• Kafeskuslari.com ailesine hoş geldiniz..

Sizde kafes kuş türünüz hakkında paylaşım yapmak ve soru sormak için üye olunuz.
    Sizde ailede yerinizi alınız...

MUHABBET KUŞUNDA KAFA KISMINDA KIZARIKLIK

H.Kemal

Yeni Üye
Hastalık Belirtileri
Halsizlik
Uçamama sorunu
Konuşmama
İçe kapanma
Tüy dökülmesi
Hastalık Belirti Tarihi
15 Şub 2022
Merhaba muhabbet kuşumda 3-4 gündür halsizlik, kafesten çıkmama, belirli bölgelerinde tüy dökülmesi ve son 2 gündür kafa kısmında kızarıklık var. Normalde çok sevecen ve kafese girmeyen kuş, şimdilerde kafesi açık olmasına rağmen dışarı bile çıkmıyor. Kafasındaki kızarıklıkta sanki yeni tüy çıkartıyormuş gibi dikenli şekilde ve dikenin ucu siyah renginde. Tuvaletini de görsellere ekledim.Yemesinde içmesinde pek bir eksiklik yok. Bu gibi probleme Ne gibi tavsiyeleriniz olur? Şimdiden çok teşekkür ederim

Ekli dosyalar

H.Kemal

Yeni Üye
Tam alnının üstünde bahsettiğim dikenli durumlar var, açıklık ondan dolayı mıdır ve acaba sağlığı için sorun teşkil eder mi?. Bir de eklemeyi unutmuşum, çok kaşınıyor, ayaklarını kafasını kanatlarını devamlı didikliyor. Kanatlarının altında herhangi bir bit vs. yok gibi temiz görünüyor. Bir de dış parazit nasıl yapılıyor, veteriner hekim mi yapıyor? Bilemediğim için çok fazla soru sorduğum için kusurabakmayınız

H.Kemal

Yeni Üye
Estağfurullah. Dış parazit bit pire vs için önlem. Bana açıkçası dış parazit gibi geldi. Vilmectin isimli damla var enseye sadece 1 damla şeklinde yapılıyor. Fazlası yarardan ziyade zarar verir sadece tek damla olacak. Veteriner ya da petshoplardan yardım alabilirsiniz. Youtubede bununla ilgili videolar var onları izleyebilirsiniz. İnternetten almak isterseniz grpette mevcut. En küçük gramaj işinizi görür çünkü tek damla şeklinde kullanılıyor. Yılda da Max iki kere. Aynı zamanda kuş tüyede girmiş bunun içinde bt amin Forte isimli b vitaminini kullanabilirsiniz
Çok teşekkür ederim, tavsiyeleriniz altın değerinde. Hemen şimdi petshopa dediklerinizi almaya gidiyorum, çok sağ olun.

H.Kemal

Yeni Üye
Petshopta BT amin Forte bulamazsınız yerine avisol b vitamini alabilirsiniz. Buda aynı içinde hepsi var diyerek A vitamini falan vermeye çalışıyorlar b vitamini olsun. Damla yerine sprey verirlerse sprey almayın.
Merhaba, şimdi petshoptan geliyorum, iki farklı yere gittim.Yazdıklarını sordum, her iki mağazada da yoktu. Vitamin olarak mulvitamin verdiler, içerinde B vitamini var fakat diğer vitaminler de mevcut. Parazit için ise damla olmadığı için spreyi almış bulundum. Spreyi kullanmayım mı ? Tavsiyeniz ne olur ?

Ekli dosyalar

H.Kemal

Yeni Üye
Vitamini haftada iki kez yarım suluğa 5 damla şeklinde kullanabilirsiniz. Sabah koyup akşam döküp suluğu temizleyip temiz su koyun. Fazla durunca zehirliyor. Spreyi kafasına gelmeyecek şekilde sadece kanatlarına sırt kısmına sıkabilirsiniz ama bilmediğim bir marka bu konuda @Şehmus BAKIR daha doğru yorumda bulunur
Çok teşekkür ederim Taha bey, ilgilendiğiniz ve detaylı cevaplar verdiğiniz için. Çok sağ olun.