• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Soru! Neden böyle yapıyor ?

Maviş Paşa

Tutkulu
8 aylık kuş elime ve oyuncağına kur yapıyor. Çiftleşmeye çalışıyor. Bu ara azaldı. 3 aylık kuş bugün yine yapmaya başladı bu hareketi.
Bugün Petshop aynı zamanda üretici olan birine sorduğumda dişi olduğuna emin misin dedi fotoları gösterdim tamam dişi dedi bu kez de 7 aylık yada daha büyük dedi. 🤔
Kafa çizgileri açılmadı daha dedim. Çizgiyle alakası yok göz irisi belli oluyor dedi. 😄 evdeki Diğer kuşu taklit ediyor sanırım. Ben mi yanlış biliyorum o mu yanlış biliyoe anlamadım.

Tekrar atayım fotoları yaşı cinsiyeti nedir ? Tanıdığım üreticiden aldım 3 3.5 aylık civarı bir kuşun bu hareketi yapması normal mi ? Kuşum dişi mi ceresi sonradan döner mi ? Beyazlık var morluk yok. Genelde erkek kuş yaparmış ama benim bu değişik yapıyo😂

Bu Videosu.

Ekli dosyayı görüntüle 24228Ekli dosyayı görüntüle 24229Ekli dosyayı görüntüle 24230Ekli dosyayı görüntüle 24231

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Benim 4 aylık dişim 1 yaş civarı disimle öpüşüyordu 🤣 yaparlar kur hareketi de, öpüşme de, dişi dişiye, erkek erkeğe de yaparlar bunlar çok fena 🤣 oyun sanıyorlar 🙃

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Feyza erkek kuşum gece ötmeye başlıyor sende durum nasıl ?
Eş olanlar gebekde erkek kur yapınca ses geliyorama yanlız olan tam bir baş belası 😬
Konuşmadı di madem o kadar ötüyorsun iki kelime ativer ortaya 🤣demi
Tüyden çıksın dişi alicam yanına bakalım neler olacak
Bende şu an Sultan, tüysüz yavrucak ve bir de cennet papağanı var dişi canım. Diğerleri gitti iki Mubiş bir cennet kaldı, ki cennet de kaynatama gidecek bir buçuk iki ay sonra 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aaaaa nereye gitti ler .🤷
Erkek kalmadı mı sende .
Yavrular tek tek yeni sahiplerini buldu, çift olanlar ve yetişkinler tek bir adama gitti, hatta adam karşılığında sultan papağanı vericekti para yerine ama istemedim zamanı gelince forumda güvendiğim birinden yeni yeme düşmüş almak istiyorum inşallah şimdilik bir durup soluklanayım 😂 cennet de kayınbabam muhabbet kuşu istiyordu eşim bir üretici arkadaşına gitmiş görüntülü aramış, muhabbet kuşuna bakarken bu papağanı görüp begenmisler eşim elinde kutuyla geldi muhabbet beklerken bi baktım cennet papağanı 🤣

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yavrular tek tek yeni sahiplerini buldu, çift olanlar ve yetişkinler tek bir adama gitti, hatta adam karşılığında sultan papağanı vericekti para yerine ama istemedim zamanı gelince forumda güvendiğim birinden yeni yeme düşmüş almak istiyorum inşallah şimdilik bir durup soluklanayım 😂 cennet de kayınbabam muhabbet kuşu istiyordu eşim bir üretici arkadaşına gitmiş görüntülü aramış, muhabbet kuşuna bakarken bu papağanı görüp begenmisler eşim elinde kutuyla geldi muhabbet beklerken bi baktım cennet papağanı 🤣
Bu arada sultan papağanı alcam diye ponçik ve polatı da görümceme verdim orda takılıyorlar şimdi bir buçuk haftadır falan 😅

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Aaaa şaşırdım sen nasıl bıraktın onları sana küserler bilgin olsun tekrardan alırsan alışmaları daha zor olur
Ben birşey daha sormak istiyorum özelden
Kız yok gittim kontrole geliyorlar yine elimize falan, bizi tamamen unutmayacakları için sorun olmaz diye düşünüyorum 😄

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
İnşallah dediğin gibi devam eder canım
Papağan da hayırlısı olsun kayınpederi ne bende ev büyük olsaydı papağan istiyorum ☺
Kız cennet papağanı dediğin muhabbet kuşu kadar bişey zaten 🤣 ama daha yaramaz ya da bana yaramazı denk geldi 🤣

Bahar Y.

