• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunun sıcağa toleransı ne kadar

horizon

Aktif Üye
Arkadaşlar iyi akşamlar. Malum kış geldi benim kuşum da kalorifer peteğinin hemen dibinde duruyordu. Şimdi kaloriferleri yavaştan yakmaya başladık şuanlar düşük sıcaklıkta yanıyor bir sıkıntı çıkmayacağını bende biliyorum fakat 1 ay sonra fln kalorifer 50 derece civarı yanıyor. Kafesle petek arasında 10cm gibi bir mesafe var sıkıntı yaratır mı kuşa bu sıcaklık? Ayrıca peteğin en yüksek noktası ile kafes tabanının arasında yükseklik farkı var biraz, peteğin üst deliklerinden sıcak daha etkili geliyor sanırsam o da kuşa doğru geliyo oto. aklıma çok takıldı bu konu yardımcı olursanız sevinirim.

cimennnn

Tutkulu
Kuşu kalorifer peteklerinden uzak tutmanızı tavsiye ederim çok fazla sıcak kuşu etkiler. Yakın zamanda veterinere gitmiştim orda veteriner bana kuşların peteklerde oluşan hava akımı ile hastalanabilecegini söyledi. Daha bilgili arkadaşlar dönüş yaparlar.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Toleransı olsa dahi kuşumuz hastalıklara ve bakterilere açık hale gelir aşırı sıcakta suluğundaki su nem yapar ve kuşunuz hasta olabilir oda sıcaklığında durması yeterli

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Aşırı nem küf yapar küfte kursak mantarına sebep olur en basit bir örnek bu :) direk sıcaklık kaynağının yanına koymayın

hayvansever

Yeni Üye
Sıcaklıktan uzak olsa bile odanın nemlendirilmesi tavsiye ediliyor solunum yolları etkilenmesin diye. Makineler var bu iş için ama odanın büyüklüğüne göre peteğe bir iki tane petek musluğu takip içine nane ya da okaliptus yağı damlatmak hem size hemde kuşunuza iyi gelir nem sağlar.

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Sıcaklıktan uzak olsa bile odanın nemlendirilmesi tavsiye ediliyor solunum yolları etkilenmesin diye. Makineler var bu iş için ama odanın büyüklüğüne göre peteğe bir iki tane petek musluğu takip içine nane ya da okaliptus yağı damlatmak hem size hemde kuşunuza iyi gelir nem sağlar.
Nemden kuşa birşey olmaz ama yemleri ne olur bilemem :) normal bir nem oranından bahsediyoruz 50-70 arası normal ama petek önüne hayvanı koyarsan o nem oranları tavan yapar nem artınca küf artar küf artınca sıcaklıktan bakteri ürer hayvan ne kadar sağlıklı olur o ortamda tartışılır

hayvansever

Yeni Üye
Nemden kuşa birşey olmaz ama yemleri ne olur bilemem :) normal bir nem oranından bahsediyoruz 50-70 arası normal ama petek önüne hayvanı koyarsan o nem oranları tavan yapar nem artınca küf artar küf artınca sıcaklıktan bakteri ürer hayvan ne kadar sağlıklı olur o ortamda tartışılır
Hocam siz haklısınız ben size eleştiri getirmedim. Yapay sıcak hava bir süre sonra kurutuyor hem bizim hem de kuşlarin solunum yollarını ben onun için ek öneride bulundum. Arkadaş kuşunu petekten uzaklaştırsın hemde bahsettiğim gibi bir uygulama yaparsa kuşa daha fazla faydası olur onu demek istedim🙂

Furkanmurat

Eski Forumcu
Kıdemli Üye
Hocam siz haklısınız ben size eleştiri getirmedim. Yapay sıcak hava bir süre sonra kurutuyor hem bizim hem de kuşlarin solunum yollarını ben onun için ek öneride bulundum. Arkadaş kuşunu petekten uzaklaştırsın hemde bahsettiğim gibi bir uygulama yaparsa kuşa daha fazla faydası olur onu demek istedim🙂
Estağfurullah kardeşim dediğin yanlış demedim zaten. Doğrusun ama her zaman nem iyi değildir demek istedim :) bizde solunum sıkıntısı olan astıma yakalanan hayvana hava cihazı tutuyorduk ağızdan düzeliyordu

hayvansever

Yeni Üye
Estağfurullah kardeşim dediğin yanlış demedim zaten. Doğrusun ama her zaman nem iyi değildir demek istedim :) bizde solunum sıkıntısı olan astıma yakalanan hayvana hava cihazı tutuyorduk ağızdan düzeliyordu
Doğrudur hocam, astımda özellikle cihaz lazım oluyor.

Üst Alt