Deniz kokusu gibidirVersele laga nin murekkep baligi kemigini kullanıyorum. Daha önce aldıklarımdan farklı olarak hafif kokusu var yaklaşınca anlaşılıyor. Bozulmuş olabilir mi acaba kullanmak riskli midir
üstünü kazıdım biraz kalmamis koku. gerek kalmadığını sanırım fırınaDeniz kokusu gibidir
Yıkayın fırına atın 230-250 drc arası olsun 2-3 dakika yeterli olur
Yanları sararınca alın,
Eğer bozulduysa bakteri mantar herşeye davetiye çıkarır markaya takılmayın kaliteli diye aldığınızda bozulur , kendi yumurta kabuğunuzu firinlayinüstünü kazıdım biraz kalmamis koku. gerek kalmadığını sanırım fırına
buda güzel bir seçenekmiş teşekkür ederim ama hafif koku normal diye okumuştum şuan da hiç koku kalmamış zatenEğer bozulduysa bakteri mantar herşeye davetiye çıkarır markaya takılmayın kaliteli diye aldığınızda bozulur , kendi yumurta kabuğunuzu firinlayin
Dinleyiniz ve kendi yumurta kabuğunuzu hazırlayıniz
Günaydın hocam ozaman sorun olmaz çok ağır bir koku olursa dikkat edinizbuda güzel bir seçenekmiş teşekkür ederim ama hafif koku normal diye okumuştum şuan da hiç koku kalmamış zaten
Siz hatırlatınca 1 ay evveli fırınlamıştım yumurta kabuğu. İyi oluyo ama 4 dakika bile fazla gelmişti 180 derece önceden ısıtılmış fırın için. Kahverengileşmişti. Bir şey olmuyor ama tüketti kuşlar. Sanırım biraz da sarımsak döbülen zımbırtıda toz haline getirdiğim içindi. Çok küçük olunca kahverengileşmesi de kolay oldu.Eğer bozulduysa bakteri mantar herşeye davetiye çıkarır markaya takılmayın kaliteli diye aldığınızda bozulur , kendi yumurta kabuğunuzu firinlayin
Dinleyiniz ve kendi yumurta kabuğunuzu hazırlayıniz
Siz hatırlatınca 1 ay evveli fırınlamıştım yumurta kabuğu. İyi oluyo ama 4 dakika bile fazla gelmişti 180 derece önceden ısıtılmış fırın için. Kahverengileşmişti. Bir şey olmuyor ama tüketti kuşlar. Sanırım biraz da sarımsak döbülen zımbırtıda toz haline getirdiğim içindi. Çok küçük olunca kahverengileşmesi de kolay oldu.Ama fırına atmazdan evveli calcilux kabına koyup satsam anlaşılmazdı.
Evde calcilux de var, kalamar kemiği de var, fırınlanmış yumurta kabuğu da var. Bir mermer tozu ya da alçıdan yapılan kalıplar kaldı. Ondan da deneyeceğim de nalburun önünden geçerken gelmiyor aklıma. Maden suyu falan katıp kalsiyum bombaaı diye satıyorlar. Başka şeyler de katıyorlar da aklıma gelmiyor şu an.
Ya işte o benim aklıma grlmedi. Millet ufak parçalara bile ayırmıyor. Ben niye calcilux gibi toz yaptım bilmiyorum.Abi çok inceltemesen daha iyi olur hele fırınlarken bütün kalsa sararma olmaz benim fırında 4.16 saniye net süre sararması iyi olmaz pek![]()
acaba başka hangi marka kalamar kemiği güvenilir versele üretim tarihi eski olduğundan heralde kokuyor artık. Benimki dişi seviyordu baya kalamar kemiğini gold wings falan nasilYa işte o benim aklıma grlmedi. Millet ufak parçalara bile ayırmıyor. Ben niye calcilux gibi toz yaptım bilmiyorum.Toz olunca çabuk kahverengileşti tabi.
![]()
Merhaba Quik güzel veriyorumacaba başka hangi marka kalamar kemiği güvenilir versele üretim tarihi eski olduğundan heralde kokuyor artık. Benimki dişi seviyordu baya kalamar kemiğini gold wings falan nasil
Ben hiçbirinin aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum. paketli satılan olduğu kadar açık satılan da var.acaba başka hangi marka kalamar kemiği güvenilir versele üretim tarihi eski olduğundan heralde kokuyor artık. Benimki dişi seviyordu baya kalamar kemiğini gold wings falan nasil
Açıkta aldım deniz kenarından da çokça topladım hepsini yıkayıp fırladım ve verdimBen hiçbirinin aralarında bir fark olduğunu düşünmüyorum. paketli satılan olduğu kadar açık satılan da var.
Ya o videolardan ben de izledim. Yüzmeye falan gittiğimizde hiç önüme denk gelmedi. Millet nerden buluyor ben anlamadım. Adım da deliye çıktı sahilde.Açıkta aldım deniz kenarından da çokça topladım hepsini yıkayıp fırladım ve verdim
Her sahilde vardır fakat mevsimi ve denizin dalgalı olması gerekli sahile vuruyorYa o videolardan ben de izledim. Yüzmeye falan gittiğimizde hiç önüme denk gelmedi. Millet nerden buluyor ben anlamadım. Adım da deliye çıktı sahilde.Her sahilde yok galiba mürekkep balığı.
Abla bize yokmuHer sahilde vardır fakat mevsimi ve denizin dalgalı olması gerekli sahile vuruyor
Her sabah 6 da gittik ve en az 20-25 tane el kadar bulduk, hatta 3 tane xxl çok büyüktü
teşekkür ederim güzel temizlenmesi yeterli benim içinOuik, goldwings,jungle bunları ben uzun zamandır veriyorum ve mamaistte bulunduruyorum ben ve herkes memnun çünkü güzel temizleniyor![]()
Ablacım bende bakındım yazın ama bana da denk gelmedi. Sabah altıda da gözüm yemez bakınmayaHer sahilde vardır fakat mevsimi ve denizin dalgalı olması gerekli sahile vuruyor
Her sabah 6 da gittik ve en az 20-25 tane el kadar bulduk, hatta 3 tane xxl çok büyüktü
Saat 6 olsa iyi ablacığım sabah ezanından sonra oğlumla eşimle 2-3 defada tek gittim, birgün önce dalgalı olduğu zaman çıktıkAblacım bende bakındım yazın ama bana da denk gelmedi. Sabah altıda da gözüm yemez bakınmayapeki herhangi bir işlemden geçiriyor musun.