• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Ne olursunuz bilgili birisi bi bakabilir mi ?

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Erkek sultan papağanımın alt kısmında sanki şişlik var gibi görünüyor nolursunuz ne yapacağımı bilemedim ne olabilir çok korkuyorum 😒 çok zor tutturuyo dokunulmasını sevmiyo bu kadar çekebildim
Bu arada ayakları neden yeşil? Bir de ayaklarda kanattığı bölgeler var. Ayakları ve gaga çevresini inceleyin. Pullanma, saçaklı görünüm, kızarmış hafif şişmiş deri görünümü varsa deri mantarı olabilir. Mantar varsa eczaneden trosyd krem alınıp mantarlı bölgelere, gece uyumadan hemen önce sürülüp ışıklar kaparılacak. Tedavi süresi lezyonlar geçene kadar, ortalama 7-10 gün. Kremi yememesine dikkat edin

eceyasemin

Aktif Üye
Tamam dediğiniz gibi diyet yapacağım ama bi tane de dişi kuşum var yanında ona bi sıkıntısı olur mu?

eceyasemin

Aktif Üye
O yeşillik kuşçu sıkmış dişi kuşumu yeni aldık, erkek kuş1 gün yanında kaldı mavi bi sprey sıkmış hastalık kapmasın diye öyle dedi. Aslında ben ona baktırdım herhangi bi mantarı yok yağlamam gerekiyor sanırım. Tüyleri kaç aydır düzene girmedi onun stresinden kendini yoluyor vitaminlere De o yüzden başlamıştım zaten. Ama yine de yarın size videoya çekip göstereyim eğer mantar derseniz kullanırım tabi

eceyasemin

Aktif Üye
Çıkaramadım aslında yıkadım sildim ama çıkmadı dişi kuşunda tüyünde var mavilik o da çıkmıyor

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
O yeşillik kuşçu sıkmış dişi kuşumu yeni aldık, erkek kuş1 gün yanında kaldı mavi bi sprey sıkmış hastalık kapmasın diye öyle dedi. Aslında ben ona baktırdım herhangi bi mantarı yok yağlamam gerekiyor sanırım. Tüyleri kaç aydır düzene girmedi onun stresinden kendini yoluyor vitaminlere De o yüzden başlamıştım zaten. Ama yine de yarın size videoya çekip göstereyim eğer mantar derseniz kullanırım tabi
Yediği karışık yemler de alerji yapmış olabilir. Alerjiden de kendini yolar. Yem markanız nedir? Sade darıya geçelim. Yağlanma azaldığında karışık yem vermeyin aspur+darı karışımı olsun yemi. Enseye 3 ayda bir dış parazit damlası yaptırıyor musunuz? Ayrıca bu boyalı spreyler de kafama yatmadı benim. Ne olduğu belli değil. Hiç hastalık kapmasın diye böyle bir şey yapıldığını duymadım. Acaba göz taşı mı spreyledi? Öyleyse kuşlar için zehirleyicidir. Bildiğiniz tarım ilacı. İlginç bir şekilde bunu kullanan üreticiler var.😔

eceyasemin

Aktif Üye
Hayır yaptırmadım bi veteriner yapacaktı vazgeçti tüyleri kötü olduğu için çok kepekli dedi. Burda çok iyi kuştan anlayan bi veteriner de yok dediğim gibi. Selection paraket yemi bunu hep kullanıyorum geldiğinden beri hiç sıkıntı yaşamadım. Kanarya yemi de garden mix

Ayvalık Jumbo Muhabbet

Eski Forumcu
Moderatör
Üretici
Editör
Sade darı dediğiniz muhabbet kuşu yemi mi ?
Evet. Bir süre paraket yemi vermeyin. Sadece muhabbet kuşu yemi yani darı yesin. Şişlik düzeldiğinde de tavsiyem kanarya yemi+aspur. Haftada 1-2 kez sağlık tohumu, haftada 1 kez yulaf. Şişlik inince haftada 1 yulaf verin. Sindirimi düzenler, tüylere iyi gelir. Ayrıca enseye ivomec gibi bir dış parazit damlası yapılsın. 3 ayda 1 tekrar edilsin. Bit varsa, bit ısırıkları da alerji yapabilir.

eceyasemin

Aktif Üye
Bana uzak mesafede kanatlı uzmanına baktırmıştım bit var mı diye öyle bi sıkıntısı yok hatta iki kez baktırdım yine de gerekli mi ? Tüyler dökülürken ondan şüphelendiler çünkü. 4 ay olacak düzelmedi tüyleri kuzumun 😒 tamam beslenmesini dediğiniz gibi yaparım

eceyasemin

Aktif Üye
Bu boya işine benimde kafam yatmadı gerçekten çıkmıyo da 😒 ne olduğunu da bilemiyo insan

eceyasemin

Aktif Üye
Anlayan yok ki yakınımda o yüzden buraya yazıyorum

eceyasemin

Aktif Üye
Ya bişey sorucam bi tane kuşçu yağlandıysa ölür dedi açık açık böyle bişey var mı canım çok sıkıldı

eceyasemin

Aktif Üye
Uyguluyorum hatta bugün baya yürüttüm. Ama çökerttiler bile bütün moralimi insanın evladı gibi oluyo ölür ne demek