• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

muhabet kuşum hasta

Haysysa

Aktif Üye
Benim kuşum ciddi bir süreç atlattı ölümden döndü diyebilirim. Forumdakiler de bilir 🙈 Çok çabaladım ama günlerce elimle besledim. Beslenmezse ilaçtan verim alamaz ki aç kalması hastayken çok tehlikeli, direnç düşük çünkü. Benimki soğuk algınlığı ile başladı, sonrasında dışkıda yem aşırı zayıflama kusma başladı. Veterinere götürdüm ancak kanatlı alanında uzmanlaşmış veteriner bulmak çok zor. İlaçtan sonra beslenme ve bakımla toparladı. Konunuza baktim ilaç kullanıyormuşsunuz. Kuşun beslenmesi önemli gerekirse mama yapın elle besleyin. İnşallah şifa olsun üzülmeyin atlatır umarım 🌸
Öyle mi? Kurtulması ne güzel bana umut verdi.. bazıları kuş hastalanınca atlatması zor oluyor diyor okudum da.. bana da şans eseri denk geldi yanımda veteriner kanatlılardan anlıyormuş dün kursağı dolu dedi ama bugün hiç yem yemedi antibiyotik kaç günde etki gösterir çok sabırsızım😞 sizin kuşunuz kaç günde iyileşti acaba ben çok mu acele ediyorum diyorum kendi kendime. Bir de mamayı nasıl yaptınız şırınga bebe maması aldım ama yapsam mı yapmasam mı emin değilim zararı olur diye korkuyorum

Selin

Paylaşımcı
Öyle mi? Kurtulması ne güzel bana umut verdi.. bazıları kuş hastalanınca atlatması zor oluyor diyor okudum da.. bana da şans eseri denk geldi yanımda veteriner kanatlılardan anlıyormuş dün kursağı dolu dedi ama bugün hiç yem yemedi antibiyotik kaç günde etki gösterir çok sabırsızım😞 sizin kuşunuz kaç günde iyileşti acaba ben çok mu acele ediyorum diyorum kendi kendime. Bir de mamayı nasıl yaptınız şırınga bebe maması aldım ama yapsam mı yapmasam mı emin değilim zararı olur diye korkuyorum
Hiç umutsuzluğa kapılmayın, elinizden geleni yapın biz sabah kalktığımizda öldü mü acaba diye kafese koşuyorduk. O dereceydi. Ama sürekli elle besledim bazen şırınga bazen kaşığın ucuyla yedirmeye çalıştım. Yem yemiyorsa siz de dikkatli bir şekilde yedirmeye calisabilirsiniz. Benim kuşumun tamamen toparlanması 1 ayı buldu. Ama gözüm hep üzerindeydi. Ben yumurta sarısı, mısır unu ve su karışımını yaptım mama olarak.

Haysysa

Aktif Üye
Hiç umutsuzluğa kapılmayın, elinizden geleni yapın biz sabah kalktığımizda öldü mü acaba diye kafese koşuyorduk. O dereceydi. Ama sürekli elle besledim bazen şırınga bazen kaşığın ucuyla yedirmeye çalıştım. Yem yemiyorsa siz de dikkatli bir şekilde yedirmeye calisabilirsiniz. Benim kuşumun tamamen toparlanması 1 ayı buldu. Ama gözüm hep üzerindeydi. Ben yumurta sarısı, mısır unu ve su karışımını yaptım mama olarak.
Teşekkür ederim gerçekten içimi ferahlattınız pes etmeyeceğim deneyeceğim her şeyi çok sağolun

Tuğçe G.

Eski Forumcu
Moderatör
Çeviri Ekibi
Kıdemli Üye
Bence siz kuşu yinede elle besleyin çünkü dışkı ve duruş aç olduğunu düşündürüyor. Mamanız yoksa da iyi pişmiş haşlanmış yumurta sarısını mısır unu veya pirinç unuyla sıcak su ile yoğurt kıvamında açtırıp verin. İçine mercimek tanesi kadar probiyotik koyabilirsiniz