• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Nasıl bir kuş almalıyım?

Mavişmelis

Aktif Üye
Merhabalar benim 10 aylık bir dişim var. Ona bir erkek eş almak istiyorum ama bu erkek eş kaç aylık olmalı? 10 aylık olursa bana nasıl alıştırabilirim çünkü artık büyümüş bir kuş olacak alışmakta zorlanabilir mi? kısacası nasıl bir kuş almalıyım?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Maksadımız nedir. Yavru almak mı. Eş alacaksanız 7 aylık ve üstü bir kuş ideal olur

Mavişmelis

Aktif Üye
Maksadımız nedir. Yavru almak mı. Eş alacaksanız 7 aylık ve üstü bir kuş ideal olur
maksat yavru almak değil aslında kuşum yalnız kalmasın diye. ama illa ki yavru olur sanırım erkek alınca. 7 aylık üstü bir kuşu alıştırabilir miyim sizce?

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Alışan dişi de yabanilesebilir

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Siz ilgiyi gösterin yanlız kalmaz. Ama en doğrusu kendi türünden bir arkadaşı olması tabi.

burakdalbudak

Paylaşımcı
Benim dişim ne tür kuş olursa olsun ayağını kuyruğunu kafasını ağzını yüzünü yalama peşinde valla sultan papağanı aldım yanına onla bile geçiniyorsa aynı kafeste yiyip yanyana uyuyorlar. Yavru alman daha mantıklı gelir bana göre tabi.

Yusuf Kürşat Akkuş

Eski Forumcu
Kurucu Üye
Bence ya yavru alın farklı kafeste eğitim verin 7 8 aylık olduğunda da eşe atın ya da 7 8 aydan büyük bir erkek alın ama alıştırmakla uğraşmayın

Mavişmelis

Aktif Üye
Benim dişim ne tür kuş olursa olsun ayağını kuyruğunu kafasını ağzını yüzünü yalama peşinde valla sultan papağanı aldım yanına onla bile geçiniyorsa aynı kafeste yiyip yanyana uyuyorlar. Yavru alman daha mantıklı gelir bana göre tabi.
peki dişiniz sizden uzaklaştı mı yabanileşti mi başka bir kuş gelince

Mavişmelis

Aktif Üye
Kuşunuzun karakterine bağlı genç kuş kur yapmadığı için dişiyi fazla sıkmaz kafes uygun büyüklükte ise bir sorun olmaz birbirilerine de alisirlar
aslında dişimin ceresi kahverengiye döndü belki gelen kuşu kendisi sıkabilir çiftleşmek ister belki bilemedim

Mavişmelis

Aktif Üye
2 kuşu olduklarında birbirine ilgi gösterecek size göstermeyecek alıştırmak eğitim zor olacaktır.İyi düşünüp karar verin.
o zaman ben böyle devam edeyim umarım tek başına sıkılmıyordur zaten her zaman uçuyor bir çok oyuncağı var hep üstümüzde :D

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bence yetişkin alın yuvalik takın üresinler 😂 çünkü senin 10 aylık dişine yapacak başka bişey gelmedi aklima😊

Üst Alt