- Hastalık Belirtileri
- Kursak ve kalçada şişlik tuvalette zorlanma
- Kullanılan İlaç
- Yok.
5 ay önce dışarıda kargalar tarafından dövülürken bir muhhabet kuşu buldum. Dişi ve daha yavruydu. Kursağından aşağı tüyleri daha çıkmamıştı bile. 1.5 ay önce bir ortam değişikliği yaşandı. Görünürde normal olsada korkup tüylerini çektiğinde kursağında ve kalça kısmında bir şişlik vardı. Yemini gayet yiyor ama pek su içtiğini göremedim. Her zaman pek hareketli bir kuş değildi sadece öter. Başta kabız olduğunu düşünerek poposuna biraz yağ sürdüm ve salatalık verdim belki düzgün su içmiyordur diye ağzına şırınga ile su vermek zorunda bile kaldım. Hasta gibi davranmıyor ama görünüşü garip. Hala kasık bölgesinde tam ortada tüyleri yok ve ne zaman korksa tuvaletini yapıcak mış gibi kendisini kabartıp hiç bir şey yapmıyor kursak mantarı olması içinde uzun bir zaman geçti şimdiye kadar ciddiye binmedi. Sorun ne olabilir hiç bir açıklama bulamıyorum. Fotoğrafını koyamıyorum çünkü sadece korkup tüylerini çektiğinde kursağı belli oluyor hayvanı yersiz yere ürkütmek istemiyorum. Ayrıca sürekli poposunda dışkı birikime durumu var
Son düzenleme: