• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

Veteriner! Muhabbet Kuşunda Kene

bahark

Aktif Üye
yarın bildiğim bir veteriner var ona götürürüm ama internette 24-48 saat önemli yoksa ölümcül vesaire yazıyor gerildim

bahark

Aktif Üye
İki yer aradım, birisi yüksek fiyat çekip 3-4 ilaç söyledi adını bilmediğim ama kalp krizi geçirebilir dedi, diğeri ücret almayacağını ama herhangi bir antibiyotiğin fayda etmeyebileceğini ölebileceğini söyledi viral şekilde kana karıştığı için

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
İki yer aradım, birisi yüksek fiyat çekip 3-4 ilaç söyledi adını bilmediğim ama kalp krizi geçirebilir dedi, diğeri ücret almayacağını ama herhangi bir antibiyotiğin fayda etmeyebileceğini ölebileceğini söyledi viral şekilde kana karıştığı için
Hayır kötü düşünmeyin. Burada kene çekilen kuşlara şahit olduk hiçbir şey olmadı merak etmeyin. Yeterki çekilsin ilk aşamada.

Sati

Tutkulu
Çok geçmiş olsun ilk defa kuşta kene gördüm.
Küçükken sokak köpeklerine keneler istila etmiş bulurduk,
Peçete ile en kökünden sıkı tutup çekmeyi başarırsanız hiç birşey olacağını sanmıoyrum kene dahi ölmüyor doğruçekebilirseniz.

Kuşu her saniye sömürüyor kesinlikle durmamalı

Aslı Ö.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Editör
Merhaba burda çok önceden kuşuna kene yapışan konu açılmıştı. Ama bence illa kuşlardan anlayan bir veteriner olması gerekmiyor. Kedi köpeklere bakan herhangi bir veteriner de bu keneyi çıkartabilir.

bahark

Aktif Üye
Merhabalar öncelikle çok teşekkür ederim, nedense sadece kene çıkarılacak dememe rağmen kimse üstlenmek istemedi 7 ayrı görüşme yaptım. Biri kabul etti, o da keneyi çıkarmak için 1200 tl istedi, antibiyotik ve pek çok ilaç saydı, 3-4 bin bandında da o tutar dedi. En son bir yeri daha arayayım dedim, o da getirin görüşelim duruma göre değerlendiririz diyince ona gittik.

Keneyi çıkardı, ücret almadı. Muhtemelen eşimden dolayı eve kene geldiğini düşünüyoruz, kamuflajla geliyor eve. Cuma gecesi de göksu parkında çimlerde oturmuş, muhtemelen kene cumartesi yapıştı fark etmedim. Dün gece ufak bir siyahlık gördüm, bugün kocaman olduğunu gördüm.

Hekim 2 ya da 3 günlük olduğunu düşündü. Keneden keneye çok değiştiğini, viral bir bulaşma olabileceğini ama herhangi bir ilacın muhabbet kuşunu çok yorabileceğini söyledi. Ölmeyebilir ama ölebilir de dedi. Olabildiğince yemek yedirmeye çalışın kendisini toplasın dedi.

Eve getirdim inanılmaz hareketlendi, sevdiği ne varsa koydum önüne :( Umarım ölmez ya. Küçücük minnacık bir şey. Daha isim bile koyamamıştık, olur da kaybedersem isimsiz gitsin istemedim, tatlış koydum adını. Her ne kadar rambo gibi asla ulaşamayacağımız yerlere baş aşağı tutunsa dahi, tatlışım o benim.

Bundan sonraki süreçte ne yapmam neyi kontrol etmem gerek bilmiyorum. Keneyi de alkole koyup bize verdiler, çok çirkin bir şey. Hiç kene görmemiştim.

Sati

Tutkulu
Gözünüz aydın,
İnşallah hiçbir olumsuz durumla karşılaşmazsınız.

Hal hareket, yeme içme ve dışkılarını takiplemekte fayda var düşüncesindeyim.

bahark

Aktif Üye
Gözünüz aydın,
İnşallah hiçbir olumsuz durumla karşılaşmazsınız.

Hal hareket, yeme içme ve dışkılarını takiplemekte fayda var düşüncesindeyim.
Ay inşallah çok teşekkür ederim ya, bugün yemek yemesi çok önemli ama hareketlendiği için umutlandım, hiçbir şey yemedi tüm gün. Elime alınca da çok sert ısırıyordu normalde ısırmaz, az önce aldım kıpırdamadı bile. Canı yanıyordu demek ki. Keşke dün akıl etseymişim kendime kızıyorum. Kene olduğunu da düşünmedim tabii kene hiç görmediğimden. Kitle oluştu gibi düşündüm, hekim bakınıyordum iş yerinde bugün.

Semiha S.

Eski Forumcu
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Geçmiş olsun çok sevindim çıkarılmasına. Hiçbir şey olmaz Allah'ın iziniyle merak etmeyin. 🥰

bahark

Aktif Üye
Allah'ın izniyle kurtuldu bile 🙏🏼 vesile olduysak ne mutlu. Biz size teşekkür ederiz ciddiye alıp veterinere götürdünüz.
Ay inşallah, ben 7-8 gün sonra güncellerim burayı, kötü bir şey olacak olsa belli olur herhalde bir haftaya. Ya ben kıyamıyorum canları acımasın yeter ki, geçtiğimiz gün bahçede ebabil de buldum ama besleyemem diye işin ehli birisine verdim, masraflarını vs karşıladım veterinere götürdük. İnşallah iyi veterinerler de, bilinçli insanlarımız da artar, sizler de iyi ki varsınız 🥰

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Çok geçmiş olsun, @Semiha S. Hocama ayrıca teşekkür ederim,hiç aklıma gelmemişti kene çok şaşırdım
Dış parazit damlası uygulayın mümkünse

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
Yav kene çekimi yok ne demek ya yemin ederim inanılmazlar ...

Burçak A.

İkon Üye
Moderatör
Uzman Mentör
Kıdemli Üye
O bölgeye de crystalinle pansuman yapın, enfeksiyon riskini azaltıyor ben buradaki hayvanlarda kene çektikten sonra mutlaka kullanıyorum ☺

Demet bükay

İkon Üye
Mod Yöneticisi
Yardımcı Mentör
Şampiyon Üye
Kıdemli Üye
Nerden edinebilirim acaba onu, ayrıca çok teşekkür ederim 🥰
Nerden edinebilirim acaba onu, ayrıca çok teşekkür ederim 🥰
Merhaba, dışkapı veterinerlik fakültesi karşısında veteriner malzemesi satan yerler var oradan alabilirsiniz, Ayrıca yeni ziraat mahallesi gelir idaresi başkanlığı bilgi işlem binası yanında başkent veteriner var orada zimec satılıyor, alabilirsiniz

Üst Alt