğum bazı zamanlarda özellikle geceleri şu şekil sesler çıkarıyor.Bu ara tüyleriyle çok haşırneşir sabah kalkıyorum ağzı yüzü gözü tüy ağzından tüy topluyorum.nefes almada güçlük gibi geldi bana ne yapmam gerekiyor dışkıda bir değişiklik yok normal

Kusbakici4141

Yeni Üye
Şuana kadar bir takviye vermedim 2 aydır bende. Verebileceği tüm takviyeler neler? Ona göre hepsinden alayım

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Ense damlası uygulamış mıydınız?

Nisa K.

Eski Forumcu
Mod Adayı
Kıdemli Üye
Hayır hiçbir şeyi uygulamadım şuana kadar
Parazit için kuşunuza ense damlası uygulamalısınız. Vilmectin temin edip enseye 'bir damla' damlatıp kısa bir süre masaj yapın. 15 gün sonra ikinci dozu yapın. 3-4 ayda bir bu işlemi tekrarlayın. Birkaç gün banyo yapmasın. Kafes ve tüm malzemelerini de sirkeli sudan geçirin. Tahta tünekleri ocaktan geçirin. Yukarıda atılan takviyeleri de temin edip düzenli mutlaka kullanın. Kekik çayı demleyip tarifteki gibi verin, biraz da cereye doğru uzaktan fısfıs yapın iyi gelir.

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yönetici
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Mentör
Üretici
Tüy döneminde bağışıklık düşer bu yüzden iyi bakım deriz 👍 Takviyeleri temin edip düzenli olarak veriniz birde evde ani ısı değişikliği de üst solunum hastalığı başlatır.Kafesin konumu peteğe yakın olsun denilen kekik çayını yapıp verebilirsiniz.Tüy dönemini sağlikli destekli geçirdiği takdirde daha iyi olur☺

Üst Alt