• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Muhabbet kuşunu nasıl almalıyım?

Arkadaşlar oturduğum yerde 2 tane petshop var. Bi petshopta yetişkin eş muhabbet kuşları satılıyor, diğer petshopta da büyük bi kafeste birsürü yavru muhabbet kuşları bi arada yaşıyor. Sizce yavru alıp dişiyi erkeği kendim mi seçeyim yoksa yetişkin eşleşmiş olanı mı alayim? (İlerde dişi erkek kavgası olmasını istemiyorum iyi anlaşsınlar istiyorum.) Hangisini almamı önerirsiniz?

Mustafa89

Eski Forumcu
Moderator
Üretici
Arkadaşlar oturduğum yerde 2 tane petshop var. Bi petshopta yetişkin eş muhabbet kuşları satılıyor, diğer petshopta da büyük bi kafeste birsürü yavru muhabbet kuşları bi arada yaşıyor. Sizce yavru alıp dişiyi erkeği kendim mi seçeyim yoksa yetişkin eşleşmiş olanı mı alayim? (İlerde dişi erkek kavgası olmasını istemiyorum iyi anlaşsınlar istiyorum.) Hangisini almamı önerirsiniz?
Anlaşılan sen eş olarak bakmak istiyorsun. O zaman takım olarak alman daha mantıklı. Çünkü içinde yavruların olduğu bir salmadan rastgele bir erkek bir dişi alıp büyüteyim yaşları gelince çiftleşsinler diye düşünüyorsan o iş biraz piyango. He petshop un sahibiyle anlaşırsan o başka tabi. Yani anlaşamazlarsa erkeği ya da dişiyi değiştireyim dersen o da kabul ederse sıkıntı yok. Bu şekilde uğraşmak istemiyorsan direk takım al ama duruşlarına hareketlerine tüy yapılarına dikkat et. İlla yavrudan büyüteyim diyorsan petshop a git yavruların olduğu salmaya bir süre bak mesela. Birbirini kaşıyan besleyen erkek dişi görürsen görünümlerinde de bir sıkıntı yoksa alıver. Zaten zamanla tecrübe ediniliyo bu konularda o yüzden rahat ol illa ki yanlış bir şeyler yapılacak :)

Levent T.

Eski Forumcu
Emektar Üye
  • Cinsiyet tercihi,
  • Kuşun yavru olması: Yemi kırmaya başlamış olması,
  • Aldığınız yerin sağlık koşulları,
  • Kuşun sağlıklı olması,
  • Kuşun hangi ırktan olduğunun tespiti,
  • Kuşu ne amaçla aldığınız, (Bakmak mı ya da çiftleşmesini için mi?)
  • Kuşun amacınıza göre almadan önce evinizde ortam koşulların belirlenmiş olması,
  • Tercihiniz dahilinde kuşunuzun kafes seçimi ve alması gereken besinlerin tercihi yapılmalıdır.
Bunların tespitlerini önceden yapıp kendini kanıtlamış bir üreticiden kuşunuzu almalısınız. Eğer seçimde tecrübeli değilseniz tecrübeli tanıdığınız ile kuşun alınmasında fayda vardır.

Ben yavrudan alman taraftariyim bize resim atarsan cinsiyet konusunda yardımcı oluruz
  • Cinsiyet tercihi,
  • Kuşun yavru olması: Yemi kırmaya başlamış olması,
  • Aldığınız yerin sağlık koşulları,
  • Kuşun sağlıklı olması,
  • Kuşun hangi ırktan olduğunun tespiti,
  • Kuşu ne amaçla aldığınız, (Bakmak mı ya da çiftleşmesini için mi?)
  • Kuşun amacınıza göre almadan önce evinizde ortam koşulların belirlenmiş olması,
  • Tercihiniz dahilinde kuşunuzun kafes seçimi ve alması gereken besinlerin tercihi yapılmalıdır.
Bunların tespitlerini önceden yapıp kendini kanıtlamış bir üreticiden kuşunuzu almalısınız. Eğer seçimde tecrübeli değilseniz tecrübeli tanıdığınız ile kuşun alınmasında fayda vardır.
Forumda kuşum erkek kuşu dövüyor şöyle yapıyor anlaşamıyorlar şöyle oldu böyle oldu tarzı konuları gördüğüm için eşlenmiş kuş almayı düşünüyordum. Sizce yetişkin eş kuşlardan alsam ileri süreçte kavga ederler mi? Ve 2. Olarakta yavru olan bi dişi bi erkek kuşun kavga etmeden büyüyeceğini anlaşacağını anlamanın bi yolu varmıdır?

Maviş Paşa

Tutkulu
Forumda kuşum erkek kuşu dövüyor şöyle yapıyor anlaşamıyorlar şöyle oldu böyle oldu tarzı konuları gördüğüm için eşlenmiş kuş almayı düşünüyordum. Sizce yetişkin eş kuşlardan alsam ileri süreçte kavga ederler mi? Ve 2. Olarakta yavru olan bi dişi bi erkek kuşun kavga etmeden büyüyeceğini anlaşacağını anlamanın bi yolu varmıdır?
İki kardeş bile zaman zaman kavga ediyor. Yem veriyorsa zaten anlaşıyordur. Benim Kuşlar hiç kavga etmezler biri dişi biri erkek. Dişi kıskanıyor bazen 😂 erkek çok uysal kavga olmadı çok şükür 😂

Bahar Y.

Müdavim
Ben eş kuşlar konusunda Pet Shoplara güvenmiyorum, daha önce yavru aldık, yumurtalı takım falan diyerek kandırabiliyorlar malum eş kuşlar diyede uçuk fiyat söyleyebiliyor, ben olsam büyük salmada hep yanyana olan yavrulardan, kardeş olmamasına dikkat ederek seçerim

Tuğrul Bey

Eski Forumcu
Emektar Üye
Dişi erkk yavru al. Daha iyi olur.

Üst Alt