Müdavim
8 aylık kuş elime ve oyuncağına kur yapıyor. Çiftleşmeye çalışıyor. Bu ara azaldı. 3 aylık kuş bugün yine yapmaya başladı bu hareketi.
Bugün Petshop aynı zamanda üretici olan birine sorduğumda dişi olduğuna emin misin dedi fotoları gösterdim tamam dişi dedi bu kez de 7 aylık yada daha büyük dedi. 🤔
Kafa çizgileri açılmadı daha dedim. Çizgiyle alakası yok göz irisi belli oluyor dedi. 😄 evdeki Diğer kuşu taklit ediyor sanırım. Ben mi yanlış biliyorum o mu yanlış biliyoe anlamadım.

Tekrar atayım fotoları yaşı cinsiyeti nedir ? Tanıdığım üreticiden aldım 3 3.5 aylık civarı bir kuşun bu hareketi yapması normal mi ? Kuşum dişi mi ceresi sonradan döner mi ? Beyazlık var morluk yok. Genelde erkek kuş yaparmış ama benim bu değişik yapıyo😂

Bu Videosu.

Ekli dosyayı görüntüle 24228Ekli dosyayı görüntüle 24229Ekli dosyayı görüntüle 24230Ekli dosyayı görüntüle 24231
Bana ilk tüyünde gibi geldi, benim dişide yavruyken erkek gibi oyuncağıyla çiftleşirdi sorun yok😊

Maviş Paşa

Tutkulu
Evvet dişi dişiler de ciflesme hareketi yapar ☺ tüyde gibi gördüm daha net resim ekleyebilirsiniz yardımcı olmaya çalışırız
Evet tüyde. Çok hareketli yerinde durmuyor. Tokamı sahiplendi kur yapıyo bazen erkek mi diye düşündüm 🙄

Maviş Paşa

Tutkulu
Benim 4 aylık dişim 1 yaş civarı disimle öpüşüyordu 🤣 yaparlar kur hareketi de, öpüşme de, dişi dişiye, erkek erkeğe de yaparlar bunlar çok fena 🤣 oyun sanıyorlar 🙃
1 erkek kuş 2 dişi kuş olunca sorun olur mu ki 🤔 erkek 8 aylık dişi 3 aylık ablamdan gelecek kuş 3 yaşında sorun olmazsa alacam çünkü evinde kedi var salamıyor kuşu.

Maviş Paşa

Tutkulu
Bana ilk tüyünde gibi geldi, benim dişide yavruyken erkek gibi oyuncağıyla çiftleşirdi sorun yok😊
Petshopa sordum yaşıyla kafa çizgisi alakası yok dedi 🙄 yeme düşer düşmez aldım adam ısrarla 7 aydan büyük dedi😂 dişiler yapmaz böyle dedi de merak ettim erkek mi olacak diye.

Bahar Y.

Müdavim
Petshopa sordum yaşıyla kafa çizgisi alakası yok dedi 🙄 yeme düşer düşmez aldım adam ısrarla 7 aydan büyük dedi😂 dişiler yapmaz böyle dedi de merak ettim erkek mi olacak diye.
Pek bilgili bir Pet Shop değilmiş galiba, dişiler kurda yapıyor erkek gibi

Serkhan79

Eski Forumcu
Üretici
Pek bilgili bir Pet Shop değilmiş galiba, dişiler kurda yapıyor erkek gibi
bence o arkadaş yanlış yorumluyor, kafa çizgilerinden 3,5-4 aylık olduğu çok net.
ilaveten dişilerde kur yapar, ben dişi dişinin üstüne çıkıp çiftleşmeye çalıştıklarını bile gördüm.

Maviş Paşa

Tutkulu
bence o arkadaş yanlış yorumluyor, kafa çizgilerinden 3,5-4 aylık olduğu çok net.
ilaveten dişilerde kur yapar, ben dişi dişinin üstüne çıkıp çiftleşmeye çalıştıklarını bile gördüm.
O zaman kuşumun hareketleri normal 😊 bi an erkek mi cere döner mi diye düşündüm

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
1 erkek kuş 2 dişi kuş olunca sorun olur mu ki 🤔 erkek 8 aylık dişi 3 aylık ablamdan gelecek kuş 3 yaşında sorun olmazsa alacam çünkü evinde kedi var salamıyor kuşu.
Bunu üstadlar cevaplasın bilemem, ama kedili olan ev yerine başka kuşların yanında olması daha iyi bence kuş için

Maviş Paşa

Tutkulu
Bunu üstadlar cevaplasın bilemem, ama kedili olan ev yerine başka kuşların yanında olması daha iyi bence kuş için
Kuş dışarı çıkınca haliyle kedi olunca hemen kafese giriyor. Ben istedim verecek en azından evdekiler rahat uçuyor oynuyo alışır dedim bakalım inşallah iyi olursa

Üst Alt