• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Neden çiftleşmiyor

Sarıkusum

Yeni Üye
Ekli dosyayı görüntüle 41445Ekli dosyayı görüntüle 41446
Streamable Video videoyu izleyin.
9 aylık evcil erkek kuşum var 6 aylıkken kızışma başladı dişi kuş aldık videodaki gibi hep hareketi ama dişi kuş devamlı kaçıyor kutu koyduk alıştılar erkek kuş girip içine devamlı konuşuyor dişi kuş kafese yaklaştığımız gibi korkudan kutu içinde atlıyor. Dişi kuş kaçınca bizimki çok yüksek sesde bağrıyor. Mama nijer toğum kalamalar ne gerekiyorsa aldık. Dişi kalamarı 1 günde yarısını yedi. Ne yapmamız gerekiyor. Başka kuş mu alalım yoksa beklemeye devammı.

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Kusura bakmayın işyerinde olduğum için bakamadım video . Ayırma yöntemini denediniz mi? Birde bu işler az sabır istiyor . Zamanla olacaktır.

Sarıkusum

Yeni Üye
Denedik erkek kuş arkasını dönüp duruyor çok alıngan.

Kübra Ö.

Eski Forumcu
Yazar
Kıdemli Üye
Üretici
Erkek kuş evcilmiş. Evcil kuşların çiftleşmesi biraz daha meşakatli oluyor. Dişiyi alalı ne kadar oldu?
@Seda. Nında dediği gibi bu sabır işi. Öyle dişiyi koydum yanına hadi bir ayda bize yumurta versin diye beklemeyin. İlk kuluçka için 9 ay beklemişliğim var. :)

Seda.

Tutkulu
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Erkek kuş evcilmiş. Evcil kuşların çiftleşmesi biraz daha meşakatli oluyor. Dişiyi alalı ne kadar oldu?
@Seda. Nında dediği gibi bu sabır işi. Öyle dişiyi koydum yanına hadi bir ayda bize yumurta versin diye beklemeyin. İlk kuluçka için 9 ay beklemişliğim var. :)
Benim 8 yıl :D diyor ve susuyorum :p

Sarıkusum

Yeni Üye
2 ay olcak bundan önce 3 tane dişi aldık bir kaçgün durdu bizim garip kuşu dövdüler ayağını ısırıyorları bizimki dönüp arkasını duruyordu. Bununla hiç sıkıntı olmadı. Bu dişi de çok korkak ufacık bir sesten bile hareketimizden bile korkup kutuya dalış yapıyor.

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kafes yerde mi bana mı öyle geliyor? Kafesi daha yükseğe koyun dişi korkuyorsa yüksekte daha güvende hissedebilir. Bir de bu aşamada kuşları çok rahatsız etmemek önemli. Seda hanım ve Kübra Hanım'ın dediği gibi ayırmayı deneyin🫡

Sarıkusum

Yeni Üye
Fotoğraf çekmek ve temizlemek için yere koydum hep yüksekte duruyor.

Sarıkusum

Yeni Üye
Kafes yüksekte duruyor fotoğraf çekmek ve temizlemek için yer e indirdim

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Yuvalık takın yükseğe asın kafesini ve gerekli ihtiyaçlarını verin sabırla bekleyin ışık var ve son olarak kuşları salmayin 👍