• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunun robot gibi aynı şeyi tekrarlaması

Kaan41

Yeni Üye
Merhaba tahminimce 6-7 yaşlarında olduğunu düşündüğüm bir kuşum var 4 sene önce balkona konmuştu yaklaşık 1 hafta önce kafasını duvara vurmuştu şok geçirmişti veterinere götürdük ilaç filan düzelmişti ancak bu sabah bi baktım kuş sürekli aynı şeyi tekrarlıyor yatmış sürekli aynı süre aralığyıla sola doğru haraket etmeye çalışıyor veterinere götürdüm sinir sistemleri hasar görmüş dedi ilaç verdi kuş iyileşirmi acı çekermi kuşu nasıl yaşatacağız bilgilendirirmisiniz kuşa bir yer yaptık zemini pamuktan ancak yinede kendi kendini sola yatırırken ayağını yaralamış yem yiyemiyor su içemiyor şırıngayla vericeksek mamasını nasıl hazırlayacağız

FatımaB.

Eski Forumcu
Merhaba çok geçmiş olsun
Kuşunuzun detaylı bir şekilde videosunu ve dışkılarını eklermisiniz
Yetkili ablalarım ve abilerim tarafından size dönüş sağlanacaktır 🩷🌸

Kaan41

Yeni Üye
[QUOTE="şımarıkkk, post: 350980, member: 15812"
Merhaba çok geçmiş olsun

[/QUOTE]
Videosunu çektim ancak nasıl paylaşacağım mp4 paylaşılmıyor ve kuşumuz hep ishal bir şekilde dışkıladı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
[QUOTE="şımarıkkk, post: 350980, member: 15812"
Merhaba çok geçmiş olsun
Videosunu çektim ancak nasıl paylaşacağım mp4 paylaşılmıyor ve kuşumuz hep ishal bir şekilde dışkıladı
[/QUOTE]
Streamble.coma yükleyin sonrasında çıkan linki buraya yapıştırın ☺

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye

Kaan41

Yeni Üye
Kağıt daha çok kayar o nedenle altına bez serin, sinir sisteminde hasar var doğru ama bunun nedenini ve tam teşhisini koymak lazım hangi ilaçları verdi
Teşekkürler kağıt yerine bezle değiştirdim hangi ilacı verdiğini bilmiyorum en son kuş kafasını duvara çarpıp şoka girmişti o gün götürdüğümde ''Varsa Kafasındaki hasar yüzünden uçamayabilir dengesini kaybedebilir'' tarzı sözler duymuştum şu anki verdiği ilaçtada sinir sisteminin düzelmesine yardımcı olur diye söyledi hangi ilaç bilmiyorum yani ne olduysa kafasını vurduktan sonra oldu

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler kağıt yerine bezle değiştirdim hangi ilacı verdiğini bilmiyorum en son kuş kafasını duvara çarpıp şoka girmişti o gün götürdüğümde ''Varsa Kafasındaki hasar yüzünden uçamayabilir dengesini kaybedebilir'' tarzı sözler duymuştum şu anki verdiği ilaçtada sinir sisteminin düzelmesine yardımcı olur diye söyledi hangi ilaç bilmiyorum yani ne olduysa kafasını vurduktan sonra oldu
Kafa travmasına bağlı nörolojik bozukluk o zaman, ilacı şırıngada mı verdi

Kaan41

Yeni Üye
Kafa travmasına bağlı nörolojik bozukluk o zaman, ilacı şırıngada mı verdi
Evet şırıngada verdi nörolojik bozukluk olduğunuda söyledi 10 kuşdan biri anca iyileşiyor demişti ancak ben kafam hiç rahat etmediği için burayada başvurmak istedim belki ekstra tavsiyeler alırım diye

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Evet şırıngada verdi nörolojik bozukluk olduğunuda söyledi 10 kuşdan biri anca iyileşiyor demişti ancak ben kafam hiç rahat etmediği için burayada başvurmak istedim belki ekstra tavsiyeler alırım diye
Ne ilaç verdiğini bilmiyorum o nedenle etkileşime girer mi bilemem ama ben bu tarz durumlarda keppra ilacı öneriyorum şurup olandan, çocuklar için pediatrik olan 🙏 @Demet bükay ablam da baksın o da aynı fikirde olur muhtemelen 🙏

Kaan41

Yeni Üye
Ne ilaç verdiğini bilmiyorum o nedenle etkileşime girer mi bilemem ama ben bu tarz durumlarda keppra ilacı öneriyorum şurup olandan, çocuklar için pediatrik olan 🙏 @Demet bükay ablam da baksın o da aynı fikirde olur muhtemelen 🙏
Teşekkürler önerinizi dikkate alacağım peki bu kuşu nasıl yaşatacağım suyu şırıngayla veriyoruz fakat yiyeceği nasıl vereceğim mama yoluyla versem kabul edermi yapıcağımız mamada neler olmalı

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Kıdemli Üye
Teşekkürler önerinizi dikkate alacağım peki bu kuşu nasıl yaşatacağım suyu şırıngayla veriyoruz fakat yiyeceği nasıl vereceğim mama yoluyla versem kabul edermi yapıcağımız mamada neler olmalı
Elle besleme maması temin edin su ile yoğurt kıvamına getirin çay kaşığı veya şırınga ile yedirmeye çalışın 🙏