• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbete kuşum yumurtladi dolu mu boş mu

Tootin

Yeni Üye
Muhabbet kuşum tahminimce 2 haftadır yumurtladi ilk defa besliyorum ve ilk defa kuşum yumurtladi dolu mu boş mu bilmiyorum 5 yumurta var ışıkta baktım 4 tanesi açık sarı bir renk vardır onların boş olduğunu anladım fakat bu diğerlerinden daha farklı bilgisi olan bakıp dolu mu boş mu söyleyebilir mi

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Ailemize hoş geldiniz 🙂 ilk yumurtanın ve bu yumurtanın çıkış tarihi nedir? Yeni oluşmaya başlamış gibi geldi bana, birkaç gün sonra tekrar kontrol edip, son yumurta tarihinden 1 hafta sonra kontrol edin 👍

Emine Ş.

Paylaşımcı
Kıdemli Üye
Kuluçkaya oturmasınin 5 veya 6. Günü dolu olup olmadığı belli olur. Örneğin 1. Yumurtadan itibaren kuluçkaya oturdu diyelim o 1. Yumurtanın 5. Günü dolu mu boş mu bakmalısın. Aynı şekilde 2. Yumurta için de geçerli. 2. Yumurtanın kuluckada ki 5. Günü belli olur. Biraz karışık anlatmış olabilirim kusura bakma 😊

Benim ilk yumurtamin 5. Günü böyleydi.

Tootin

Yeni Üye
Fakat 10 günden fazladır kuluckada zaten ben yeni baktım damarlanma hala yok gordugunuz gibi sanırım boş bu.

Feyza T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
Yumurtanın kaçıncı günü olduğu da önemli. Yani 2. Yumurtada kuluçkaya yatmaya başladı, 2 günde bir yumurtluyor ve kuluçkaya yatışından 1 hafta geçtiyse 5. yumurtanın doluluğunu anlamak imkansızdır. Sadece 1 ve 2. yumurtaları bilebilirsiniz bu şekilde. Biz bu yüzden son yumurta gelene kadar sabretmenizi, ve son yumurtadan 1 hafta sonra hepsini toplu olarak kontrol etmenizi öneriyoruz genelde