Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim, nedense sadece kene çıkarılacak dememe rağmen kimse üstlenmek istemedi 7 ayrı görüşme yaptım. Biri kabul etti, o da keneyi çıkarmak için 1200 tl istedi, antibiyotik ve pek çok ilaç saydı, 3-4 bin bandında da o tutar dedi. En son bir yeri daha arayayım dedim, o da getirin görüşelim duruma göre değerlendiririz diyince ona gittik.
Keneyi çıkardı, ücret almadı. Muhtemelen eşimden dolayı eve kene geldiğini düşünüyoruz, kamuflajla geliyor eve. Cuma gecesi de göksu parkında çimlerde oturmuş, muhtemelen kene cumartesi yapıştı fark etmedim. Dün gece ufak bir siyahlık gördüm, bugün kocaman olduğunu gördüm.
Hekim 2 ya da 3 günlük olduğunu düşündü. Keneden keneye çok değiştiğini, viral bir bulaşma olabileceğini ama herhangi bir ilacın muhabbet kuşunu çok yorabileceğini söyledi. Ölmeyebilir ama ölebilir de dedi. Olabildiğince yemek yedirmeye çalışın kendisini toplasın dedi.
Eve getirdim inanılmaz hareketlendi, sevdiği ne varsa koydum önüne

Umarım ölmez ya. Küçücük minnacık bir şey. Daha isim bile koyamamıştık, olur da kaybedersem isimsiz gitsin istemedim, tatlış koydum adını. Her ne kadar rambo gibi asla ulaşamayacağımız yerlere baş aşağı tutunsa dahi, tatlışım o benim.
Bundan sonraki süreçte ne yapmam neyi kontrol etmem gerek bilmiyorum. Keneyi de alkole koyup bize verdiler, çok çirkin bir şey. Hiç kene görmemiştim.