• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet solunum sorunu

MehmetAli0000

Aktif Üye
Tamam teşekkürler ilacın 3. Günü bitti hiyk sesi hala var umarım geçer

MehmetAli0000

Aktif Üye
Bilmiyorum ama burada veterinerlere ekipman yok deneme yanılma yaparız dedi

Selin

Paylaşımcı
Hocam birde bu yem yedikten sonra durgunlasma olayı da var sanki kursaginda sorun var gibi fazla yediğinde kusma hareketi gibi yapıyor ama kusmuyor yemlerle ağzında çok oynuyor (ya da kiriyormu bilmiyorum birşeyler yaparak uğraşıyor )ve genelde resimde ki gibi yemler oluyor kafesin altında ağzından mi kaçırıyor düşürüyor mu bilmiyorum bu solunum ile bağlı değil gibi bunun hakkında ne düşünüyorsunuz
Yem kabukları kırılmış belli yemiş
Forumdaki tecrübeli kişiler daha iyi bilir ama acaba oyuncaklariyla oynuyorken falan yem kusuyor olabilir mi bi gozlemleyin isterseniz. Benim kuşum bazen öyle yapıyor görüyorum o yüzden.

MehmetAli0000

Aktif Üye
Yok o tarz bir durum değil onu 5 ay önce fln bıraktı küçükken yapıyordu :) daha çok yemi y dikten sonra kursakta geçmiyor mu geri mi geliyor onlarla tekrar yutcam diye uğraşırken ağzından mi düşürüyor ya da atıyor o tarz bı durum

Selin

Paylaşımcı
Yok o tarz bir durum değil onu 5 ay önce fln bıraktı küçükken yapıyordu :) daha çok yemi y dikten sonra kursakta geçmiyor mu geri mi geliyor onlarla tekrar yutcam diye uğraşırken ağzından mi düşürüyor ya da atıyor o tarz bı durum
Anladım 😊o zaman başka bir problemi var demek ki geçmiş olsun .

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Sindirim sorunu var diye düşünüyorum ama emin değilim çünkü yeterli fotoğraf yok öncelikle beyaz peçete veya kağıt havlu üstünde güncel dışkı resmi görelim 👍

Şehmus BAKIR

İkon Üye
Yetkili Kurucu
Kurucu Üye
Üretici
Bahsettiğiniz viyk viyk sesi sürekli mi ? Hangi anlarda yapıyor yem yerken mi yoksa durup dururken mi ve o sesi yaparken denge sorunu yaşıyor mu?

MehmetAli0000

Aktif Üye
Hocam viyk viyk sesini kullandığımız ilaç kesti baya hem sıklığı hem de sesin şiddeti azaldı ciddi derecede ama tam geçmedi bu seferde dediğim gibi yem sorunu başladı kestim ilacı probiyotik verdim yemlerle ağzında oynuyor uyumaya geçiş anında bir denge sorunu var kafa öne eğiliyor sonra kaldırıyor fln tam denge sorunu mu bilmiyorum kursagindan yem atmak amaçlı fln da olabilir ya da kursakta daha rahat yemi ağzına almak icin ama genel olarak dengede bir sorunu yok elbiselerinden tutunup vücudumu fln turluyor hatta yemin başına gidiyor kursagindan ağzına yem mi alıyor napıyor iştahı var ama sonra tekrar cikiyo yukarı az yiyip kursagi dolu fln olabilirmi ağzında sürekli gıcır gıcır birşeyler yapıyor kafa öne eğip bir de kafes dışında benle oynarken fln hareketli bugün oynadık baya ama içeri girince durgunlasip uyuma moduna geçti kafasını arkasına koyup diski da bir sorun yok gibi ama fotoğraf ekliyorum hemen

MehmetAli0000

Aktif Üye
Yememe ya da yemden düşme iştahsızlık vs yok elimde ki meyvelere fln atlıyor hatta ama dediğim gibi yem kursakta birikiyor sıkışıyor mi oluyor yoksa antibiyotik kaynaklı vücudunu mu dinliyor bilmuyorm

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Dışkısı normal görünüyor. Probiyotik ve vitamin takviyesi yapın 2şer veya 3er gün. Tamamen kesildi ses değil mi?

MehmetAli0000

Aktif Üye
Tamamen değil işte az var odaklanırsa anlasiliyor eskisi gibi sık olmuyor ama dediğim gibi yem ile ilişkisi yüzünden 4. Gün sonunda kestim ilacı 5. Gün tamamlayamadik probiyotik verdim

MehmetAli0000

Aktif Üye
Biraz kendini toparladıktan sonra 2-3 gün daha veririm diye düşündüm bu seferde yemden düşmesin diye

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Keşke tamamlasaydınız. Hastalık geçmemiş ve bakteriler direnç kazanabilir :/

Mustafaaaa

Paylaşımcı
Hocam.tamamda yemden düşerse daha büyük sıkıntı olurdu
Hayır. Yemden düşerse bir gün elle beslenir hastalık geçince düzelirdi. Ki sizin kuşunuz yemeye devam ediyormuş. Şimdi doksisiklin direnci gelişince hangi etken maddeyi kullanmayı düşünüyorsunuz?

MehmetAli0000

Aktif Üye
Hocam kuşu elle besleme şansım yok çünkü ne malzemem ne tecrübem ne de kuşumun o tarz alışkanlığı yok direnci 1 günde oluşur mu bilmiyorum ama dediğim gibi yem ile sorunu yokken birden o şekilde olunca insan yan etki mi başka hastalık mı diye telaslaniyor çünkü önceden de sindirim sorunu yaşamıştı sahiplendigimde hastaydı ve o durumu zor atlattık az daha gidiyordu insan korkuyor

Üst Alt